Nogomet

Bolt se ne šali: Jamajčan v 'resnih pogovorih' glede začetka nogometne kariere, treniral bo z Dortmundom

Dortmund, 12. 11. 2016 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Velikan svetovne atletike Usain Bolt po zadnjih olimpijskih igrah v karieri že razmišlja o novih podvigih. Že večkrat je namignil, da je njegova velika ljubezen nogomet, a Jamajčana nihče ni jemal resno. Kaj lahko pa bi se vse spremenilo po zadnjem intervjuju jamajškega bliska.

Bolt nikoli ni skrival, da je velik privrženec nogometa.
Bolt nikoli ni skrival, da je velik privrženec nogometa. FOTO: AP

Usain Bolt je namreč v pogovoru za britanski The Guardian izjavil, da se je "resnično pogovarjal z ljudmi" glede možnosti začetka nogometne kariere, ki bi sledila njegovemu izjemno uspešnemu udejstvovanju v atletiki. Večkratni osvajalec zlate olimpijske kolajne je blestel tudi na zadnjih letošnjih igrah v Riu de Janeiru, po nastopih v Braziliji pa, vsaj na OI, ne bo več nastopil. Jamajčan je odkrit privrženec nogometa, predvsem angleškega Manchester Uniteda, za katerega bi rad nekoč zaigral. A njegove želje so mediji dojemali bolj kot šalo oziroma (samo)promocijo, zdaj pa Bolt pravi, da bo začel trenirati z nemškim nogometnim velikanom Borussio Dortmund in nato ocenil, kako naprej. "Zame, če bi lahko igral za Manchester United, bi bila to uresničitev sanj. Da, to bi bilo epsko," je v pogovoru za ugledni dnevnik povedal 30-letni Jamajčan. Največji zvezdnik svetovne atletike naj bi z dortmundsko Borussio pod vodstvom trenerja članskega moštva Thomasa Tuchla opravil vsaj dva treninga v Nemčiji. Bolt se je glede kluba svojega otroštva Manchester Uniteda sicer oglasil ob prihodu trenerja Joseja Mourinha, ko se je pošalil, da pričakuje klic slovitega portugalskega stratega.

"Nisem še dobil klica, toda mislim, da prihaja. Mislim, da čaka na konec olimpijskih iger," se je pred meseci šalil karibski blisk. "Jaz sem res zadovoljen, definitivno sem srečen. Mislim, da je bil (Mourinho, op. a.) dober izbor. Mourinho je zmagovalec. Res mislim tako. Res trdo dela, da osvaja naslove, to pa je nekaj, kar v tem trenutku Manchester United potrebuje. Gradi moštvo in veselim se, da bom v ekipi videl veliko večje igralce. To me res navdušuje." Za Unitedom je sicer povprečen začetek prve sezone pod taktirko Mourinha, medtem ko strokovnjaki napovedujejo, da se bo Borussia Dortmund morda še resneje kot v zadnjih letih za nemški naslov udarila z Bayernom, za katerim sicer trenutno zaostaja za šest točk na skromnem petem mestu v 1. Bundesligi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Daca27
14. 11. 2016 20.07
idiu3krasne
14. 11. 2016 10.52
-2
To ni sprint na 100 m...to je šprint na 10km po obrokih...za njega je kramp in lopata.
walter2
13. 11. 2016 17.11
+5
Traparija!Nogomet ni igra,ki se jo osvoji čez noč in bi jo lahko igral na profesionalni ravni!Hitrost je na njegovi strani ,a tehniko obvladovanja žoge je pa čisto druga pesem!
SEJBOBOL
13. 11. 2016 16.52
+2
A si nor , gdo ga bo pa ustavu .... :)
KimiRaikkonen
13. 11. 2016 11.30
+8
slabsi kot nas "sprinter" Rudonja vrjetn nebo :)
Iniesta
13. 11. 2016 11.32
+15
Hahahahaha ... Je pa Mladen bil strelec tistega odlocilnega gola proti Romunijo, ki nas je odpeljal na SP v Juzno Korejo ...
KimiRaikkonen
13. 11. 2016 14.53
+2
ja ampak mogoce sploh nebi treba igrat dodatnih kvalifikacij takrat, ce nebi blo rudonje :)
Iniesta
13. 11. 2016 11.00
-1
Dober winger bi bil ...
idiu3krasne
14. 11. 2016 10.53