Nogomet

Casillas: Težko bo osvojiti Euro trikrat zapored. Ekipe se spreminjajo, generacije se menjajo

Madrid, 09. 06. 2016 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Evropsko nogometno prvenstvo se bo pričelo v petek, naslov pa branijo Španci, ki so bili v kijevskem finalu boljši od Italijanov. Tudi na predzadnjem Euru leta 2008 so slavili Španci, ki bodo tako lovili tretji zapovrstni evropski naslov. Vratar Iker Casillas pravi, da bo to izjemno težko doseči.

Iker Casillas.
Iker Casillas. FOTO: AP
Francija bo v času evropskega nogometnega prvenstva prepovedala gledanje televizije na zunanjih javnih krajih. Lokali bodo lahko imeli televizijske ekrane, vendar ne na prostem, temveč v notranjosti. Ukrep je varnostne narave, saj bo tako preprečeno zbiranje večjega števila ljudi, ki bi bili lahko tarče terorističnega napada.

Izkušeni, 35-španski vratar Iker Casillas, za katerega bo to še četrto evropsko prvenstvo, je pred pričetkom enomesečnega nogometnega spetakla v Franciji, dejal, da so nasprotniki na letošnjem prvenstvu vse prej kot lahki in da se je španska ekipa v primerjavi z letom 2008, ko so Španci na Dunaju v finalu premagali Nemčijo, močno spremenila. "Veliko, veliko stvari se je spremenilo. Osem let je dolga doba, zamenjalo se je veliko igralcev. Še vedno pa je ostalo nekaj, kar smo imeli že leta 2008. Upam, da bodo veterani, ki so ostali v reprezentanci, znali to preneseti tudi na mlajše fante," je v pogovoru za televizijo ABC dejal španski reprezentančni vratar, ki bo na prvenstvu najbrž opravljal vlogo drugega vratarja, prednost pred njim bi moral namreč dobiti vratar Manchester Uniteda David de Gea. "Zame je dan, ko smo Italijo premagali po enajstmetrovkah na prvenstvu leta 2008 (četrtfinale, op. p.) najpomembnejši dan v zgodovini reprezentance. To je bil dan, ko smo pričeli verjeti v nekaj. Pred tem je vladal pesimizem, frustracije … To je bil trenutek, ko se je začela graditi uspešna španska zgodba," se je prvega uspeha pred osmimi leti spomnil Casillas.

Španci so sicer leta 2012 postali prva ekipa, ki ji je uspelo ubraniti naslov evropskih prvakov, z morebitno tretjo zaporedno lovoriko pa bi najbrž postavili težko ponovljiv mejnik v zgodovini nogometa. "Težko bo. Ekipe se spreminjajo, generacije se menjajo. Imamo dobre španske igralce, toda treba bo videti, kako delujemo kot ekipa, imeti bomo morali tudi srečo. Toda pričakujemo ubranitev naslova, ne nazadnje smo evropski prvaki, poskušali bomo narediti vse, da bo temu tako," je pred prvenstvom opozoril Iker Casillas, sicer vratar Porta.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bobrock46
09. 06. 2016 21.55
+1
če boš ti branil, potem res ne bo nič
generaL666
09. 06. 2016 14.08
-1