Nogomet

Bo Neymar jr. šel po poti Luisa Figa in postal najhujši rival dovčerajšnjega soigralca Lionela Messija?

Pariz/Madrid, 16. 11. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bitka za najdražjega nogometaša ta hip na svetu se nadaljuje. Brazilski nogometni superzvezdnik Neymar jr. v zadnjem času vse bolj polni medijske stolpce o tem, da naj bi bil blizu novemu, megalomanskemu prestopu v vrste - ne boste verjeli - madridskega Reala, v katerem igra njegov zelo dober reprezentančni kolega in obenem prijatelj Casemiro: "Neymar jr. je izjemen igralec, ki bi ga z veseljem sprejela vsaka slačilnica."

O Neymarjevem čedalje večjem nezadovoljstvu smo na straneh našega spletnega portala pisali že v minulem tednu. Odlični brazilski reprezentančni napadalec se namreč ne počuti najbolje v dresu francoskega velikana, sicer aktualnega državnega podprvaka, ki si v letošnji sezoni z izjemno zvezdniško zasedbo želi pokoriti še vso Evropo.

In prav s tem namenom je bil v vrste Paris Saint-Germaina v letošnjem rekordnem poletju za vrtoglavih 222 milijonov evrov iz Barcelone pripeljan Neymar jr., ki z Edinsonom Cavanijem in Kylianom Mbappejem tvori enega od najbolj atraktivnih ter obenem 'ubijalskih' napadalnih tercetov na svetu. Ni skrivnost, da se v klubskih prostorih kraljevega kluba iz Madrida marsikaj dogaja oziroma 'kuha', vse v želji, da bi uspeli prepričati 25-letnega brazilskega superzvezdnika v prihod na legendarni Santiago Bernabeu. 

Omenjena novica pravzaprav niti ni prava novica, še najmanj pa šok za tiste, ki trenutno nedorečenega in značajsko nekonsistentnega Brazilca označujejo za labilnega, ki si nadvse želi menjave okolja. "Neymar je velika zvezda, ki točno ve, kaj počne v vsakem trenutku. In vedno bo, če bo to sam seveda želel, dobrodošel v naši slačilnici. Upam, da se nam pridruži čimprej, čeprav ima v dresu Parisa privilegiran položaj, kar ni majhna stvar," bi se svojega reprezentančnega kolega v drobovju legendarnega Santiaga Bernabeua zelo razveselil vezist večkratnih evropskih klubskih prvakov iz španske prestolnice Casemiro

Brazilski nogometni superzvezdnik Neymar jr. v zadnjem obdobju ne skriva vse večjega nezadovoljstva, ko je govora o njegovem statusu v vrstah Paris Saint-Germaina.
Brazilski nogometni superzvezdnik Neymar jr. v zadnjem obdobju ne skriva vse večjega nezadovoljstva, ko je govora o njegovem statusu v vrstah Paris Saint-Germaina. FOTO: AP

V zameno za Neymarja Real ponuja še Garetha Bala in Tonija Kroosa?   

V kolikor bi se hipotetično res zgodil eden od potencialno najodmevnejših prestopov v zgodovini nogometa - kot poroča angleški The Guardian - bi se moral brazilski virtuoz dobro zavedati, da ga ob prvem gostovanju na kultnem Camp Nouu čaka najmanj ponovitev poskusa 'zadetka' s svinjsko glavo v obraz, s čimer bi na seznamu najbolj osovraženih nogometašev navijačev Barcelone bržkone zamenjal legendarnega Portugalca Luisa Figa.

V zameno za Neymarja, naj bi vodstvo galaktikov ponujalo ne prav nizek finančni znesek ter dvojec Gareth Bale in Toni Kroos. In če k temu dodamo še vse glasnejše govorice o odhodu dolgoletnega prvega zvezdnika belega baleta Cristiana Ronalda, se prihod brazilskega reprezentančnega napadalca na Santiago Bernabeu zdi še toliko bolj verjeten.   

