Nogomet

Bolj od remija Katalonce skrbi Messijeva poškodba: zvezdnika Barce čaka nekaj tednov počitka

Barcelona, 22. 09. 2016 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na derbiju na stadionu Camp Nou je Barcelona remizirala z madridskim Atleticom. Jan Oblak je dobil gol, a se atleti zadovoljni vračajo iz Barcelone. Katalonci so zaskrbljeni zaradi poškodbe prvega zvezdnika Lea Messija in nekateri so že uperili prst v Luisa Enriqueja, da bi moral Argentincu odmeriti manj igralnega časa.

Leo Messi se je poškodoval na tekmi z Atleticom.
Leo Messi se je poškodoval na tekmi z Atleticom. FOTO: AP
Tako Barcelona kot Real Madrid sta se malce opekla na domačem stadionu. Oba sta remizirala, Barcelona na derbiju z Atleticom, Real proti Villarrealu. Na stadionu Camp Nou se je začelo po željah domačih navijačev, Barcelona je povedla z golom Ivana Rakitića, a se je tekma končala z remijem. Skrbi za trenerja Luisa Enriqueja je pomenila poškodba Lea Messija, ki je moral z igrišča v 59. minuti.

Messi ima letos kar nekaj težav s poškodbami. Ko je v prvem reprezentančnem premoru v tej sezoni odšel igrat za reprezentanco Argentine, je Barcelona sporočila, da ima težave s poškodbo dimelj na levi nogi. Argentinec je sicer nato odigral tekmo proti Urugvaju in odločil zmagovalca z edinim golom, nato se je vrnil v Španijo in izpustil reprezentančno tekmo z Venezuelo. Vse je izgledalo dobro. Zaigral je proti Alavesu, ko so Katalonci izgubili, nato pa odigral vseh 180 minut na tekmah v Ligi prvako proti Celticu (7:0) in DP proti Leganesu (5:1), ko je Barca skupaj dosegla kar 12 golov, dobila pa le enega. Španski mediji so prst hitro uperili tudi v Enriqueja, ki bi po njihovem mnenju lahko omejil igralni čas Argentincu, še posebej na takih tekmah, ko je bilo vse odločeno. Na klubski spletni strani so po tekmi sporočili, da ima Messi natrgano mišico v dimljah na desni nogi in bo počival približno tri tedne.

Trenutno kaže da bo izpustil tri tekme: dve v La Ligi (Sporting Gijon in Celta Vigo) in eno v Ligi prvakov (Borussia Mönchengladbach). Pri Barceloni upajo, da bo poškodbo saniral in bo lahko zaigral na pomembni tekmi Lige prvakov proti Manchester Cityju, ki bo na sporedu 19. oktobra, kar je čez slab mesec dni.

"Takšne tekme odločajo majhne podrobnosti in tokrat bi si zaslužili več. Izgubiti Messija pomeni, da izgublja tudi nogomet. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da poskrbimo zanj, vendar bolečina kot kaže ostaja. Glede na zgoščeno število nastopov in koledar bo vse skupaj zelo težko. Z Messijem smo močnejši, vendar se bomo potrudili, da kot ekipa ostanemo močni in na začrtani poti," je po tekmi na novinarski konferenci povedal Enrique. Messi je v letošnji sezoni dosegel osem golov v dresu Barce in odigral 570 minut.

Vratar Atletica Jan Oblak ni dobil gola na štirih zaporednih tekmah (treh v La Ligi in eni v Ligi prvakov), tokrat je klonil na gostovanju na stadionu Camp Nou pa je moral po žogo v mrežo enkrat. Vseeno so atleti lahko zadovoljni, saj so odnesli točko iz zahtevnega gostovanja.

Ivan Rakitić je bil edini, ki je na derbiju premagal Jana Oblaka.
Ivan Rakitić je bil edini, ki je na derbiju premagal Jana Oblaka. FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
23. 09. 2016 12.39
-1
ali ti butec veš kaj je čaranje
Petarda10
22. 09. 2016 15.07
+3
nogomet je oskodovan za 3 tedne! #animomessi
peggi
22. 09. 2016 13.58
+11
Ko se je Messi lani septembra poškodoval in je bil odsoten mislim da 8 tednov ,sta ga Neymar in Suarez fantastično nadomestila..ampak bolj kot gledam igro Barce v letošnji sezoni mi nikakor ne delujeta ravno najbolj usklajeno,upam,da se to čimprej popravi...Messiju pa hitro okrevanje,kadar njega ni na igrišči,največ izgubimo gledalci,ker ne morem gledati njegovega čaranja :)
ddolores
22. 09. 2016 15.07
-5
Točno tako - ko je bil lani Messi poškodovan, je nardila Barca razliko - in tko bo tudi zdaj! najbolje je, da ga prodajo - bodo dobili 150 mio, pa še boljši bodo!
265004
22. 09. 2016 20.22
+1
ddolores
22. 09. 2016 21.57
-2
FAUSTOS1
22. 09. 2016 12.05
-5
BOG REŠI NAS TEGA NEUKEGA TRENERJA-prav vsi porazi so plod njegove nesposobnosti
Lux-penguin Salesin
22. 09. 2016 11.44
+0
Če Messi nebi bil 100% pripravljen bi ga Enrique ziher vzel z igrišča prej. Poškodba se lahko naredi ali obnovi v trenutku je pa res, da bi ga vseeno lahko menjal kdaj ali pa mu kakšno tekmo namenil počitek ( sej smo videli proti kaj je bilo )
BOZICEKSLO
22. 09. 2016 11.36
+3
Ni panike imajo Ardo in paca.
dajno
22. 09. 2016 11.42
+9
apodgraj
22. 09. 2016 16.21
+3
Res je ,da imajo vse tri Neymarja , Suareza in Ardo . Samo vse svojo znanje in kvaliteto , bodo morali pokazati na vsaki tekmi brez Messija . Mislim , da jim ne bo lahko , če se motim , toliko bolje za Barco.