Nogomet

Bundesliga: tehnologija za ugotavljanje veljavnosti gola v sezoni 2014/2015?

Berlin, 06. 12. 2013 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemška nogometna liga (DFL) bo odločitev o tem, ali bodo v tej državi v tekmovanjih pod njenim okriljem uvedli tehnologijo za ugotavljanje veljavnosti zadetkov, sprejela spomladi.

"O tej temi bomo sklicali še skupščino, najverjetneje marca. Do takrat bomo zbirali potrebne informacije," je o morebitni uvedbi tehnologije, ki bo sodnikom pomagala pri odločitvah, ali je bil gol veljaven, dejal predsednik lige Reinhard Rauball. O tehnologiji se bodo posvetovali tudi z vsemi 36 člani (po 18 prvoligaških in drugoligaških klubov). Po odločitvi o tehnologiji pa bodo, če bo odgovor pozitiven, v Nemčiji začeli pripravljati teren za uvedbo novosti v sezoni 2014/15, pozneje pa bodo morda novost uvedli še v pokalnem tekmovanju in kvalifikacijskih tekmah za uvrstitev v prvo ligo.

Stefan Kiessling
Stefan Kiessling FOTO: Reuters
V zadnjih mesecih so v Nemčiji vse pogostejše zahteve po tehničnih pripomočkih v nogometu, še dodatno pa je podpornike tehnične novosti spodbudil slavni "fantomski gol", ki ga je za Bayer Leverkusen na tekmi proti Hoffenheimu dosegel Stefan Kiessling. Žoga je takrat našla pot v gol skozi luknjo v mreži, čeprav je nogometaš po strelu z glavo zgrešil vrata, sodniki pa so zadetek priznali.

Tehnične spremembe so v Nemčiji pripravljeni sprejeti, ne nameravajo pa prilagajati tekmovalnega koledarja, če bo krovna nogometna zveza Fifa svetovno prvenstvo leta 2022 v Katarju res prestavila s poletnih mesecev na zimsko obdobje. "Nacionalna tekmovanja ne morejo biti popravni servisi za napake in dvomljive odločitve Fife," je po zasedanju DFL dejal Rauball.

pasica Španski kraljevi pokal (četrtfinale)
pasica Španski kraljevi pokal (četrtfinale) FOTO:





 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Messi1000
06. 12. 2013 18.03
+1
Tehnologija je neumnost, dokler je toliko draga, da si je ne more privoščiti vsak vaški klub. Nogometna tekma in pravila bi mogla biti enaka v finalu lige prvakov ali pa v 5. slovenski ligi.
gregec13
06. 12. 2013 14.56
+2
To je nekaj takšnega kot imajo že letos v Premier ligi ? .. mislim tiste ure, ki jih nosijo sodniki v obliki kvadrata?
Eki
06. 12. 2013 09.57
+7
Bravo Nemčija. Končno nekaj pametnega :-):-):-)