Nogomet

VIDEO: Kampl s fantastičnim golom odprl strelski račun pri Leipzigu, Bayern še povečal prednost pred biki

Leipzig, 09. 12. 2017 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K./T.Š.
Komentarji
7

Prekrasen zadetek Kevina Kampla, njegov prvi v dresu RB Leipziga, ni bil dovolj za zmago rdečih bikov nad Mainzem (2:2). Zdrs prvih zasledovalcev je izkoristil Bayern, ki je z golom Artura Vidala minimalno slavil pri Eintrachtu v Frankfurtu in potrdil jesenski naslov (1:0). Nov poraz Borussie Dortmund najbrž že usoden za trenerja Petra Bosza.

Bayern je še sedmič zapored osvojil jesenski naslov (Herbstmeisterschaft). To je vedno dober znak tudi za končno zmago v prvenstvu, Bayern je bil jesenski prvak zdaj že 22-krat v klubski zgodovini in le trikrat na koncu ni osvojil naslova.
Šest točk je pred začetkom 15. kroga na vrhu 1. nemške Bundeslige ločilo Bayern in Leipzig. Ekipa Kevina Kampla je po slovesu od Lige prvakov želela nadaljevati veliko uspešnejše nastopanje v domačem prvenstvu, Kampl pa je pred napovedanim sestankom z novim selektorjem slovenske reprezentance Tomažem Kavčičem, ta naj bi si ga želel vpoklicati za marčevski prijateljski tekmi, začel tekmo z Mainzem v prvi postavi bikov. Za nameček je v 29. minuti poskrbel za vodstvo, ko je po izvrstni akciji celotnega moštva mojstrsko izkoristil podajo v kazenski prostor in zadel v daljši kot vrat ekipe, ki se zaenkrat krčevito bori za obstanek.
Pri Leipzigu žalujejo zaradi že drugega tragičnega primera smrti na tribunah. Kot je sporočil klub, je 64-letni navijač umrl v bolnišnici za posledicami odpovedi srca, ki ga je doletela med spremljanjem tekme bundeslige z Mainzem. Zelo podoben tragičen primer se je v Leipzigu zgodil že v sredo, ko je domači klub igral z Bešiktašem. Takrat se je na tribuni med tekmo zgrudil 73-letni privrženec nogometa, tudi njemu pa zaradi odpovedi srca zdravniki niso mogli več pomagati.

Gostje so v 40. minuti izenačili, ko je Quaison po prostem strelu in izjemnem posredovanju domačega vratarja v drugem poskusu pospravil žogo v mrežo. A Leipzig je na premor odšel z golom prednosti, ko je najstrožjo kazen v zadnjih sekundah polčasa uspešno izvedel Timo Werner. Kljub vodstvu je domači strateg Ralph Hasenhüttl opravil kar dve menjavi ob polčasu, priložnost sta dobila Bruma in Marvin Compper. V enem zadnji napadov rednega dela tekme je Mainz izenačil, ko je na podajo s strani ob Marcelu Halstenbergu in Compperju najvišje skočil še en rezervist Emil Berggreen ter z glavo matiral nemočnega Petra Gulacsija.

Člani lepiziga čestitajo Kamplu (v sredini) za prvi gol v belo-rdečem dresu.
Člani lepiziga čestitajo Kamplu (v sredini) za prvi gol v belo-rdečem dresu. FOTO: AP

Vodilni Bayern je po zmagi nad Paris Saint-Germainom v Ligi prvakov prišel do novih treh točk na neugodnem gostovanju pri Eintrachtu (1:0) in tako še dodatno pobegnil Leipzigu. Bayern je tekmo odigral s tretjim vratarjem Tomom Starkejem, ki je ostal nepremagan, Arturo Vidal pa je v 20. minuti zabil edini gol na tekmi, potem ko ga je s predložkom z desnega boka na oddaljenejši vratnici našel Joshua Kimmich. Čilski vezist je natančno meril z glavo in rdeči so se poleg zmage razveselili tudi jesenskega naslova. Borussia Dortmund je vknjižila novo ničlo in trener Peter Bosz bo po domačem porazu z Werderjem najbrž že v kratkem bivši (1:2). Pierre-Emerick Aubameyang je v 58. minuti sicer izenačil, potem ko je Maximilian Eggestein v 26. zadel za vodstvo Bremenčanov, a je Theodor Gebre Selassie po dobri uri igre zadel za vse tri točke pristaniške ekipe.

Izidi 15. kroga 1. Bundeslige:

RB Leipzig ‒ Mainz 05 2:2 (2:1)
Kampl 29., Werner 45./11-m; Quaison 40., Berggreen 87.
Kevin Kampl (Leipzig) je igral vso tekmo.

Borussia Dortmund ‒ Werder Bremen 1:2 (0:1)
Aubameyang 58.; Eggestein 26., Selassie 65.

Eintracht Frankfurt ‒ Bayern München 0:1 (0:1)
Vidal 20.

Stuttgart ‒ Bayer Leverkusen 0:2 (0:1)
Havertz 20., Bender 80.

Hamburger SV ‒ Wolfsburg 0:0

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
10. 12. 2017 19.00
Vidal bi moral že proti PSG-ju začet. Zadnje čase v odlični formi. BVB pa ima novega trenerja ki je v letošnji sezoni (kot trener Kölna) osvojil vsega dve točki.
ehjaehja
10. 12. 2017 12.49
-6
Nič skrbet ko bojo naleteli na kraljevi klub pa jih bo spet super Cristiano nafilau kot paprike heheehehe HALA MADRID!
PIERREBRICE
10. 12. 2017 14.14
+4
Real bo izpadel že v osmini finala proti PSG-ju!
PIERREBRICE
10. 12. 2017 09.39
+2
Pred prihodom kralja Juppa je Bayern zaostajal za vodečo Borussio(D) pet točk. Danes ima Bayern trinajst točk prednosti pred Borussio(D). Še kakšno vprašanje? Mia san mia
PIERREBRICE
09. 12. 2017 20.11
+3
Nihče ne želi ogroziti Bayern na prvem mestu. Le zakaj si nihče ne upa? Ha,ha,ha! Mia san mia
Brakedirt
09. 12. 2017 22.38
+5
BayernGomez
10. 12. 2017 19.05
Ne pozabit da je tudi Dortmund kiksal. Zadnja zmaga proti tretjeligašu v pokalu. Odkar je trener Bayerna Jupp BVB v prvenstvu še ni zmagal. Je pa Bayern pod Heynckesom le enkrat izgubil in to proti Gladbachu ki je doma vselej nevaren.