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
16. 11. 2017 19.53
+3
Ni lepšega kot brati pametovanje slovenskih navijačev Reala ki mislijo da vse vedo,da oni vodijo politiko kluba in sanjajo o mnogo čem. Kar naenkrat so Cr pa Modrič pa Kroos itd za na odpad. Ko pride ČE pride Neymar bo najboljši na svetu v Barci je bil simulant in nihče. Kakšni kekci :D
Johnny_J
16. 11. 2017 20.17
+2
Robert Flisar
16. 11. 2017 17.52
-1
zagotovo je,da Ronaldo po koncu sezone odhaja,odhaja tudi Bale.videl sem komentarje o Modriču,da je steklen,da ga bodo prodali,in podobno,ampak Modrič ne gre iz Reala,pod nobenim pogojem,bar ne,dokler bo Zidane trener.Če je kdo gledal zadnjo fifino podelitev zlate žoge,tisti trenutek,ko je Zidane prejel pokal za naj trenerja,bo že šeštel 2 plus 2.Kross,je možnosti,zato,da odide,ampak zelo majhne.Po vsej verjetnosti,prideta dva nova igralca,90 odstotno,da prihaja Hazard,in veliko možnosti je tudi,da pride Neymar.Če Real ne osvoji ničesar,letos,bo nekdo prišel za ogromen denar,zagarantirano.
ehjaehja
16. 11. 2017 16.56
+1
zdej pa u jok otroci ranjeni vaš igralec vas je izdau samo ZATO da pride v KRALJEVSKI KLUB,NEPRECENLJIVO
MesOjediPinGvin
16. 11. 2017 18.19
+0
Pač ni upal direkt v Real. Mogoče ga je Casemiro v reprezentančnih akcijah že naučil zahrbtnih Realovih potez.
grozjak
16. 11. 2017 15.31
+3
po moje bo ostal v PSG-ju vsaj nekaj sezon.......Real pa že ima podobnega igralca....Isca....... pa še cenejši je.....
ehjaehja
16. 11. 2017 14.14
-4
hahaha barcelona si nikakor nemore odpočiti od udarcev,tu že vidim podlasice kako so na trnih in nestrpni kaj se bo zgodilo z neyom, ja k nam bo prišu ane? u veliko kraljevi klub HALA MADRID!
grozjak
16. 11. 2017 15.27
+3
nikajzadodat
16. 11. 2017 17.00
+2
Dvorni... :Ce pride Neymar bo spet veliko dela zate. Verjetno ze pripravljas kostume za nove norcije....
CURVANORD Zanetti
16. 11. 2017 13.44
+6
hm, koliko je resnice v vsem tem bomo videli cez cas. Teh nekaj tekem ki sem letos gleda PSG, je moje mnenje taksno, da glede igre in vsega ga mladi Kyilian sisa. Barca se resila zdraharja, bil je v senci Messija, kar je razumljivo,saj je Messi boljsi od njega, Real pa ce zeli novo primadono, Ronaldo je kamilica proti Neymaru,
tedoVV2HCmedo
16. 11. 2017 13.54
+1
Z Neymarom se bodo igralno tako zaje... pardon, zafrknili kot PSG. On je slab napadalec, ker pa ima neko slavo (ni mi jasno, zakaj), bo pa to dolgoročno finančno gledano dober nakup.
grozjak
16. 11. 2017 15.35
+1
jaz sem ga videl drugače, vsaj na igrišču. Po trije branilci so bili na njem, ko je imel žogo........kaj pa je to pomenilo za messija in suareza, pa tako vemo.....
