Nogomet

Bodo Muro pustili na cedilu tudi nizozemski vlagatelji?

Murska Sobota, 01. 12. 2012 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Podobno kot famozni italijanski vlagatelji so se tik pred zdajci od podpisa pogodbe umaknili tudi Nizozemci. Predstavnik podjetja Readen Holding Joop Steenbergen od murašev zahteva okrepitev ekipe in posledično boljšo uvrstitev na prvenstveni lestvici.

Trener Mure Oliver Bogatinov
Trener Mure Oliver Bogatinov FOTO: Damjan Žibert

Kot je Joop Steenbergen povedal za spletno stran pomurje.si, finančno stanje kluba iz Fazanerije ni povsem tako, kot so ga vodilni možje predstavili. Med drugim je denarja od Evrope, ki naj bi ga bilo 400 tisoč evrov, dejansko ostalo le približno 250 tisoč evrov. Preostalih 150 tisoč naj bi se porabilo za logistične zadeve za potovanja na evropske tekme. Steenbergen je zatrdil, da ne odstopajo od podpisa z Muro 05, seveda pa bo pred naslednji korakom potrebna natančna analiza klubskega finančnega stanja. Predviden podpis pogodbe naj bi bil sredi januarja 2013.

"Člani upravnega odbora so v četrtek na sestanku v Amsterdamu predstavili upravnemu odboru Readen Holdinga (RHCO) podrobnejše informacije o vlaganju v naš klub. Na tem sestanku so pravni svetovalci in RHCO ugotovili, da je za dosego zadanih ciljev v naslednjih letih treba povečati sredstva. RHCO je to še vedno pripravljen storiti, vendar bo to storil šele pod pogoji, ko se ekipa ustrezno okrepi ter posledično izboljša uvrstitev na lestvici. V naslednjih tednih bosta tako klub kot RHCO poiskala najboljše možnosti za dosego teh ciljev. Posledično je uprava RHCO predstavila našemu klubu nov predlog, po katerem bi do podpisa pogodbe prišlo januarja, in to pod zgoraj omenjenimi pogoji," se glasi uradno klubsko sporočilo.

Kljub temu pa naj bi z novim letom dres Mure 05 krasil logotip podjetja Sky Global. Pogodba z omenjenim podjetjem je po besedah Steenbergna že podpisana. "Gospod Topič bo dobil določena finančna sredstva, ki jih bo razdelil med nogometaše. Ni veliko, bi pa moralo zadoščati,“ je ob nakazilu podjetja za uradno spletno stran kluba dejal Steenbergen.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dalmatic
02. 12. 2012 12.14
tukaj se mora vedet razlika med vlagatelji in posojevalci denarja.vlagatelj je tisti,ki kupi klub,ali del kluba in v njega vlaga svoja sredstva,tko kot je rijeko kupil italjanski miljarder monnti,ki bo letno vložil 5 mil eur nepovratnih sredstev v ta klub.pr muri se gre za to,kdo od tujih vlagateljev,bo POSODIL denar,kar je čist nekaj drugega.nevem kateri tujec,bi si želel vlagat lastna sredstva v slov ligo,kjer je povprečna obiskanost na stadionih 3oo ljudi.slov liga nima nobenega marketinšgega vpliva niti na slov populacijo,kaj šele na širšo.
povrsniste24kur
01. 12. 2012 13.36
+10
čudno, da noben slovenski tajkun noče dol kupit te mure, če pa jih mamo res dosti. tam bi nekih 5mio dal na mizo in bi mel klub. pa par skavtov na balkan poslat, da pripeljejo par mladih ić-ev za đabe, mura bi se lahko kosala proti večini ekip, ne pa da je odvisna od nekih nizozemcev, ko pa je doma tolko lopovov, da se jih kar tere.
retropil
01. 12. 2012 14.33
-1
zakaj pa na balkan? v tretji, četrti slovenski ligi igrajo v članskih ekipah 17 letniki! če lahko pri 17ih v tretji ligi dela razliko, bi ob primernem treningu lahko pri 20ih delal razliko tut v prvi ligi!
dalmatic
02. 12. 2012 12.36
retropil.ja kdaj pa so kšni skauti največjih klubov imeli bazo v sloveniji kot jih imajo na hrvaškem,bih,srbiji,.,.nočem provucirat,ampak treba ločit med talenti milec,zajc in supertalenit kovačić,halilović,bašić,livaja ki že pr 16 letih dobivajo miljonske ponudbe največjih velikanov.
Rolesx
01. 12. 2012 13.05
+1
Kaj bodo te v Sloveniji...ko je na tribunah vec pticekov...od navijacev....in ti navijaci ki imajo komaj za kruh! Kaj sele za vstopnice
revolution17
01. 12. 2012 11.56
+14
Upam samo da uspe ta podpis. Tuji sponzorji ekipa polna tujcev in izkušenih domačinov bi bila v kakšnem letu dni prava konkurenca Mariboru. Samo treba je dati času čas. Potem pa bi naj prišel še novi stadion in Mura bi za kako leto ali dve komot lahko igrala vsaj v Europski ligi. Navijam za Maribor ampak takoj za njimi pa privoščim uspeh Muri 05.
katalonc
01. 12. 2012 12.14
+0
cez 2,3 leti evropske lige ne bo vec,,,tko da....
rambek
01. 12. 2012 12.29
najbolje za njih da sestavljajo vs ena novo z mariborom naj manjajo par igralcev itn