Nogomet

Blatter obtožil Platinija, da mu je grozil z zaporom

Amsterdam, 15. 08. 2015 11.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Mednarodne nogometne zveze v odhodu, Joseph Blatter, je poskrbel za nov obračun s predsednikom Evropske nogometne zveze in kandidatom za predsednika Fife, Francozom Michelom Platinijem.

Kot je v pogovoru za časnik zatrdil 79-letni Blatter, naj bi mu Platini na kongresu v Zürichu grozil posredno, saj naj bi grožnjo izrekel Blatterjevemu starejšemu bratu. "Na kosilu je dejal, sporoči Seppu, da umakne kandidaturo, sicer bo šel v zapor," pravi Blatter in dodaja, da se je njegov brat nato zjokal. Platini tega za časnik ni komentiral, iz Uefe pa so trditve zanikali in dodal, da Blatter še enkrat več skuša na ta način skriti prave težave Fife.

Platini je zaenkrat edini resen kandidat za novega predsednika Fife. Tega bo mednarodna zveza izvolila 26. februarja prihodnje leto na izrednem kongresu. Blatterju je bil nov mandat sicer podeljen maja letos, a je Švicar nato zaradi korupcijskih afer v Fifa ponudil svoj odstop in funkcijo bo opravljal le do februarja.

Sepp Blatter je odstopil z mesta predsednika FIFA zaradi korupcijske afere.
Sepp Blatter je odstopil z mesta predsednika FIFA zaradi korupcijske afere. FOTO: Reuters


