Nogomet

Kek predstavil seznam igralcev za pripravljalni tekmi: Končno spet akcija!

Brdo pri Kranju, 13. 03. 2024 12.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
4

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je na Brdu pri Kranju predstavil seznam igralcev za pripravljalni tekmi proti Malti in Portugalski. Na njem ni posebnosti, kot je poudaril Kek, ga zdaj skrbi predvsem poškodba Benjamina Verbiča.

Slovenci se bodo z Malto v gosteh pomerili 21. marca, s Portugalsko pa v Stožicah 26. marca. Junija bodo izbranci Matjaža Keka igrali še dve pripravljalni tekmi v Stožicah, in sicer 4. junija proti Armeniji in 8. z Bolgari. "Končno spet akcija v nekem uvodu razmišljanja o evropskem prvenstvu. Dobro je, da bomo skupaj kar nekaj dni, nekaj bo obveznosti, ampak to so sladke skrbi. Spisek ni idealen, nekaj igralcev je še na predpozivu, je pa to ogrodje, o katerem razmišljamo tudi za prihodnost," je uvodoma na novinarski konferenci dejal Kek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Glede gostovanja na Malti približno vemo, za kaj gre. Ne smemo pa bežati od gostovanja ene najboljših svetovnih reprezentanc pri nas, Portugalske. Upam, da ljudje ne bodo pozabili, da bodo igrali tudi Jan Oblak, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Petar Stojanović in drugi. Ne le Portugalci," je nadaljeval selektor, ki mu je Zveza nogometnih trenerjev Slovenije v ponedeljek skupaj z Oskarjem Drobnetom, Robertom Pevnikom in Simonom Rožmanom podelila priznanje za trenerja leta 2023.

Trening slovenske nogometne reprezentance
Trening slovenske nogometne reprezentance FOTO: Damjan Žibert

Z Malto so se Slovenci nazadnje merili v kvalifikacijah za SP 2022 in obakrat zmagali, v gosteh z 1:0, doma pa s 4:0. Sicer pa ima Slovenija v medsebojnih tekmah z Maltežani še pet zmag in neodločen izid. S Portugalsko, ki je 2016 postala evropski prvak, se še ni merila. Portugalci so sicer sedmi na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Slovenci 55., Maltežani pa 172.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikica247
13. 03. 2024 15.05
+1
Kek je neumen. Če lahko igra Ronaldo z 39 leti za Portugalsko reprezentanco, kjer so ostali vsi nogometni velemojstri, potem bi z Bijolom in Kurtičem lahko igral tudi Iličič. Ne gre se samo za to kdo je boljši, gre se tudi za image kdo vse je v reprezentanci, da ima nasprotnik tudi kaksen respekt. Ampak naš Kek je pač veleum.
mackon08
13. 03. 2024 13.56
-4
Samo ne omenjat Iličiča za Maribor je dober v reprezentanci nima kaj iskati. Kako je v preteklosti igral je minilo.
Pig Brother
13. 03. 2024 13.55
-5
odkletel bodo v prvem krogu pred tem pa bodo še dobro pokasiral ker bodo spet folk navlekl na neke tekme u prazno
Pig Brother
13. 03. 2024 13.55
-5
na drugi strani pa imamo evvropske svetovne prvake v drugih športih tudi olimpijske, a propagira se samo to, kjer smo na čistem dnu