Nogomet

Bo Rudi Zavrl iz zagate reševal nogomet v BiH?

Ljubljana, 05. 04. 2011 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mediji iz Bosne in Hercegovine so se na široko razpisali o Rudiju Zavrlu kot morebitnem rešitelju tamkajšnje nogometne zveze, ki je zaradi nespoštovanja pravil UEFA suspendirana.

V reševanje Nogometne zveze Bosne in Hercegovine, ki se je znašla v nemilosti po izrečenemu suspenzu Fife in Uefe zaradi kršenja pravil, bi se lahko po poročanju tamkajšnjih medijev vključil Slovenec, nekdanji dolgoletni predsednik Nogometne zveze Slovenije, Rudi Zavrl. Krovni nogometni organizaciji, Mednarodna nogometna zveza (Fifa) in Evropska nogometna zveza (Uefa), sta 1. aprila izključili bosansko-hercegovsko nogometno zvezo zaradi neizpolnjenih zahtev po enem predsedniku. Reprezentanca te države ima namreč namesto enega predsednika tričlansko predsedstvo, Bošnjaka, Hrvata in Srba, kar je v nasprotju s pravili.

Rudi Zavrl
Rudi Zavrl FOTO: Damjan Žibert

Kljub zahtevi in grožnji s strani Fife in Uefe skupščina nogometne zveze ni spremenila spornega statuta. Spremembe so na zasedanju skupščine v Sarajevu "minirali" člani iz vrst srbske in hrvaške skupnosti, ki so glasovali proti spremembam statuta in s tem proti odpravi trojnega predsedstva. Vendar so si s tem naredili medvedjo uslugo. Brezglavo nasprotovanje krovnima nogometnima organizacijama je za posledico imelo najslabši možen scenarij, in sicer prepoved vseh mednarodnih tekmovanj za nogometne klube iz te države ter njeno reprezentanco, ki je bila tako izključena iz kvalifikacij za evropsko prvenstvo v nogometu leta 2012.

"V zvezi s tem nisem dal soglasja, pa tudi kakšnih izjav na to temo ne morem dajati. Uefa in Fifa imata glede tega zelo stroga pravila ter se sami odločata in vse urejata preko Nogometne zveze Slovenije. Veliko zanimanje sarajevskih novinarjev je bržkone sprožila moja vloga opazovalca na skupščini, ko sem bil v vlogi poročevalca o dogajanju, sicer pa nisem imel s tem v zvezi s Fifo nobenih stikov. Res pa je, da me kličejo novinarji iz Sarajeva, in če se oglasim, že ustvarjajo nekakšne zgodbe ...," je povedal častni predsednik Nogometne zveze Slovenije Zavrl, sicer tudi delegat Uefe in Fife, odgovoril na pisanje Dnevnega avaza o tem, da bi ga Fifa in Uefa lahko imenovali za vodjo nekakšne posebne komisije za normaliziranje razmer v tamkajšnji nogometni zvezi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mk13
06. 04. 2011 11.27
ja to pa ameriki pa EU v zahvalo za tako ustanovljeno državo!!!... vsi naj gredo po svoji strani!!! Srbi k srbom hercogovci k hrvatom bosna pa kar jo je ostane bosna!!!
action
05. 04. 2011 21.36
brati slovenci in brati bosanci si vedo pomagajo med seboj! tako je bilo in tudi bo! Lp vsem
behar27
05. 04. 2011 20.33
mah slabs ne more bit ker taki k... kot so bili do zdej jih ni v nobeni nogometni zvezi. zato pozdravljam vsako spremembo.
vw1
05. 04. 2011 19.59
@ vehabojeb umetno narejena drzava, kateri njeni zacetki segajo ze u 10. stoletje ?? ah skoda razpravljat..
tron3
05. 04. 2011 14.59
v Sloveniji so bili vsi vesel da se je pobral z udobnega stolčka Rudi Zavr, pa vsak dan mu morte dat na mizo flašo vina, drugače ne funkcionira
tux187
05. 04. 2011 14.58
Ta ze v sloveniji ni nic naredil, tako da bo v bih 3krat manj, torej nic.
Modrabluza
05. 04. 2011 14.37
Zgodilo se bo isto kot bivsi jugi,namrec umetno narejena drzava nima prihodnosti!
Schtrom
05. 04. 2011 14.35
častni predsednik - a teh parazitov se ne znamo znebiti? Uničil bo v Bosni še tisto kar je ostalo. Bosanski nogomet bo nazadoval še za ene 20 let.