Nogomet

Brazilec nov dopinški primer v bolgarskem nogometu

Plovdiv, 07. 05. 2012 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Bolgarski nogomet pretresa nov dopinški primer. Brazilski nogometaš v moštvu Lokomotive iz Plovdiva, Dakson je padel na dopinškem testu in sedaj ga čaka dveletna prepoved nastopanja.

Potem ko so konec januarja zaradi pozitivnih dopinških testov s trimesečnim suspenzom kaznovali tri nogometaše sofijskega CSKA – kapetana Todorja Jančeva, Rumena Trifonova in Kostadina Stojonova –, je tokrat na dopinškem preizkusu "padel" nogometaš Lokomotive iz Plovdiva, Brazilec Dakson. V krvi Daksona so odkrili prepovedano snov metilprednizolon, so sporočili iz njegovega moštva. Nogometaš je bil pozitiven po tekmi polfinala bolgarskega pokala minuli mesec, ko je Lokomotiva z 1:0 premagala Litex Loveč. Odgovornost za pozitivni primer je prevzel zdravnik ekipe Konstantin Pavlov, 24-letnega Daksona pa zdaj čaka še dveletni suspenz bolgarskega olimpijskega komiteja. Dakson je še četrti dopinški primer v bolgarskem nogometu letos. Prej omenjena trojica sofijskega CSKA, Jančev in Stojanov sta tudi bolgarska reprezentanta, so prepovedana sredstva jemali nevede s sredstvom za hujšanje, ki jim ga je predpisal zdaj že nekdanji klubski zdravnik.

Brazilec v vrstah Lokomotive Dakson (v črno-belem dresu) je padel na dopinškem testu.
Brazilec v vrstah Lokomotive Dakson (v črno-belem dresu) je padel na dopinškem testu. FOTO: Reuters

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JJ1234
07. 05. 2012 22.19
-1
Koga briga ??? Pišete o vseh neumnostih, ki se dogajajo na nogometnih zelenicah, celo v Bolgariji nekim tujcem, o Evropskem prvenstvu, ki se ravnokar odvija v Sloveniji pa niti besede !!! žalostno!!!