Nogomet

Birsa: Proti Juventusu moramo 'na glavo'

Verona, 27. 01. 2016 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Standardni član udarne enajsterice slovenske reprezentance in močan adut italijanskega prvoligaša Chieva Valter Birsa, z nestrpnostjo pričakuje nedeljsko matinejo proti vročemu Juventusu. Črno-beli imajo za sabo izjemno serijo enajstih zaporednih zmag v Serie A, rumeno-modri pa jih želijo zaustaviti ...

Valter Birsa
Valter Birsa FOTO: Damjan Žibert
Chievo, ki je prvenstvo v italijanski Serie A odprl izvrstno in nekaj časa domoval v vrhu prvenstvene tabele, trenutno drži mesto v zlati sredini. Na zadnjem dvoboju Serie A so rumeno-modri igrali v Rimu in na vselej zahtevnem gostovanju proti Laziu vknjižili visok poraz (1:4). A še po prvem polčasu je kazalo na povsem drugačen razplet. Gostje iz Verone so po zaslugi (zgodnjega) gola slovenskega reprezentanta Boštjana Cesarja vodili z 1:0, asistent pa je bil prav Valter Birsa. Nato pa, velik preobrat v nadaljevanju in zanesljiva zmaga sinje-modrih, ki so v drugem polčasu dosegli kar štiri gole.

Boštjan Cesar se veseli zadetka v Rimu.
Boštjan Cesar se veseli zadetka v Rimu. FOTO: AP
"Ključen trenutek se je zgodill že takoj na začetku drugega polčasa, ko je Boštjan prejel drugi rumeni karton in predčasno končal tekmo. Trdim, da je bila odločitev glavnega sodnika prestroga. Še posebej drugi rumeni karton je bil neupravičeno dosojen," je za Tuttosport razpredal Birsa, ki se je ustalil v udarni enajsterici Chieva. Rumeno-modri se bodo do konca sezone prvenstveno borili za obstanek v ligi, kar je primarni cilj kluba iz predmestja Verone. "Naše ambicije so sicer višje. Imamo dobro zasedbo, kakovostno moštvo, ki je to že nekajkrat dokazalo. Naslednja priložnost za dokaz kvalitete bo že v nedeljo, ko k nam prihaja aktualni prvak Juventus."

Valter Birsa med lanskoletnim dvobojem z Juventusom.
Valter Birsa med lanskoletnim dvobojem z Juventusom. FOTO: Reuters

Belo-črni iz Torino so trenutno ena bolj vročih ekip v Evropi. Juve ima za sabo enajst zaporednih zmag v italijanskem prvenstvu, ob tem se je uvrstil v polfinale pokala, čaka ga še osmina finala Lige prvakov proti Bayernu ... V nedeljo, v času kosila, pa gostovanje v Veroni, kjer želijo nadaljevati neverjetno serijo zmag. "Juve je v strašni formi. Če želimo proti njim priti do kakšne točke, moramo v nedeljo odigrati tekmo leta. Pravzaprav moramo kar "na glavo" za dober rezultat," je italijanskim novinarjem sporočil Birsa, ki upa, da bo prav Chievo zaustavil nalet Juventusa ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
27. 01. 2016 21.23
Juve vodi 1:0 ...Morata (11m)...
mariomandzukic
27. 01. 2016 14.32
-12
birsa nioma sans,proti mariu mandzukicu
mejacrnikal
27. 01. 2016 15.45
+6
JanezPetarda
27. 01. 2016 15.45
+8
haha sej sta razlicna igralca ki igrata na razlicnih polozajih..nevem kaj lahko sploh primerjas ;)
BayernGomez
27. 01. 2016 16.11
+5
Res nima niti proti ostalim Hrvatom ki že vrsto let dominirajo oni so izuml fuzbal samo njim se lahko zahvalimo da ta šport sploh obstaja.
CURVANORD Zanetti
27. 01. 2016 18.18
+1
@mandzo uraden podatek prodanih dresov od kovavica je 0.Dominacija ti recem
majonezko132
27. 01. 2016 14.16
+0
Napoli poraz, Juve remi, Inter, Fiorentina pa zmagata To bi blo mega zanimivo :) Seveda ne trdim, da se bo karkoli od tega zgodilo ;)