MaunelNeuer
16. 11. 2017 20.21
-2
CR kamilica proti Neymarju? kaj je pol šele messi proti njemu
CURVANORD Zanetti
18. 11. 2017 08.32
Ce ne razumes ne komentiraj, glede obnasanja je bilo misljeno
tedoVV2HCmedo
16. 11. 2017 13.07
-2
To bi bil samo nakup zvezdnika, ki pa ni nič kaj posebnega v nogometu, s katerim bi se večala medijska pozornost Realu in tako bi Real zahteval več denarja od sponzorjev. Zaradi tega so tudi kupili Analda in mu zaradi lastne slave dali takrat največjo plačo. Pač neko nogometno socialno pravilo je, da več denarja daš nogometašu, bolj bo slaven on in klub, klub pa tako dobi boljše sponzorske ponudbe. Če bi v Maribor zvlekli nekoga izven Balkana in mu dali 10 milijonov plače na leto, bi dobil dosti boljšega sponzorja od bedne Save (seveda enega izven Balkana), ki bi dal dostikrat več denarja od te plače.
borut30
16. 11. 2017 13.25
+0
Analdo? Kdo je to...ker pri Realu igralca s tem priimkom, nadimkom ali imenom nisem zasledil. Mogoče pa tvoj pogled še vedno sega na toplo.vodarski poster iz 80-tih, ki sije na steni za tvojo posteljo. In si pač malo zamešal svoje *junake. Ja nič....se zgodi. Lp
ŠAJZEMACHER
16. 11. 2017 13.01
-2
ko se bodo realistiki rešili vseh starudij...te pa kahko začnejo sanjati...
CevNorc
16. 11. 2017 13.00
+2
Bolj osovražen kot Figo s strani Barcinih navijačev, ne more biti noben igralec Barce bolj kot Figo. Če še ne veste novinarčki, je Figo prestopil direktno v Real in zato tudi takšna mržnja tega igralca, s strani Barce.
LocoBlanco
16. 11. 2017 10.38
+14
RM ima trenutno že svojega Neymar-a in to je nihče drug, kot Vinicus Jr. v katerega vlagajo veliko! Za njega so pri njegovih 17 letih plačali 45mio. eur in tu gre za dolgorocni nakup! Neymar je samo poteza marketinga, ki v blagajno prinaša veliko denarja (reklame, sponzorji) medtem, ko zaradi vsega tega definitivno trpi mostveni duh ekipe ter posledicno se navijači! Ne pravim, da je Neymar slab igralec, ampak dejstvo je, da sta Mou in CR prinesla v ta klub mnogo medijskega pritiska, ki so na nek način tudi škodovali samemu ugledu tega kluba in z Neymar-jem bi se to samo nadaljevalo!!! Obstaja pa možnost, da bo Neymar v roku 2. sezon postal član RM-a, ker ko gre za denar Perez postane nepredvidljiv in lep dokaz zato je prodaja Morate! Čeprav se je v zadnjih nekaj sezonah umiril z nakupi je Perez, kot vulkan, ki lahko izbruhne vsak čas in naredi potezo zaradi katere bo trpel sam klub in vsi navijači! Lp
Dekiiiiiiii
16. 11. 2017 10.30
+2
Perez in njegovo vodstvo, mislim da prvo bi moral menjat sami sebe..!!..Ne recem Balea, ko ni druga z njim ko en velik strošek, ampak da se omenja tukaj TONI KROS, ki sta z MODRIČEM mislim da ključna pri realu...PETEM SKODA SPLOH SANJAT O KAKSNIH KOLI USPEHIH!!
142
16. 11. 2017 10.06
-7
Pa kaj vidijo na njem, ali je to samo veliko pranje denarja!?
cripstoned
16. 11. 2017 10.12
-5
neymar si je vedno zelel v real...ampak je zaradi pohlepnega oceta takrat izbral barcelono ki ga je na podmukli nacin ukradla realu....barca je prikrivala pravo ceno in v njegov prihod k barceloni je bilo opranega xy denarja...pa tudi pri prodaji iz barce v psg ni vse cisto....real nima s tem popolnoma nic...
