Nogomet

BIH vse dlje od dodatnih kvalifikacij, Portugalska in Švica v Lizboni odločata o potniku na SP

Ljubljana, 07. 10. 2017 23.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po zaključenem devetem, predzadnjem krogu kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo je bolj ali manj jasno, da reprezentanti Bosne in Hercegovine Rusije ne bodo videli, čeprav jim v zadnjem krogu igra le še teorija. Precej bolj zanimivo bo v skupini B, v kateri bosta v pričetku prihodnjega tedna v Lizbona o neposrednem potniku na SP odločali izbrani vrsti Portugalske in Švice.

V skupini A je najprej Švedska kar z 8:0 premagala Luksemburg, pri čemer je Marcus Berg prispeval kar štiri zadetke. Francozi so v Bolgariji zmagali z 1:0, Blaise Matuidi je zadel že v tretji minuti. Nizozemci so zmagali v Belorusiji s 3:1. Za Nizozemce so zadeli Davy Propper (24.), Arjen Roben (84./11 m) in Memphis Depay (90.). Francozi bodo v zadnjem krogu gostili Belorusijo, Švede pa čaka gostovanje na Nizozemskem.

Cristiano Ronaldo je v rutinski zmagi Portugalcev proti Gibraltarju prispeval drugi zadetek.
Cristiano Ronaldo je v rutinski zmagi Portugalcev proti Gibraltarju prispeval drugi zadetek. FOTO: AP

V skupini B sta se ekipi Ferskih otokov in Latvije razšli brez zadetkov, bolj živahno je bilo v Švici, kjer je domača vrsta premagala Madžarsko s 5:2. Steven Zuber, nogometaš Hoffenheima, je prispeval dva gola za domače. Portugalci so pričakovano zmagali v Andori z 2:0. Gola sta v drugem polčasu dosegla Cristiano Ronaldo in Andre Silva. V zadnjem krogu se bodo v torek Švicarji in Portugalci udarili v Lizboni za prvo mesto.

V skupini H pa je Estonija pričakovano na gostovanju ugnala Gibraltar, zmagala je s 6:0, tri zadetke je prispeval Joonas Tamm. Zelo zanimivo predstavo na težkem igrišču v Zenici sta prikazali BiH in Belgija. Slednja je potrdila prvo mesto in slavila s 4:3. Pri domačih so zadeli Haris Medunjanin (30.), Edin Višća (39.) in Dario Dumić (82.), pri gostih pa Thomas Meunier (4.), Michy Batshuayi (59.), Jan Vertonghen (68.) in Yannick Carrasco (83.). V večerni tekmi je Ciper gostil Grčijo in izgubil z 1:2. Grčijo v zadnjem krogu čaka še domača tekma z Gibraltarjem, BiH, ki teoretično ostaja v igri za drugo mesto, pa mora na gostovanje v Estonijo.

Znanih je sicer 12 reprezentanc, ki bodo prihodnje leto nastopile na mundialu, to so gostiteljica Rusija, Španija, Brazilija, Anglija, Nemčija, Iran, Japonska, Mehika, Belgija, Južna Koreja, Savdska Arabija in Nigerija.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
08. 10. 2017 19.19
Slovenska slovnica je novinarjem španska vas !!!!
Iniesta
08. 10. 2017 18.26
Belgija je zasluzeno slavila in profesionalno oddelala meč. BiH si s taksno igro niti ni zasluzila baraža ...
walter2
08. 10. 2017 11.32
Kot prvo so igrali proti Andori,a kot drugo sramotna igra Evropskih prvakov,ki bi morali amatere iz Andore razbiti,a ti so jim bili popolnoma enakovredni v prvem polčasu!
šumar
08. 10. 2017 10.20
-1
ronaldo je zadel proti gibraltarju res je dober neverjetno haha
blankspace
08. 10. 2017 11.02
+1
Še dobro da sploh niso igrali proti gibraltarju... Telebani, novinarji na 24 ur in ti.