Nogomet

Cantona sporočil Ibrahimoviću: 'Manchester ima le enega kralja! Lahko pa si princ ...'

Manchester, 10. 07. 2016 10.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni francoski nogometaš Eric Cantona je pozdravil prihod Zlatana Ibrahimovića v vrste njegovega nekdanjega kluba Manchester Uniteda. V šaljivem videoposnetku je Cantona švedskemu napadalcu povedal, kaj vse ga čaka, ponudil mu je tudi svojo nekdanjo številko sedem. Ne pa tudi naziva "kralj".

Na rdeči polovici Manchestra bosta od letošnje sezone delovala dva zelo samozavestna moža - Ibrahimović in trener Jose Mourinho.
Na rdeči polovici Manchestra bosta od letošnje sezone delovala dva zelo samozavestna moža - Ibrahimović in trener Jose Mourinho. FOTO: AP

 Eric Cantona je Zlatanu Ibrahimoviću izrekel dobrodošlico po tem, ko je bil prihod švedskega napadalca v Manchester United pred dnevi tudi uradno potrjen. 50-letni Cantona je tudi po upokojitvi kultna osebnost na Old Traffordu, kjer se ga je zaradi njegovih predstav in obnašanja med letoma 1992 in 1997 prijel vzdevek Kralj. Cantona se zdaj s svojo značilno aroganco prebija v filmskih vodah, številni pa med Francozom in samozavestnim Ibrahimovićem vidijo kar nekaj vzporednic. Zdaj je Cantona nekdanjega napadalca Malmöja, Ajaxa, Juventusa, Interja, Barcelone in Paris Saint-Germaina tudi uradno "okronal". A le za princa.

"Imam osebno sporočilo za Zlatana," je v novem šaljivem videoposnetku, ki jih snema za Eurosport, dejal Cantona. "Odločil si se odeti v rdečo. To je najboljša odločitev, ki si jo kdajkoli sprejel. Ko prispeš v gledališče sanj (stadion Old Trafford, op. a.), ko začutiš duhove legend, ki so bile tam pred teboj, ko zabiješ zadetek tik pred (tribuno) Stretford Endom ... Ko slišiš občinstvo, ki skandira tvoje ime, ko tvoje srce bije tako močno, da se ti kar razpoči v prsih. Ko boš to začutil, jih boš imel tako rad, kot bodo imeli oni radi tebe. Vedel boš, prijatelj moj, da si, končno, zares prišel domov. Samo še ena reč - lahko je le en kralj v Manchestru, lahko pa si princ, če hočeš. Številka sedem je tvoja, če te zanima, to je moje darilo za dobrodošlico. Kralja ni več, naj živi princ!"

V Marseillu rojeni Cantona je po igranju za svoj domači klub, Auxerre, Bordeaux, Montpellier in Nimes prišel v Anglijo kot član Leeds Uniteda, nato pa ga je Sir Alex Ferguson iztrgal iz rok velikih rivalov. Na Old Traffordu je napadalec, ki je rad igral z dvignjenim ovratnikom, hitro prepričal navijače, ki so "Kralja Erica" izbrali za najboljšega nogometaša v zgodovini kluba. Številke sedem pri klubu sicer niso upokojili, zato je poseben izziv za vsakega nogometaša, Ibrahimović pa bo (zaenkrat) nosil številko osem. Vsaj tako je bilo videti ob njegovi predstavitvi, morda pa si premisli ob mamljivi ponudbi velikana rdečih vragov ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xsbx
10. 07. 2016 18.56
+4
Cantona je faca ...
Tomvojo
10. 07. 2016 17.36
-1
Že trideset sekund se komentar drži.
Tomvojo
10. 07. 2016 17.35
+0
Pa dajte že prizemljit to žabo napihnjeno, pa še Cristjana zraven, ogabni so v domišljavosti.
V SHESHELJ
10. 07. 2016 17.08
-4
Boli Ibrota mnenje legend...mislim da je ze dokazal kaksen je in kaj vse zmore tako da se pozvizga na kralja...on je biser trenutno in bo tudi tak ostal...na svojevrsten nacin namrec...taki se ne rojevajo vec...
DaveKodryn
11. 07. 2016 08.08
-2
kua goworite no...prepotentn bosanc ni niti med TOP 10 igralcew..trenutno!!!! ma se pa za boga..ga CR7 pele scat kadarkoli, kjerkoli!!! HalaMadrid!!
6exile9
11. 07. 2016 09.46
caki caki.. se gremo eno igrco.. oba pele messi scatn... s svoim lulckom k ga vlece po tleh :)