Nogomet

Bo Ancelotti sprostil mesto Hiddinku?

Pariz, 10. 06. 2013 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sagi glede selitve nogometnega trenerja Carla Ancelottija iz Paris Saint-Germaina v madridski Real zaenkrat še ni videti konca, kljub temu pa se pojavljajo imena kandidatov, ki bi ob morebitnem odhodu Ancelottija utegnili zapolniti praznino. Resen kandidat naj bi bil Guus Hiddink.

Carlo Ancelotti je v minuli sezoni s PSG-jem osvojil naslov prvaka.
Carlo Ancelotti je v minuli sezoni s PSG-jem osvojil naslov prvaka. FOTO: Reuters

Guus Hiddink je z nesramno bogatim Anžijem iz Mahačkale v minuli sezoni ruskega prvenstva osvojil tretje mesto in se ni uspel prebiti v Ligo prvakov. Izkušeni nizozemski strokovnjak se je zdaj znašel visoko na spisku želja Paris Saint-Germaina, ki bo zelo težko zadržal Carla Ancelottija. Slednji je prvi kandidat, da na stadionu Santiago Bernabeu nasledi slovitega Portugalca Joseja Mourinha. Španski časnik AS sicer poroča, da vodstvo pariškega moštva o novem trenerju ne bo odločalo vse do 20. junija, ko bo znano, če bo uspešna pritožba na kazen športnemu direktorju Leonardu. Brazilec je na eni izmed zadnjih tekem sezone napadel sodnika in si prislužil dva meseca suspenza. Vse skupaj ne bi bilo niti tako pomembno, če ne bi bil prav Leonardo najresnejši kandidat, da zamenja Ancelottija.

Leonardo je sicer v svoji karieri že vodil Milan in Inter. Če Brazilec ne bo zavzel mesta trenerja pri PSG-ju, se bodo Parižani podali v lov za Hiddinkom. Največjo težavo bi utegnila predstavljati izjemno visoka plača. Nizozemec namreč pri Anžiju letno zasluži kar 10 milijonov evrov. V ozadju na svojo priložnost čaka tudi Roberto Mancini, ki je tik pred koncem minule sezone dobil odpoved pri Manchester Cityju. Medtem ko se v medijih ugiba o Ancelottijevem nasledniku, si nogometaši želijo, da bi Italijan še naprej ostal šef stroke. "Želim, da Ancelotti ostane pri PSG-ju, saj imam z njim zelo tesen odnos. Vse odkar sem se preselil iz Milana je moj prijatelj. Zelo bom vesel, če bo ostal," je svoje občutke za Telefoot strnil kapetan moštva Thiago Silva.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sksimon
10. 06. 2013 19.52
+1
valda ,da je bolš bit trener RM kot pa PSG ni vse v denarju
RDJr
10. 06. 2013 18.16
-4
Tolko krat sem omenil, da Ancelottija nebi rad videl v Realu. Hiddink je eden večjih taktikov in trenerjev. Zame primarna izbira napram Ancelottiju.
Crazy_Horse
10. 06. 2013 17.20
+0
moje mnenje da Ancelotti nebo mogel dostojno zamenjat Mourinha upam da se motim ker drugače la liga nebo zanimiva
Lovetake
11. 06. 2013 08.29
+1
drimtim
11. 06. 2013 11.14
-1
ko je barsa v formi liga ni zanimiva ,vprašanje je samo kdo bo drugi