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rmadrid 1
15. 08. 2015 21.45
+1
Slepec slepcu pravi, daj mi oci. Tako nekako...... Pametni boste dojeli point.
murate
15. 08. 2015 19.48
+2
vsi skupaj so ena sama mafija ,ki prireja ali vsaj vpliva na vse kar se dogaja v nogometu
andrejm1
15. 08. 2015 17.21
+2
Čisto pravilno, da mu je grozil z zaporom. Lopovi spadajo namreč tja. Na žalost je tako kot v Sloveniji, kjer se največji lopovi še vedno pojavljajo na televiziji, zanje se derejo pred sodišči in jim nekateri ploskajo, ko se jim nesposobni barbi manekeni posmehujejo pri tem, ko se dalajo, da nekaj delajo.
razocarani
15. 08. 2015 12.39
+8
edino prav mu je rekel ,,se kaksno zidarsko bi mu moral zalepit ,,taki izmecki kot je blatter nimajo kaj iskati v sportu ,,in to podpita toliko navijacev ,zalostno kam je padel nogomet in vecina sporta ,,se boj zalosno pa je da se vedno toliko njih fanaticno podpira te tajkunske sportnike ,,ce je za vas normalno da nek zogobrcar zasluzi take bajne vsote ,,je z vami nekaj zeloooo narobe ,,zakaj sami ne zasluzite toliko ,,ste vi podljudje ali kaj vase delo torej ne velja nic ,,sami niste vredni --nic-- ce se tako malo cenite pa kar nosite zadnje evrcke na tekme ,,da se nekdo za te takoimenovane sportnike spusti tako nizko in sebe podcenjuje mi ne gre skupaj ,,zal ,,pa vseeno srecno se naprej ,
floredith
15. 08. 2015 15.30
-3
Ti sploh nimas pojma kako tezko je biti profesionalni sportnik.kolko je potrebno odrekanja..profesionalni sportnik je 24ur v sluzbi.ne biti fous..ce nisi uspel kljub ocetovim vezam In poznanstvam..
razocarani
15. 08. 2015 18.27
+4
noben poklic ni lahek ce ga opravljas kot je treba ,,torej z tem priznavas da si v delu nula ,,so sporti ki res zahtevajo veliko vec dela kot pa tile ki brcajo zogo ,,zal o sportu ves bolj malo ,,in ti sportniki dobijo za svoj velikooooo vecji trud in delo ,,velikooooo manj cekinckov ,, sicer pa me sport kot delo ni nikoli zanimalo ,sem si zasluzil z rokami kar dovolj za zgledno zivljenje ,kot vidim si nek mulcek ki pa ga res atek in babica redita ,,tlacim ze kar dolgo travico da vem kako in kaj veliko bolje kot ti mulcek ,,pa ti vseeno zelim kar si zelis sam ,,in moj oce mi ni nikoli prav v nicemer pomagal tako me ni usmerjal v nic in tudi z cekini me ni ,,mi ni bilo treba sem ze z 15 leti sel v sevt ,,tako da sem si lahko sam zasluzil svoje ,taki delomrznezi kot si ti pa na sociali ,,in ker pljuvas pa ocetih je verjetno tudi tvoj ata socijalni problem ker ti ne more pomagat ,a ne mulcek ,,
floredith
15. 08. 2015 19.54
+3
Ahahaha...se vidi..da nimas pojma o sportu.neglede v katerem sportu si..ce hoces biti vrhunski sportnik mores podrediti zivljenje temu in veliko stvarem se odrect.ne mores locevat sportov tako kot si napisal.vsi sportni imsjo eneki skupnega..trdo delo in odrekanje! Sicer pa sport kot delo te nikoli ni zanimalo?!po moje bolj kot to..nikoli nisi imel talent.ne stresat svoje jeze tu name zaradi brezbriznega oceta..ki ti nikoli ni nic pomagal in si kot otrok mogu ze garat.drugace pa nisem noben mulcek..ze leta zivim v tujini in po moje imam vec kot zgledno zivljenje.imam pa nekaj kar sodec po tvojem komentarju sigurno nimas...notranji mir!
razocarani
15. 08. 2015 23.02
+1
zelose motis ,sem delal kar za veliko razlicnih sportnikov ,,predvsem timskih in najslabse se se pocutil ravno med nogometasi ,,naprimer rokometasi so res pravi ljudje ,,kot posamezniki in kot tim ,,pri fuzbalerjih je pa to zeloooo na psu ,se njihov lastnik je reke da nocejo tec ,,vsaj kar se slovenskih junakov tice ,,tudi z atleti sem imel posla ,,naprimer z cankarjem in je decko na mestu ,oa marlen oty je tudi zenska kor je treba ,in ti so dosegali velike uspehe ,,pa ne zaradi denarja ,pac pa ker so sportniji ,,no tudi pri kosarkasih je vse veliko bolje ,,ne bi nasteval se koga ker jih je zelo veliko a kot sem napisal fuzbalerji so me vedno razocarali zal ,,in teh ne podpiram ,,,in jih res ne maram ,,kar pa se tice mojega miru je vse kot mora biti ,,se malo joge vsako jutro in je se bolje ,,a ni sport to kar sam vsdie ,,ne pa gledat 22 indijancev ki se podijo za eno zogo ,,pa se kako prazno flaso kahki dobis v glavo ,,ce ne kaj hujsega ,,naprimer kak noz med rebro kot titisti milanov mladi navijc ,,ce je to zate spot ,,zame ni ,,in teh fuzbalerjev to prav nic ne moti ,za umazan denar ,,vse ,,ja tudi pobiranje denarja je nek sport ,,
floredith
15. 08. 2015 23.41
+0
Ok...oba moja komentarja so samo reakcija na tvoje komntarje..kjer zanicujes NOGOMETASE.ce si tolko bil pri sportu kot si napisal..te razumem se manj.vsi vrhunski sportniki neglede na kateri sport imajo moje spostovanje..ker vem kolko odrekanja in garanja so dali skozi..da so dosegli ta nivo.ce razni menegerji peljejo podjetja v stecajj(ljudje ostanejo brez sluzbe)ob visokih placah si izplacujejo se razne bonuse in nagrade za uspesno delo..potem po moje nobeden sportnik..nogometas ni preplacan.drugacec vsak ima svoje mnenje in hvala bogu..da imamo razlicna mnenja..peac&love
floredith
15. 08. 2015 23.55
+0
razocarani
16. 08. 2015 11.32
+0
lepo tudi sam sem zeloo miroljuben ,,lepo se imej se naprej
jenihvetes
15. 08. 2015 12.17
+3
ubogi skorumpirani stari prdec...
razocarani
15. 08. 2015 12.40
+5
tocno to ,,takih je tudi pri nas nekaj in za velikooooo manj cekinov
LOPOVEpredZID
15. 08. 2015 12.09
+5
tega blaterja je treba navrtat!!!
JOSEPH HAYDN
15. 08. 2015 12.04
+9
Sej tja tut spadaš Blatter