Nogomet

Slovenci v Serie A znova učinkoviti: Iličić zabil Juventusu, Birsa poskrbel za zmago Chieva

Verona, 13. 12. 2015 22.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Juventusa so na derbiju 16. kroga italijanske Serie A v Torinu s 3:1 premagali zasedbo Fiorentine. Goste je sicer že v 3. minuti tekme iz 11-metrovke v vodstvo popeljal Josip Iličić, a so domači nogometaši Stare dame prišli do preobrata. Za zmago Chieva nad Atalanto pa je zabil še en Slovenec, in sicer Valter Birsa.

Iličić se je takole veselil zadetka Juventusu, ki pa na koncu ni zadostoval za uspeh Fiorentine.
Iličić se je takole veselil zadetka Juventusu, ki pa na koncu ni zadostoval za uspeh Fiorentine. FOTO: Reuters
Gostovanje Fiorentine v Torinu se ne bi moglo začeti bolje, saj so varovanci Paula Souse povedli že v 3. minuti tekme, ko je iz 11-metrovke zadel slovenski reprezentant Josip Iličić. Sodnik Daniele Orsato je po nespretnem posredovanju domačega Girogia Chiellinija nemudoma pokazal na belo točko. Domače zadetek ni pretirano vrgel iz tira, saj so že čez dobri dve minuti prišli do izenačujočega zadetka. Po podaji Patrica Evraja je z glavo vratarja gostov lobal kolumbijski vezist Juan Cuadrado. Staro damo je v 80. minuti v vodstvo popeljal hrvaški napadalec Mario Mandžukić, ki je odbitek pospravil za hrbet vratarja Cipriana Tatarusanuja. Zmagovalca je v prvi minuti sodnikovega podaljška odločil Paulo Dybala, ki je po spretni podaji Cuadrada zabil še osmi zadetek v letošnji sezoni Serie A in postavil končni izid 3:1 v korist Juventusa.

Birsa z golom zagotovil zmago Chieva nad Atalanto, pri kateri je Kurtić videl rdeče
Edini gol na tekmi med Chievom in Atalanto je padel v drugem polčasu, dosegel pa ga je slovenski reprezentant Valter Birsa. Z leve strani je v 76. minuti tekme s skrajnimi močmi pred golavt črto podal Riccardo Meggiorini, Birsa se je osamljen znašel v kazenskemu prostoru in z levico streljal v vratarja, od katerega se je žoga odbila za njegov hrbet. Velja povedati, da so gostujoči nogometaši Atalante od 66. minute igrali brez izključenega branilca Nicola Cherubina, ki je z 'Zidanovim' udarcem z glavo v kazenskem prostoru Atalante nokavtiral enega od nogometašev Chieva. Paloschi je izvedel enajstmetrovko, a se je s fantastično obrambo izkazal Marco Sportiello.

Birsa (levo) je zabil za šesto letošnjo zmago Chieva.
Birsa (levo) je zabil za šesto letošnjo zmago Chieva. FOTO: Reuters

Naj dodamo še to, da si je slovenski reprezentant Jasmin Kurtić v sodnikovem podaljšku zaradi nešportnega vedenja prislužil rdeči karton. Sodnik Fabrizio Pasqua mu je ob prekršku sprva pokazal rumeni karton, nato pa je Kurtić sodniku zaploskal in slednji mu je nemudoma pokazal še rdečega.

Serie A, 16. krog:

Juventus - Fiorentina 3:1 (1:1)
Cuadrado 6., Mandžukić 80., Dybala 90+1.; Iličić 3./11-m
Josip Iličić (Fio) je igral do 87. minute

Chievo – Atalanta 1:0 (0:0)
Birsa 76.
Birsa (Chi) je igral do 86. minute, Kurtić (Atl) je igral do 92. minute
RK: Cherubin 68./Chievo, Kurtić/92.
Paloschi (Chi) je v 68. minuti zastreljal 11-metrovko

Milan - Verona 1:1 (0:0)
Bacca 52.; Toni 56./11-m

Empoli - Carpi 3:0 (0:0)
Maccarone 46., 61., Saponara 51.
Vid Belec (Carpi) je branil vso tekmo

Napoli - Roma 0:0 (0:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
14. 12. 2015 11.41
+0
mandzukic bombander
mafija leva drogeraška
13. 12. 2015 19.38
-4
bogi čievo. kak bogi klub je to.