Nogomet

Bild: Heynckesa bo po koncu sezone nasledil Tuchel

München, 25. 10. 2017 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jasno je že, da bo Jupp Heynckes trener Bayerna le do konca sezone, zdaj pa v Nemčiji trdijo, da je znano tudi ime naslednika: to je Thomas Tuchel. Nekdanji trener Borussie Dortmund je bil med kandidati že takoj po slovesu Carla Ancelottija, očitno pa je njegov prihod "blagoslovil" tudi Heynckes.

Nemškega nogometnega stratega Thomasa Tuchla mnogi omenjajo kot naslednika Ronalda Koemana na klopi Evertona, a nemški dnevnik Bild trdi drugače. Nekdanji trener Borussie Dortmund naj bi po letošnji sezoni prevzel vodenje bavarskega velikana Bayerna, saj je trener Jupp Heycknes po odhodu Carla Ancelottija že potrdil, da je sam le začasna rešitev do poletja. V taboru rdečih naj bi naslednika iskali tudi s pomočjo nasvetov stratega, ki je v München kot prvi pripeljal trojno krono, očitno pa je tudi 72-letnik že "blagoslovil" svojega naslednika.

Thomas Tuchel je v Dortmundu vodil tudi slovenska reprezentanta Kevina Kampla in Jona Gorenca-Stankovića.
Thomas Tuchel je v Dortmundu vodil tudi slovenska reprezentanta Kevina Kampla in Jona Gorenca-Stankovića. FOTO: AP

Tuchel se je dokazal pri Mainzu in Borussii, bil je med kandidati že po odhodu Italijana, a kot pravi izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, takrat še ni bil čas za njegov prihod. "Nihče v klubu ni bil proti Tuchlu, toda trenutek ni bil pravi," je dejal Rummenigge. Drugi kandidat za prevzem Bayerna je Julian Nagelsmann, aktualni trener Hoffenheima. Nemški mediji so takoj po slovesu Ancelottija od klopi Bayerna poročali, da je Tuchel vodilne v taboru nemških rekorderjev razočaral, ker se ni preveč zavzeto odzval na ponujeno službo, očitno pa globljih zamer ni bilo. V kombinacijah z Bayernom se je v preteklosti pojavljal tudi Jürgen Klopp, zdaj trener Liverpoola, ki je tako kot Tuchel vodil največjo tekmico Bavarcev iz Dortmunda.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.