Nogomet

VIDEO: Prvi poraz Bayerna pod Heynckesom, Kampl z Leipzigom že za petami, Schalke na derbiju v Dortmundu od 0:4 do 4:4

Dortmund, Leipzig, Mönchengladbach, 25. 11. 2017 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./T.Š.
Komentarji
9

Neverjetni "Revierderby" med Borussio Dortmund in Schalkejem se je kljub vodstvu Dortmundčanov s kar 4:0 na koncu razpletel brez zmagovalca (4:4). Na dvorišču najhujših rivalov so fantje iz Gelsenkirchna brez glavnega trenerja uprizorili velik preobrat, ki bo po Nemčiji še dolgo odmeval. Bayern na večerni tekmi v Mönchengladbachu klonil prvič pod Juppom Heynckesom (1:2).

Zaključek derbija v Dortmundu je zaznamovalo vsesplošno prerivanje, ki ga je zakuhal vratar gostov Ralf Fährmann. Ta se je sporekel z dortmundskim vezistom Nurijem Sahinom, oba pa sta dobila rumeni karton. Fährmann bi s svojim provociranjem kmalu zakuhal tudi vsesplošen incident, saj so navijači BVB poskušali vdreti na zelenico, a jih je ustavila policija. "Tega ne bi smel narediti, zato se opravičujem, toda čustva so me ponesla," se je Fährmann "opravičil" pred kamerami televizije Sky.
Strateg Borussie Dortmund Peter Bosz je bil že dolgo pred večnim nemškim derbijem pod precejšnjim pritiskom zaradi slabih predstav na začetku svoje prve sezone na klopi nemškega velikana. A Nizozemec je lahko že v prvem polčasu v razmaku 13 minut proslavljal kar štiri gole v Schalkejevi mreži, toda četrtouvrščena Borussia je na domačem Signal Iduna Parku vnovič povsem razpadla. Christian Pulišić je v 12. minuti začel akcijo, po kateri je Pierre-Emerick Aubameyang zadel za 1:0 in se na večni lestvici afriških strelcev v 1. Bundesligi izenačil z gansko legendo Tonyjem Yeboahom (96 golov). Po avtogolu Benjamina Stamboulija je bilo šest minut kasneje že 2:0, Aubameyang pa je nato prekrasno zaposlil še Maria Götzeja, ki je v 20. minuti, vsaj na videz, že odločil revirski obračun. Ko je z volejem prekrasno zadel še Raphaël Guerreiro, so bili črno-rumeni navijači že v ekstazi in morda spili tudi kakšno pivo (pre)več ob polčasu. Slavje se je izkazalo za preuranjeno, saj je Guido Burgstaller v drugem polčasu po dobri uri znižal izid, potem ko je z glavo lobal izkušenega vratarja Romana Weidenfellerja. Ko je manj kot pet minut kasneje mrežo Dortmunda zatresel še Amine Harit, so Dortmundčani že postajali nervozni in v 72. minuti je Aubameyang za nameček dobil še drugi rumeni karton iz žepa Deniza Aytekina in moral z igrišča. Daniel Caligiuri je v 86. minuti z golom napovedal dramatično končnico, v kar sedmih minutah Aytekinovega dodatka pa je Naldo še četrtič matiral Weidenfellerja in zaokrožil izjemno popoldne v Dortmundu. Tretji Schalke je na lestvici tako ohranil ravno toliko točk naskoka pred najhujšimi rivali, ki se bodo po sobotni klofuti najbrž še dolgo časa pobirali.

Amine Harit je bil med tistimi člani Schalkeja, ki so v drugem polčasu z golom poskrbeli za enega največjih povratkov v zgodovini nemškega prvenstva.
Amine Harit je bil med tistimi člani Schalkeja, ki so v drugem polčasu z golom poskrbeli za enega največjih povratkov v zgodovini nemškega prvenstva. FOTO: AP

Kevin Kampl je pred težko pričakovanim marčevskim povratkom v reprezentančno jato Slovenije vnovič odigral ves obračun za Leipzig, ki je doma opravil z Werderjem (2:0). Naby Keita je z močnim strelom znotraj kazenskega prostora v 34. minuti poskrbel za vodstvo, Kampl pa je bil udeležen v akciji iz kota, po kateri je lepo za končnih 2:0 zadel Bernardo. Brazilec je zadetek proslavil ravno s Kamplom, ki je s soigralci ostal za petami vodilnega Bayerna. Bavarci bežijo za tri točke, potem ko jih je na večerni sobotni tekmi ustavila Borussia Mönchengladbach (1:2), ki je Bavarcem in trenerju Juppu Heynckesu, sicer igralski legendi Borussie, prizadejala prvi poraz po zamenjavi trenerja. Heynckesovo moštvo je zaostalo v 39. minuti, ko je Thorgan Hazard priigral najstrožjo kazen svojemu moštvu (z roko je igral Niklas Süle, Hazard pa je tudi padel), nato pa strel z bele točke poslal ravno dovolj natančno ob vratnico rdečih, da je vratar Sven Ulreich le za las ni mogel doseči. Tik pred polčasom je bil Hazard vnovič v akciji, ki jo je po podaji Larsa Stindla na oddaljenejši vratnici zlahka zaključil Matthias Ginter. Heynckes očitno ni bil zadovoljen z doprinosom Jamesa Rodrigueza, ki ga je pred nadaljevanjem obračuna pustil na klopi, Bayern pa je bil z golom Artura Vidala v 74. minuti do konca v igri vsaj za točko, a se ni zmogel ogniti prvemu porazu pod taktirko novega (starega) trenerja, za katerim je torej neuspešen povratek v domači Mönchengladbach.

