Nogomet

Bo David Moyes prevzel Real Sociedad?

San Sebastian, 03. 11. 2014 11.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za izpraznjeno mesto glavnega trenerja španskega prvoligaša iz baskovskega San Sebastiana se v angleških in španskih medijih omenjajo kar trije kandidati, med možnimi kandidati je zaokrožilo tudi ime Davida Moyesa. Gre sicer za nekdanjega trenerja Manchester Uniteda, Evertona in Prestona.

David Moyes
David Moyes FOTO: Reuters

Real Sociedad je zaradi slabih izidov pokazal vrata Jagobi Arrasateju, ki je bil zadnjič na klopi tega španskega kluba v soboto ob domačem porazu z 0:1 proti Malagi. Klub iz San Sebastiana je na zadnjih desetih tekmah iztržil le šest točk ter je pristal skoraj na repu prvenstvene lestvice. Lastniki kluba so se ob tem za sodelovanje zahvalili tudi njegovima pomočnikoma Txemi Lumbrerasu in Bittorju Alkizi. Takoj po odločitvi za zamenjavo trenerske ekipe na klopi tega baskovskega kluba so se v medijih začeli pojavljati morebitni kandidati. Angleški tisk med novimi trenerji omenja Davida Moyesa. Temu so se po avanturi z Manchester Unitedom, ko je skočil v prevelike čevlje po upokojitvi slovitega Alexa Fergusona, na Old Traffordu zahvalili že po desetih mesecih, čeprav so sprva z njim sklenili kar šestletno sodelovanje.

Ob 51-letnem Škotu Moyesu se za novega trenerja Reala Sociedada omenjata še nekdanji trener West Bromwich Albiona, Španec Pepe Mel, in nekdanji argentinski selektor Alejandro Sabella.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
03. 11. 2014 18.52
+1
Moyes je opravil odlicno delo v Evertonu, v Unitedu pa je imel precej smole. Ce bi imel taksne igralce kot jih ima LVG, bi tudi v Unitedu bil uspesen ...
07Kriko07
03. 11. 2014 16.54
+3
Moyes ni slab trener tako kot ga nekateri vidite. Človek je imel le smolo.Kar je pa najbolj krivo so pa igralci,če verjamete ali ne :)
woche
03. 11. 2014 11.45
+24
Moyes sploh ni slab trener. V United je prišel v čisto napačnem času. Če primerjamo LVG-ja in Moyesa vidimo da je Moyes po 10tekmah kljub težjemu razporedu imel več točk kot LVG in to brez Di Marie, Roja, Herrere, Falcaa, Blinda in Shawa :)
thereddevil
03. 11. 2014 14.36
-13
imel je pa evraja,ria in vidica in precej bolj ZDRAVO obrambo...zdej nam more pa v obrambi igrat carrick,valencia..da bi imel lvg postimano v obrambi bi mel zle vsaj 2 zmage vec