Nogomet

VIDEO: Bayern na nemškem 'Klassikerju' pri Dortmundu ohranil ničlo in pet točk prednosti

Dortmund, 05. 03. 2016 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Težko pričakovani nemški derbi v Dortmundu ni postregel niti z enim zadetkom. Bayern, čigar prednost se je pred gostovanjem v revirjih stopila na pet točk, je ohranil naskok pred večnimi rivali, ki bodo vseeno zadovoljni, da se prednost ni spet povečala.

Julian Weigl in Thomas Müller (desno) sta se pomerila na Signal Iduna Parku.
Julian Weigl in Thomas Müller (desno) sta se pomerila na Signal Iduna Parku. FOTO: AP

Še zaleč ne tako dolgo kot navijači Olimpije, toda tudi privrženci Borussie Dortmund, ki so vnovič do vrha napolnili domači Signal Iduna Park, so pred velikim derbijem z Bayernom nestrpno čakali na ponovno odprtje fronte z velikimi rivali. Ti so bili več let neulovljivi na vrhu 1. Bundeslige, pred tokratnim gostovanjem v revirjih pa so sredi hude serije poškodb prikazali nekaj ranljivosti in s porazom proti Mainzu se je prednost v prejšnjem krogu znižala na praktično rekordno nizkih pet točk. BVB je v derbi prijezdil na krilih osmih zmag na zadnjih devetih tekmah in domači trener Thomas Tuchel je lahko v igro pred prvo tekmo osmine finala Lige Evropa s Tottenhamom poslal precej svežo enajsterico, potem ko so se mu rotacije bogato povrnile ob zmagi pri Darmstadtu. Josep Guardiola je svojo pokrpano obrambo tokrat sestavil iz Philippa Lahma, Davida Alabe, Joshue Kimmicha in Juana Bernata, od prve minute sta v primerjavi s prejšnjo tekmo začela tudi Thomas Müller in Douglas Costa. Bayern je lahko sicer računal na precejšnjo psihološko prednost, prvi derbi sezone so rdeči dobili s kar 5:1, morda tudi zato pa so Bavarci prevladovali v prvem polčasu. Črno-rumenim se je sicer ponudila prva priložnost tekme po protinapadu in kotu, v tretji minuti pa je strel Marca Reusa po akciji Henrika Mkitarjana gostujoča obramba ustavila. Po napaki Romana Bürkija bi lahko Müller v šesti minuti zadel na drugi strani igrišča, a je meril mimo gola.

Priložnosti in lepe akcije so se kar nizale, Pierre-Emerick Aubameyang bi v dvoboju najboljših strelcev z Robertom Lewandowskim lahko udaril prvi, toda Manuel Neuer je po še eni podaji Mkitarjana poskus Gabonca odbil.Costa je zapravil najlepšo priložnost polčasa, ko je prišel sam pred vratarja Bürkija, a bil neuspešen, rdeči pa so polčas zaključili kot prepričljivo nevarnejše moštvo. Arjen Robben je z enim svojih tradicionalnih strelov z levico izvlekel novo dobro posredovanje iz Bürkija, Nizozemec pa je mimo gola poslal še eno zrelo priložnost. Obe ekipi sta tudi v drugem polčasu igrali napadalno, toda lepše priložnosti za cel paket točk je imel Bayern. V 64. minuti je moral Bürki reševati BVB po strelu Artura Vidala, ki je po obrambi razpoloženega vratarja končal v aluminiju, tudi Dortmund pa je bil blizu dragocenemu zadetku. Mkitarjan je v slog Müllerja zgrešil s strelom znotraj kazenskega prostora, Guardiola pa je v zaključku tekme poskusil tudi s Franckom Riberyjem, medtem ko je Tuchel aktiviral še enega osrednjega napadalca Adriana Ramosa. Kolumbijec je dočakal svoj trenutek nekaj minut pred iztekom rednega dela, toda predložek Aubameyanga poslal mimo gola. Tekma ni razočarala več kot 80.000 duš na mitskem črno-rumenem objektu, manjkali so le zadetki, Bayern pa je domov odhajal srečnejši z nedotaknjeno prednostjo na lestvici, ki ga ohranja v zelo dobrem položaju za četrti zaporedni naslov.

Izidi 25. kroga:

Borussia Dortmund ‒ Bayern München 0:0

Augsburg ‒ Bayer Leverkusen 3:3
Kevina Kampla (Leverkusen) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Köln ‒ Schalke 1:3
Dominic Maroh (Köln) je odigral celo tekmo.

Eintracht Frankfurt ‒ Ingolstadt 1:1
VfB Stuttgart ‒ Hoffenheim 5:1
Werder Bremen ‒ Hannover 4:1
Wolfsburg ‒ Borussia Mönchengladbach 2:1

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DELTA22
07. 03. 2016 09.46
+3
Super tekma, manjkali samo zadetki!
PIERREBRICE
05. 03. 2016 20.36
+3
Sanje Dortmunda so se razblinile kot milni mehurček. Mia san mia
Chelsea1991
06. 03. 2016 14.36
-7
ja čestitke, idi proslavljat osvojen naslov v najbolj gnili ligi na planetu