Nogomet

Bo Wenger pristal na Guardiolin predlog o zamenjavi Alexisa Sancheza za Sergia Agüera?

London, 27. 06. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko večji del medijskega prostora zavzema problematika utaje davkov v Španiji, kjer so v naslovnih vlogah Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Jose Mourinho in ostali, angleški premierligaši v "tišini" sestavljajo igralski kader za novo sezono. Ena zanimivejših zgodb prihaja iz Londona, v katero sta vključena stratega Manchester Citya in Arsenala Pep Guardiola in Arsene Wenger.

Navijači Manchester Citya zagotovo ne morejo biti zadovoljni z rezultati svojih ljubljencev v minuli sezoni. Prihod Josepa Pepa Guardiole na klop sinje modrih pred dvema letoma ni prinesel bistvenega napredka, čeprav je 46-letni Katalonec razpolagal z odlično igralsko zasedbo. S podobnim nezadovoljstvom svojih privržencev se ukvarjajo pri Arsenalu, na čigar klopi že dobri dve desetletji "kraljuje" 70-letni Francoz Arsene Wenger. O trenerskih zmožnostih slednjega se je že pred leti ustvarila podoba graditelja mladega moštva, ki je predvsem uspešen pri iskanju novih nadarjenih nogometašev, za katere je značilno, da ob prvi ugodnejši ponudbi zapustijo kolektiv z Emiratesa.

Bo odlični Čilenec Alexis Sanchez prejel zeleno luč za prestop na Etihad?
Bo odlični Čilenec Alexis Sanchez prejel zeleno luč za prestop na Etihad? FOTO: AP

Številne obljube Arsena Wengerja o tem, da bo najprestižnejši naslov na Otoku prej ali slej znova romal v roke "topničarjev", so se izkazale za popolnoma zgrešene. Najbolj boleče spoznanje za navijače Arsenala pa je, da so bile v vseh teh letih izgubljene številne priložnosti za morebitno ponovitev "čudežne" sezone 1997/98, ko so se nogometaši, ki "domujejo" na Emiratesu, nazadnje veselili naslova angleških državnih prvakov. Vse večji medijski pritisk ob koncu sezone je očitno predramil Wengerja, ki je naposled le uvidel, da brez pravih, imensko močnih okrepitev ne bo želenega rezultatskega napredka.

Tako so otoški mediji prišli do svežih informacij o domnevnih pogajanjih med vodstvoma Manchester Citya in Arsenala glede morebitne senzacionalne zamenjave med Alexisom Sanchezom in Sergijem Agüerom. Prvi naj bi po navedbah angleških tabloidov na veliko željo Pepa Guardiole v zameno za Sergia Agüera v kratkem prestopil na Etiahad. Glede na dejstvo, da je sicer odlični Čilenec čedalje bolj nezadovoljen z bivanjem v angleški prestolnici, gre verjeti, da bo Wenger vsaj krepko premislil o Katalončevem predlogu. Ni skrivnost, da je francoski strateg že nekaj časa soočen s pomanjkanjem števila pravih napadalcev, kot ena izmed rešitev se po poročanju francoskih medijev ponuja v odličnem napadalcu Lyona Alexandru Lacazettu, za katerega bi vodstvo Arsenala moralo odšteti okrog 60 milijonov evrov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikajzadodat
27. 06. 2017 18.04
+1
Pametno. Oba sta dobra, ampak potrebujeta dodaten motiv in menjava kljuba pri tem zelo pomaga. Tako, da to je rešitev tudi za oba igralca.
jebalvisvoju
27. 06. 2017 15.27
+0
Guardiola ponovno tolce v napacen boben.. po videnem skozi sezono.. Aguero ko dobi zogo je skozi nevaren za gol.. niti Alexis ni slab vendar sta si zelo zelo blizu... ocitno se ne lizeta v slacilnici aguero in lola... oz se ne lize loli v rito aguero kar mu gre v nos..
drimtim
27. 06. 2017 15.05
+3
sanchez je doktor nogometa ostale 9