User513426
16. 11. 2017 10.28
-5
ne real pa res ne. povsod je zraven in nikoli se nič ne dogaja. saj je lepo da si zvest klubu, samo malo več resničnosti in poštenosti bi pa lahko imel.
Dekiiiiiiii
16. 11. 2017 10.35
+8
Prestop iz Barce v PSG je bil samo nek...nvm kako bi se izrazil "izgovor", saj da se nebi zgodil prestop iz Barce v Real kar vprasanje ce bi Barca sploh dovolila, se je pa pac odlocil za PSG, ces gremo za eno leto tja, od tam se pa tako ali tako ve kam bo šel..!Mislim da je blo to popolnoma jasno ze prej.!
CR7bognogometa
16. 11. 2017 10.02
+2
Joj joj ...samo tega ne....
cripstoned
16. 11. 2017 10.02
+6
spet se bo celoten svet ukvarjal z neymarjem na koncu bo pa messi ki bo sokiral in bo odsel v city....hahahaha ....neymar pa upam da pride v madrid samo kot gost z psgjem ali kaksnim drugim klubom....real ni vrtec kot barcelona in tega se potrebno zavedati...sploh neymar bi ze po 3tekmah lahko pricakoval zvizge in ne strinjanje publike če ne bi pokazal tisto kar bi se od njega pricakovalo....
Trend01
16. 11. 2017 09.29
+3
Nesporno bo pri Realu prišlo do "tektonskih premikov" ali/oz prodaj ter nakupov. Nezadovoljni Ronaldo (predvsem zaradi Mbappéja, ki bi v Real prišel, a le pod pogojem da oddide CR. Pa so bili že blizu dogovora. Pa tudi Kane je podobna zgodba. Pa še kdo ima takšne zahteve.), ki ima zdaj 32 let je na odhodu. Pravilno. Ko on gre, izgubi podporo tudi Benzema. Bale je preveče steklen za resno igranje. Modrić tudi ne zdrži več 3-4 zaporednih tekem na top nivoju (+ poškodbe). Kroos nekoliko "preresno, prezanesljivo; Raje v stran ali nazaj kot naprej" igra. Ramos ima dobro le vsako 4-5 tekmo. Ostalo nevaren za svojo ekipo. To so vsi igralci, ki bi jih bilo potrebno počasi zamenjati. No, Ramos ne bo odšel. To je dejstvo. Pa Navas. Pa Casilla. So dobri? So. A čez leto, dve bodo izgubili večino svojih vrednosti. Ali je Neymar pravi "kaliber"? Dvomim. De Gea, Courtois, Oblak, Donnarumma, Kepa... na golu. V špici in na sredini je trenutno cel kup odličnih igralcev, ki bi lahko zamenjali "odcvetele", naveličane, utrujene igralce Reala. Trenutna igra je pač za vrhunske rezultate - prepočasna. Statična. Kakorkoli že: s temi prodajami in denarjem na zalogi, ima Real cca. 450-500m za investicije v nove igralce. "No panic". Je Neymar Realova prioriteta? Upam, da ne. Preveč nestanoviten. Čudna glava. No, če bi igral tako kot za "seleção", je to povsem druga zgodba. Če...
cripstoned
16. 11. 2017 10.08
+5
trend++ kot vedno...ronaldo, bale, benzema, modric 500milijonov...realno! za ta denar pa po curtoisa ali de geo, hazarda, aubameyanga ali lewo in alija...trenutno je pa najbolj aktualen de bruyne ki bi tudi lahko prisel....ze vidim kako se bodo po odhodu ronalda igralci sami ponujali realu...hazard je zacel ostali bodo tudi kmalu zaceli sploh igralci iz anglije...absolutno pa real ne sme prodati nobenega od varaneja, carvajala, casemira, asensia, isca, vasqueza ki že poznajo sistem igre zidana in reala...
