Nogomet

VIDEO: Bliža se konec velike kariere: Pirlo bo sezul nogometne čevlje, zdaj pomočnik Conteja?

New York, 09. 10. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vezist ameriškega New York Cityja, legendarni Andrea Pirlo, se namerava po koncu letošnje sezone v severnoameriški ligi MLS posloviti od aktivnega igranja nogometa. O načrtih za prihodnost je 38-letnik iz Brescie skrivnosten, a omenja se možnost sodelovanja s Chelseajem.

Andrea Pirlo.
Andrea Pirlo. FOTO: AP

Tam bi se Andrea Pirlo v vlogi pomočnika trenerja priključil nekdanjemu šefu pri Juventusu, Antoniu Conteju, ki bi z 38-letnim legendarnim vezistom Internazionaleja, AC Milana in stare dame  z veseljem okrepil svoj strokovni štab v Londonu. Pirlo se je New York Cityju leta 2015 priključil prav iz vrst torinskega prvoligaša, kjer je osvojil štiri zaporedne Scudette, del tudi pod taktirko Conteja, z Massimilianom Allegrijem na klopi pa je igral tudi finale Lige prvakov. Te mu z belo-črnimi ni uspelo osvojiti, je pa to kar dvakrat storil v majici Milana. V domovini še vedno zelo priljubljeni Pirlo je v pogovoru za dnevnik La Gazzetta dello Sport priznal, da že odšteva dneve do končnega slovesa od zelenic. "Sam spoznaš, da je prišel ta trenutek," pravi Pirlo. "Vsak dan imaš telesne težave in ne moreš trenirati tako, kot bi si želel, ker je vedno kakšna manjša bolečina. Pri mojih letih je v redu, da rečeš, da imaš dovolj. Ne moreš nadaljevati do 50. leta. Počel bom nekaj drugega. Ne vem še, kaj. Decembra se bom vrnil v Italijo. Da bi bil pomočnik Conteju? Če to pravijo ... Imam lastne ideje, a vzel si bom čas za odločitev," pravi Pirlo, ki nadaljuje družinsko tradicijo in v okolici Brescie vodi vinarski posel.

Antonio Conte je trener Chelseaja.
Antonio Conte je trener Chelseaja. FOTO: AP
Eden najboljših evropskih vezistov vseh časov se zaveda, da trenerski posel ni enak igralskemu ter dodaja, da se prepotrebna "iskra" v njem še ni prižgala. "Če razmišljam o treniranju? Samo zato, ker si bil dober igralec, to še avtomatsko ne pomeni, da lahko opravljaš poklic trenerja. Tega si moraš želeti in se dokazati na igrišču. Ta iskra se mora prižgati v tebi in v meni se še ni," je še povedal Pirlo. "Ni ene prave in ene napačne poti. Odvisno je od priložnosti, ki se ti ponudijo. Če te pokličejo, da takoj vodiš prvo moštvo, potem je težko zavrniti. Kot pravim: v tem trenutku nimam te želje. Po 25 letih nogometa bom ostal doma z družino. V formi bom ostajal z igranjem golfa in tenisa," je pristavil prekaljeni Italijan, ki je z državno izbrano vrsto leta 2006 osvojil tudi naslov svetovnega prvaka.

Pirlo velja za enega najbolj umirjenih nogometašev, čigar podaje "imajo oči"  tudi pri ugašanju luči v domačem stanovanju:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
10. 10. 2017 06.29
+1
pa daj ne sanjajte kaj ste s hruške padli? lih pirlo in podobni bi bli selektorji slovenije ziher ja haha
ZRCC
09. 10. 2017 09.11
+5
Pirlo za selektorja naše reprezentance.
ddolores
09. 10. 2017 09.38
+2
Andrea Pirlo bi bil odlična izbira. Andrea bo zdaj pomočnik Conteju pri Chelseju, in bi bil idealen za selektorja Slovenske reprezentance. Verjetno, da tudi zdaj na začetku ni predrag- Tudi Kokoškov je pomočnik glavnega trenerja pri Utahu! Torej - Andrea Massi, Andrea Gianni - logično nadaljevanje je Andrea Pirlo! Zdaj je na potezi NZS, da vspostavi stike z njim, pa še predsednik UEFE Čeferin naj pomaga!