Izidi 13. kroga:

Borussia Mönchengladbach ‒ Bayern München 2:1 (2:0)
Hazard 39./11-m, Ginter 44.; Vidal 74.

Borussia Dortmund ‒ Schalke 4:4 (4:0)
Aubameyang 12., Stambouli 18./ag., Götze 20., Guerreiro 25.; Burgstaller 61., Harit 65., Caligiuri 86., Naldo 90.
RK: Aubameyang 72./Dortmund

RB Leipzig ‒ Werder Bremen 2:0 (1:0)
Keita 34., Bernardo 87.
Kevin Kampl (Leipzig) je igral vso tekmo.

Eintracht Frankfurt ‒ Bayer Leverkusen 0:1
FC Augsburg ‒ Wolfsburg 2:1
SC Freiburg ‒ Mainz 2:1

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
26. 11. 2017 14.20
+2
Pričakovano! Gladbach letos igra odlično in sploh ko igrajo doma jih je težko premagati. Letos ko ni več Lahma se kapetani kar menjavajo (Neuer Müller Robben Martinez pa enkrat se mi zdi da tudi Rafinha čeprav le nekaj minut). Trenutno so poškodovani Neuer Alaba Rafinha Bernat Thiago James Robben Ribery in Müller. Alaba Robben in Müller bi morali biti kmalu nazaj torej že na naslednji tekmi. Za Bernata in Rafinho ne vem kdaj bosta nazaj čeprav ju trenutno ne pogrešam. Prav tako tudi Ribberya ne ki ga še nekaj časa ne bo. James bo verjetno naslednjo tekmo izpustil. Thiaga do marca ne bo Neuer se pa še kasneje vrne. Vsaj Coman se je vrnil kar je super novica. Z Alabo na levi strani sta nevarna. Je pa na zadnjih dveh tekmah dobil priložnost Friedl in ju kar dobro izkoristil. No me pa zanima koliko časa bo trener Dortmunda še Bosz. Pod Tuchlom je bilo precej bolje pa čeprav je bil v sporu s celo ekipo Dortmunda. Sicer Schalke letos igra zelo dobro ampk vseeno ne razumem kako lahko zapravijo tako prednost. Leipzig pa se je približal samo na tri točke zaostanka. Schalke in Gladbach sta izenačena a je zaradi razmerja v golih uspešnejši Schalke. Dortmund pa na šestih tekmah brez zmage. Danes bi jih lahko na lestvici prehitel Hoffenheim ki ima s tekmo manj enako število točk kot Bayer.
happyy123
26. 11. 2017 18.39
+1
res je kar si povedal samo Ribery ne pogrešam nekaj Bernata tudi ne ker Riberyju je ze odpeljal vlak, prišli so novi in mladi! Me pa nervira ker še vedno ni Muellerja
Machetekills007
26. 11. 2017 11.19
-5
VALENCIA!!! VALENCIA!!! VALENCIA!!!
fihner
26. 11. 2017 12.28
-1
RUBEŽ
26. 11. 2017 09.07
+0
Moram povedati da sem kot navijač Bayerna razočaran nad včerajšnjo igro. Predvsem pa rezultatom. Res da je ekipa zelo spremenjena vendar bi morali pokazati več, Lewandovski v napadu nima s kom igrati. Žal da ni Robbna, Müllerja. Poškodbe pač naredijo svoje in kogar ni brez njega se MORA igrati. Upam da se poberejo in nadaljujejo z dobrimi igrami, predvsem pa da bodo nabirali točke. Res je že nekaj let, ko so zapovrstjo prvaki ( 5 ) ampak vseeno. MIA SAN MIA.
Hachi
26. 11. 2017 11.25
+1
a dj ne jamraj no. ekipo imajo se vedno vrhunsko. se vedno so imeli ekipo v vrednosti cca. 350 mio. kdo so potem Hummels, James, Videl, Kimmich, Lewa, Bernat, Tolliso,... a to so neki jabolcki al kaj. ne isci izgovorov. Prej ste vsi pljuvali po Ancelottiju, pa je Bayern igral lepsi nogomet kot sedaj pot Heynckesom. Sedaj nimajo nobene terenske premoci. vsi drugi narekujejo tempo. Zadnjic v pokalu niso uspeli v rednem delu in podljskih premagati Leipziga, pa so igrali od 56. minute z igralcem vec. torej 64 minut plus sodnikov dodatek. Leipzig je bil celo blize zmagi. kje so sedaj tisti, ki so tako veselo udrihali po italijanu. prakticno nevidni so na tekmah. igra je pa za nikamor. pa ne samo vceraj. tudi proti Cleticu in Anderlechtu so se mucili in s tezavo zmagali. kar se tice pa Dortmunda, pa bi Aubo vrgel iz ekipe vsaj za nekaj tekem. da takole pustis ekipo na celu, sploh v trenutku, ko ti voda v grlo tece, je sramotno, neodgovorno in nedopustno. namesto, da bi dal vse od sebe, da zdrzis nalet nasprotnika ob vodstvu 4-2, pa fases drugi rumeni kartom in das nasprotniku se vecji zagon.
cripstoned
25. 11. 2017 18.26
-32
kraljevski dajte ven iz naslova....kraljevski je samo en klub z kraljevimi dresi in to je real madrid....
jebalvisvoju
26. 11. 2017 02.26
+12
Kolosej6
26. 11. 2017 13.15
+4
predvsem je včeraj bila to kraljevska predstava reala in tistega strica v rumenem