Nogomet

Blatter: Muambov primer je čudež

London, 23. 03. 2012 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik FIFA Blatter je zelo čustveno doživljal zdravstveno stanje nogometaša Muambe in je v pogovoru dejal, da je to, kako se razpleta vse skupaj, pravi čudež. Ob okrevanju je optimističen tudi zdravnik Mohiddin v londonski bolnišnici.

Tudi igralci moštva Queens Park Rangers so se spomnili na Muambo.
Tudi igralci moštva Queens Park Rangers so se spomnili na Muambo. FOTO: Reuters
Nogometaš Boltona Fabrice Muamba je bil po zastoju srca med tekmo Premier League s Tottenhamom mrtev 78 minut, zato je njegovo izboljšanje stanja enako čudežu, je prepričan predsednik Mednarodne nogometne zveze (FIFA) Sepp Blatter, je poročal CNN. 

Blatter, ki je bil gost na kongresu UEFA, je povedal, da je po nesrečnem dogodku govoril s predsednikom Boltona Philom Gartsideom in je povedal: "To je čudež. Ko sem videl na televiziji, je bilo grozno. Poklical me je Phil Gartside in moram priznati, da je bil najin pogovor zelo čustven. On je govoril o čudežu in sam sem govoril o čudežu. Rekel je, da nekje obstajajo sile, ki nimajo nobene povezave z resničnostjo. Sem veren človek in verjamem, da je nekaj več od gole igre. Je nekdo, ki skrbi za nas," je dejal Blatter. "Muamba je imel lani pregled srca in to bi morali opraviti vsi nogometaši, in to večkrat," je še dodal Blatter.

Zdravnik Sam Mohiddin, ki skrbi za Muambo, pa je bil  optimističen: "Fabrice še naprej kaže pozitivne znake okrevanja in je presegel naša pričakovanja in upanja."

Predsednik FIFA Sepp Blatter
Predsednik FIFA Sepp Blatter FOTO: Reuters
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bigfudge
23. 03. 2012 22.08
+1
ja kaj a so že ugotovili diagnozo al še kr ne
bucko mojjjjj
23. 03. 2012 13.09
+15
vsa cast vsem nogometasem in trenerjem kako so se odzvali na vse to nimam besed od spanije do amerike pa da ne govorimo o angliji tukaj ni sovraznika upam da mu zelijo vsi res iskreno cimhitrejsne okrevanje je res custveno nimam kaj rec
junajted
23. 03. 2012 12.58
+9
Jaz verjamem, da so vse te dobre želje, ki so deževale na medmrežju, pomagale Fabriceu.