Nogomet

Casillas razkril načrt upokojitve: 'Poslovil se bom skupaj z Buffonom, nato bova odigrala tekmo s prijatelji ...'

La Rochelle, 12. 06. 2016 15.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vratar španske reprezentance in portugalskega prvoligaša Porta Iker Casillas je napovedal, da se bo upokojil šele takrat, ko bo to storil eden izmed njegovih idolov, Italijan Gianluigi Buffon.

Dolgoletna vratarja Italije in Španije nikoli nista skrivala medsebojne naklonjenosti.
Dolgoletna vratarja Italije in Španije nikoli nista skrivala medsebojne naklonjenosti. FOTO: Reuters

Do upokojitve Gianluigija Buffona je še daleč. 38-letni italijanski reprezentant je s svojim klubom Juventusom maja podaljšal pogodbo, ki ga bo pri serijskih prvakih Serie A obdržala še dodatni dve sezoni. Kot član torinskega velikana bi Buffon tako v slogu slovitega rojaka Dina Zoffa branil s 40 in več leti. Iker Casillas ima v Španiji podoben status kot na Apeninskem polotoku nekdanji član Parme, tri leta mlajši vratar Porta pa bi lahko na Portugalskem ostal vsaj do leta 2018, če bo na to pristal sam in tudi njegovi delodajalci, ki po njegovi prvi sezoni na Dragau niso bili najbolj zadovoljni s prikazanim. Casillas nikoli ni skrival naklonjenosti do Buffona in zdaj je v dnevniku La Gazzetta dello Sport napovedal, da bo legendarni Italijan vplival tudi na konec njegove kariere.

"Ko se bo upokojil on, se bom tudi jaz," je povedal Casillas. "Ravnokar je podpisal novo pogodbo in to me osrečuje, ker to pomeni, da jo bom tudi jaz. Ko bo on rekel, da je dovolj, bova pripravila lepo tekmo med mojimi in njegovimi prijatelji." Španija Euro 2016 začenja v ponedeljek s tekmo proti Češki, a še ni jasno, če bo prvi vratar branilcev naslova Casillas ali David de Gea. Čuvaj mreže Manchester Uniteda je v zadnjih dneh polnil časopisne stolpce v odmevnem škandalu, sodeloval naj bi celo pri posilstvu, a je poročanja medijev že označil za "laži", v bran pa mu je stopil tudi Vicente del Bosque. Nekdanji klubski trener Casillasa pri Real Madridu ima zdaj še težjo nalogo pri odločanju o dodelitvi "številke ena" za letošnji turnir. Casillas v vsakem primeru napoveduje težko delo po dveh zaporednih uspehih na Euru 2008 in 2012, vmes se je s svojo reprezentanco veselil tudi naslova na SP 2010.

"Težje bo kot pred štirimi leti. Francija je dobra, Belgija je močna in tu so tudi Nemci, ki so svetovni prvaki. Italija in Portugalska sta vedno nevarni," je previden Casillas, ki je v vratih Španije za naslov na EP v Ukrajini in na Poljskem pred štirimi leti premagal ravno Buffonovo Italijo, ki je doživela velik polom na finalni tekmi v Kijevu (0:4).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
13. 06. 2016 11.28