Trend01
16. 11. 2017 10.13
+1
Ne, ne. Ti štirje niso nikoli vredni 500m. Nikoli. No, nikoli več. CR - cca. 80m. Zaradi imena. Ajd, morda 100m. Spet - zaradi imena. Edino, če gre med Kitajce ali kakšen "nor" angleški klub zaradi marketinških kozlarij. Tudi Monaco bi bil OK. Dobra, super klima ter brez davkov. Bale - 90m. Max. Benz - 60-80m. Modrić? cca. 40? 32 let + poškodbe. Torej med 270 in 300-310m.
cripstoned
16. 11. 2017 10.25
+7
perez ne bo prodal ronalda pod 130milijonov...sploh zaradi njegove marketingske cene bi lahko dal tudi njegovo ceno +150milijonov....ce se pa za nakup odlocijo kitajci pa gre vse x2... modric 45-50milijonov...bale 100+ milijonov in benzema 70-80 milijonov....perez ve kaj dela in ce pogledamo za koliko se prodajajo raznorazni enosezonski hiti v stilu dembele, lacazette itd. ....perez ne bo delal izgube pri nakupu/prodaji bale- ronaldo....ze v poletnem roku so prisle ponudbe iz uniteda za balea 180milijonov in za ronalda psg ter kitajci 300milijonov pa je perez zavrnil....ne odstopam od tega da bo real za modrica, bale, ronalda in benza dobil 500milijonov.....
Trend01
16. 11. 2017 10.33
+0
Za Bale-a zahtevajo 90m. Ronalda Pérez "menda" noče prodati. Za "nobeno" ceno. Bojda. Modrić se pa še 1x poškoduje in ne bo vreden tudi 20m. Edino za Ronalda bi morda, res morda, iztržil toliko. In to le zaradi marketinga. Real ga kot nosilca marketinga ne potrebuje več. Gledanost bo enaka. Drese bodo pa od drugih več kupovali. To je dokazal Manchester United s svojim marketinškim oddelkom (ki je z naskokom najboljši na svetu). Vedno prodajo podobno število dresov (počasi narašča). Eno leto zaradi enega, naslednje leto zaradi drugega igralca. Zakaj bi bilo pri Realu drugače? Navijaška baza se ne povečuje eksponentno. Dviguje se zelo počasi. Pri vseh klubih.
Dekiiiiiiii
16. 11. 2017 10.38
+1
#cribstoned ....Js res ne razumem kaj vsi vidte v tem DeGei in Curtoisu...Medtem ko je seveda naš Oblah korah pred obema..!...Bi se pa ostalo kr podpisal pod komentar ...Bale je pri Realu itak astronomski strosek,to pa je tudi vse..!
cripstoned
16. 11. 2017 10.44
+1
trend01: pocakajmo do prodaje teh igralcev ce bo res prislo potem se pa bomo pogovarjali....do takrat je vse ugibanje in moje je pac taksno da so vsi skupaj vredni 500milijonov.....Dekiiii...de gea, curtois ter oblak imajo skupno to da so vsi bili in oblak je se clan atletika....ceprav bi rad videl oblaka na golu reala je to zaradi dogovora med kluboma nemogoce....letosnji nakup hernandeza je druga zgodba....tako da ostajajo samo se de gea, curtois ali pa donnarumma....
Inhumed
16. 11. 2017 10.48
+1
Če hočjo od CRja dobit tak denar kot ga pričakujejo, bodo moral to storit kmal. Mislim pa da oni njega še vedno cenijo na 100m+, če ne drugega zarad vsega denarja ki ga prinese s sponzorji. Nisem pa prepričan kok je on dejansko "princeska" kar se tiče zahtev, vloge v ekipi ipd. Bale pa zna bit dobra naložba. Vrednost mu zaradi poškodb sicer pada ampak v kakšnem klubu z dobro medicinsko službo, bi ga znal nucat učinkovito. Ma pa RM precej dobre temelje za razvijat ekipo. Asensio, Isco, Casemiro, Varane so odlični mladi igralci. Manjka jim samo še kakšen napadalec v stilu Morate. Da so njega prodal in obdržal Benzemaja...to mi pa ni jasno.
