Nogomet

Božično popivanje ga bo drago stalo: Firmino za eno leto ostal brez vozniškega dovoljenja

Liverpool, 04. 02. 2017 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med božičnimi prazniki si je nekaj zabave privoščil tudi Liverpoolov napadalec Roberto Firmino, ki so ga policisti ujeli pri vožnji pod vplivom alkohola, posledice svojega dejanja pa bo zvezdnik redsov nosil še naslednjih nekaj mesecev. Sam sicer napako obžaluje, sodišče pa mu je naložilo denarno kazen in mu za leto dni odvzelo vozniško dovoljenje.

Firmino svoje dejanje obžaluje, saj se zaveda, da s takšnimi dejanji ni najboljši zgled preostalim.
Firmino svoje dejanje obžaluje, saj se zaveda, da s takšnimi dejanji ni najboljši zgled preostalim. FOTO: AP

Medtem ko so nekateri božič preživljali v družbi družine in ob polno obloženi mizi, si je zvezdnik Liverpoola Roberto Firmino privoščil malo sprostitve, spil nekaj kozarčkov preveč, sedel za volan ter se odpeljal v napačno smer. Zaradi tega je bil že konec preteklega leta poklican pred sodnika, pred dnevi pa mu je sodišče naložilo tudi kazen. Navkljub zagovoru njegovega odvetnika, ki je opozoril, da je Južnoameričan pregloboko pogledal v kozarec le dan po tem, ko so ga obiskali vlomilci, se je sodišče odločilo, da bo 25-letnika primerno kaznovalo.

"Opravičujem se klubu, trenerju, soigralcem in navijačem, saj moje dejanje nikakor ni bilo primerno. Obžalujem svojo napako, saj sem s tem postavil slab zgled za preostale. Obljubljam vsem v Liverpoolovi družini, da se bom iz napake marsičesa naučil, zato tega v prihodnosti ne bom več ponovil," je ob tem zapisal Firmino, ki  bo moral plačati slabih 24.000 evrov, za leto dni pa se bo moral posloviti tudi od vozniškega dovoljenja.

To bo seveda velika skušnjava za Brazilca, ki obožuje jeklene konjičke, vendar pa mu bo sodišče kazen omililo v kolikor se bo odločil obiskati izobraževanje za voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola. "Narava incidenta bo ostala skrita pred javnostjo, vsekakor pa to ne bo vplivalo na njegovo razpoložljivost na prihodnjih tekmah. Verjamemo, da je to zgolj osamljen primer, plod napačne presoje. Kljub temu bomo veliko pozornosti posvetili nadaljnjemu izobraževanju igralca o vplivu alkohola na sposobnost za vožnjo," je sporočil predstavnik za odnose z javnostjo pri Liverpoolu.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
04. 02. 2017 18.45
ronaldinho ga je tut zgal. med vikendi pa caral na igriscu. brazilci pac
Smeljo
04. 02. 2017 16.15
+2
Ma pa vec tock na vozniski kukr liverpool u januarju hehe
tepee
04. 02. 2017 13.07
sem vedel,da je ta tip alkoholik,kot še mnogo drugih.....
KiNgKoNg
04. 02. 2017 12.56
Ko bi si le lahko privoščil osebnega voznika. :/