Nogomet

Bonucci tik pred 60-milijonskim prestopom v Man. City, njegov rojak Pelle raje na Kitajsko kot s Contejem

Torino, Manchester, Peking, 09. 07. 2016 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Italijanski mediji ne dvomijo: Leonardo Bonucci, branilec italijanske reprezentance, bo v kratkem prestopil iz Juventusa v Manchester City. Novi trener angleškega kluba Josep Guardiola bo tako dobil želeno okrepitev v obrambi, Bonucci ga je najbrž še dodatno prepričal z izvrstnimi predstavami na Euru.

Srednji branilec Juventusa Bonucci se je v Franciji še kako izkazal.
Srednji branilec Juventusa Bonucci se je v Franciji še kako izkazal. FOTO: AP

Med tistimi, ki so si najbolj dvignili ceno z nastopi na evropskem prvenstvu v nogometu, je brez dvoma branilec italijanske reprezentance Leonardo Bonucci. Član Juventusa je z Italijani izpadel v četrtfinalu, ko je na tekmi z Nemčijo najprej v rednem delu izvedel najstrožjo kazen in poskrbel za izenačenje, nato pa postal član kvarteta nesrečnikov, ki so v "loteriji" po 120 minutah zgrešili v dvoboju z Manuelom Neuerjem. A to dejstvo skupne ocene njegovih predstav s francoskega prvenstva ni prav nič znižalo in Juventus naj bi že v kratkem sprejel ponudbo angleškega prvoligaša Manchester Cityja, ki novemu trenerju Josepu Guardioli zaenkrat še ni priskrbel odmevnejše okrepitve v zadnji vrsti. Guardiola se je na petkovi prvi novinarski konferenci v novi vlogi izmikal vprašanjem o morebitnih okrepitvah, a italijanska La Gazzetta dello Sport poroča, da mu je Bonucci všeč že iz časov, ko se je z Juventusom meril kot trener Bayerna. V italijanskemu branilcu vidi poteze Javierja Mascherana, svojega nekdanjega varovanca iz Barcelone, ki ga je iz vezista spremenil v ključnega osrednjega branilca katalonskega kluba.

Italijanski kolegi pišejo, da se bodo Torinčani težko uprli 60 milijonom evrov, medtem ko Bonucciju sinje modri ponujajo osem milijonov evrov na sezono ali enkrat več kot zasluži sedaj. "Nismo dobili nobene ponudbe, torej nimamo česa komentirati," sporočajo iz tabora belo-črnih, kjer so zavrnili deset milijonov evrov nižjo ponudbo. "Bel dim" naj bi se nad Torinom v smeri Manchestra začel valiti že v kratkem, so prepričani pri La Gazzetti dello Sport. Številni so pričakovali, da bo svoje dobre predstave na EP unovčil tudi napadalec italijanske reprezentance Graziano Pelle. Postavnega južnjaka so povezovali tudi z Juventusom in nazadnje s Chelseajem, kamor se seli dosedanji selektor državne izbrane vrste Antonio Conte, a so v petek udarile vesti, da bo Pelle iz Southamptona raje odšel na Kitajsko. Prvoligaški klub Shandong Luneng za nekdanjega člana Lecceja in Feyenoorda ponuja 15 milijonov evrov, klub z južne angleške obale pa ga je seveda pripravljen prodati, glede na to, da je zanj plačal okoli pet milijonov evrov, nogometaš pa bojda že od januarja navija za odhod iz kluba, v katerega ga je pripeljal zdaj že bivši trener svetnikov Ronald Koeman.

Pelle je najodmevnejši zadetek Eura dosegel v zadnjih minutah obračuna osmine finala z branilko naslova Španijo.
Pelle je najodmevnejši zadetek Eura dosegel v zadnjih minutah obračuna osmine finala z branilko naslova Španijo. FOTO: AP

Po poročanju Press Association Sporta bo kmalu 31-letni Pelle namesto v zahodni London odšel na Daljni vzhod, kjer mu gotovo pripravljajo zajetno ponudbo. Kitajski klubi so z bogatimi nakupi blesteli že v zimskem prestopnem roku, ko so podrli vse rekorde, prihod Pelleja, ki je v morda najboljših letih kariere, pa bi bil nov znak premikanja nogometnega težišča proti vzhodu. Luneng, lani tretjeuvrščeno moštvo kitajske lige, lahko že računa na usluge nekdanjega brazilskega reprezentanta Diega Tardellija, nekdanjega argentinskega reprezentanta Walterja Montilla, ...

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KiNgKoNg
09. 07. 2016 13.16
+6
Kako je tik pred prestopom, če pa je tudi višje ponudbe že večkrat zavrnil ker želi ostati v Juventusu?