Trend01
16. 11. 2017 10.59
@Inhumed - Benz je ostal zaradi Ronalda. In zanesljivo ni hihče pričakoval, da bo letos igral tako slabo. Še slabše kot lani. Ajd, ena slaba sezona se zgodi... Meni je bolj škoda Mariana kot Morate, ki je tudi en samovščečnež in padavičar. @crip - Zgodba Thea in Oblaka je podobna. Odkupna klavzula je znana. Pravila poznamo. Razlika je le v tem, da je bil Theo "stranski" igralec, medtem, ko je letos Oblak najboljši igralec Atletov. Ko pa gledaš njihovo igro in rezultate katere imajo (sploh LP), lahko pričakujemo, da bo tudi Oblak po 3-4 letih zahteval kakšno izpisnico. Griezmann je tako ali tako na izhodnih vratih. Če pa še upoštevamo prihod Coste in njegovega načina igre - te lahko vse mine. Jaz pričakujem, da jo bo Jan počasi popihal. €100m klavzula je pač pri teh navitih cenah "celo" sprejemljiva.
Johnny_J
16. 11. 2017 12.10
+1
90mil za balea,80 za benza in 130 za cr,drugo leto bo pa 33 star....ja pa ja,in your dreams! Bale non stop poškodovan in ni sans,da ga kupi kdo za tak denar,benzema je sam seb v napoto,še v reprezentanci ga ni več! In za 33 letnika toliko...pa ni Messi,da bi bil vreden tolk denarja. Poleg tega si letos vsi zbijajo ceno,s svojimi odličnimi predstavami,tako da lahko pričakujete od vseh največ 200mil skupaj z modricem. Cripstoned nehaj se drogirati in letati po zraku,človek ni narejen za letanje,nisi ptica,čeprav možgane imaš bolj kuri podobne. Na neymarja pa pozabite še vsaj za dve leti,saj ga psg sigurno ne bo prodal po enem letu rekordnega nakupa.
CURVANORD Zanetti
16. 11. 2017 16.32
Po trendovo je stekleni Bale vreden 90 trenutno ni nic vreden zgolj strosek,pa raje dam domintorju visjo placo za nosenje vode kot pa tej razbiti vazi. Clovek ima nekaj prebliskov na sezono, ostalo je poskodovan ali pa se zapleta z zogo se huje kot Benzema
sakatumi
16. 11. 2017 09.22
+2
fafajonka
16. 11. 2017 09.10
+2
Lepi počasi odhaja........mediji so pa našli novo kost......za naslednjih nekaj let.
rambek
16. 11. 2017 08.47
-12
Bo sel mo bo ronaldo.odisel verjetno bo.se kaksjno leo 2 v parizu
notrajnc05
16. 11. 2017 08.54
+27
fafajonka
16. 11. 2017 09.07
+1
Obvezna je, zato pa bo moral hoditi......devet let.....v prvi razred........<:-D
RdečiKarton
16. 11. 2017 11.49
MaunelNeuer
16. 11. 2017 20.19
ja rambek je navijač lol-impije se vidi da nima pojma o fusbalu
peresni
16. 11. 2017 08.36
-1
nikoli ne bo izstopil iz Leove sence...kar malo mi ga je žal.
RdečiKarton
16. 11. 2017 11.50
-1
V soju žarometov enega je senca drugega nevidna.
helter skelter
16. 11. 2017 08.18
+9
hahahaha, kako je že pred tremi meseci, ob prihodu v PSG govoril: "Denar ni bil motiv, vedno sledim le svojemu srcu......"