Nogomet

Blatter ostaja pri odstopu, a dodaja: Volitve šele prihodnje leto

Zürich, 28. 06. 2015 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Trenutno še predsedujoči Mednarodni nogometni zvezi Sepp Blatter je dejal, da pričakuje nove volitve Fife šele leta 2016 in ne konec letošnjega leta, kot je bilo sprva predvideno. Ob tem je še dodal, da z mesta predsednika ni odstopil, ampak je svoj mandat le odstopil nekomu drugemu.

Sepp Blatter
Sepp Blatter FOTO: Reuters

Sepp Blatter je bil na volitvah 29. maja vnovič izvoljen na mesto predsednika Fife, ko je dobil že svoj peti mandat, a so ga številne afere znotraj krovne nogometne organizacije praktično odnesle s položaja, 2. junija je odstopil. "Mislim, da je bolj realno, da bodo nove volitve šele v začetku prihodnjega leta," je dejal v pogovoru za švicarski časnik Walliser Bote in dodal, da je to zaradi tega, da se volitve ne bi prekrivale s klubskim svetovnim prvenstvom, ki je na sporedu med 10. in 20. decembrom na Japonskem.

"Zaradi vseh pritiskov, tudi s strani pokroviteljev, je bila edina možnost, da sem storil, kar sem. S tem sem Fifo in sebe umaknil iz prve strelske linije," je dejal Blatter za časnik in ob tem poudaril, da ni odstopil, pač pa mandat le odstopil nekomu drugemu, ki si ga lahko pribori na izrednem kongresu.

Na vprašanje časnika Walliser Bote, ali bo vnovič kandidiral, pa je odvrnil, da je izvoljeni predsednik in ne kandidat.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janfilimon
28. 06. 2015 11.03
+4
Cel nogomet je mafija, ki jo kontrolirajo stavnice. A je normalno, da Real nosi reklamo od Bwin? In ce je tak klub vpleten v prevare, komu potem lahko se sploh verjames.
CURVANORD Zanetti
28. 06. 2015 12.04
-1
A je kaksna preiskava da real stavlja na tekmah?
Zverina56
28. 06. 2015 10.21
+3