Nogomet

Berlusconi že prodal delež AC Milana za 250 milijonov evrov?

Milano, 09. 03. 2015 06.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Lastnik italijanskega nogometnega velikana AC Milana Silvio Berlusconi je po poročanju medijev z Apeninskega polotoka podpisal dogovor s tajskim poslovnežem Beejem Taechaubolom, kateremu bo prodal 30-odstotni delež kluba. Tajec je že nekaj časa med glavnimi kandidati za nakup sedemkratnega evropskega prvaka.

Še prejšnji mesec je bil glavni kandidat za nakup Milana kitajski milijarder Wang Jianlin, ki je pred časom za 1,05 milijarde evrov kupil švicarskega športnega marketinškega velikana Infront, ima pa tudi 20-odstotni delež lastništva nad španskim prvakom Atleticom iz Madrida. La Gazetta dello Sport pa je poročala, da sta Silvio Berlusconi in Bee Taechaubol konec teden sestankovala v Berlusconijevi hiši v Arcori in že tudi podpisala predpogodbo. Tajski poslovnež bo 30-odstotni lastnik postal do konca maja, do takrat bo odštel tudi 250 milijonov evrov. V primeru, da si italijanski medijski magnat premisli, bo moral odšteti kazen v višini 25 milijonov evrov.

Italijanski mediji poročajo še, da je Berlusconi zavrnil ponudbo iz Singapurja oziroma prijateljev lastnika velikega tekmeca Interja Ericka Thohirja, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Samir Handanović. Ta ponudba naj bi bila težka 970 milijonov evrov. Gazzetta še piše, da sta Berlusconi in Taechaubol določila vrednost kluba, to je 800 milijonov evrov. Prihodki Milana v sezoni 2013/14 so znašali 254,6 milijona evrov, klub pa dolguje kar 244 milijonov. Športni časnik dodaja, da ima Berlusconi alternativen načrt: prodajo celotnega kluba. Zato naj bi že sklenil sodelovanje z banko Lazard, ki je skrbela tudi za prodajo Interja Thohirju.

Del AC Milana bo kot kaže pristal v rokah tajskega poslovneža.
Del AC Milana bo kot kaže pristal v rokah tajskega poslovneža. FOTO: Reuters
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

acmilanpatinhhho
09. 03. 2015 23.19
+5
E berlusconi pa nesi si 8 miljard € v grob res. Vem, da ma 4 otroke, ampak vsi so uspešni poslovneži. Gospodarska kriza je izredno prizadela italijo in kar vpliva na nogomet. Najbolj med vsemi ligami od angleške pa nemške in španske. Lahko rečemo, da zaradi visokih strandardov angležov in nemcov, ti dve ligi sploh nista občutle krize. Berlusconi ma dovolj denarja, samo zgleda, da davčna bedni nad njim, sodni procesi, politika ga spremlja vrjetno, ker zdaj ni več on precednik vlade že kar nekaj časa s tem pa tudi izgubiš moč in kako vezo. Ampak, gledano denarja je dovolj. Nov štadion, nov lastnik kar daje optimizma za naprej. Ta človek je zelo bogat, če bo on investiral v igralski kader berlusconi pa bo plače igralcev plačeval nekako tako bo dogovor. Prvo vprašanje je ko bo milan pa finančno med glavnimi asi kot nekaj let nazaj koga bo prepričal. Z reala, pa barce ne bošel nihšče od vrhunskih, bayern prav tako težko. Potem pa že ostale klube lahko gledamo predvsem bo potrebno prežati na mlade taletirane igralce ki so potencjal za wordclass, pa kakega top zvezdnika kupit. Prvi cilj čim prej nazaj v ligo prvakov, Bo pa milan, zdaj če bo tole res, daleč daleč najbogatejši kliub v italiji. Itak je bil še 2 leti nazaj milan finančno najbolj podprt zdaj ga 2 leti juve tudi prehiteva. Bo pa milan hitro med top elito. Berlucosni je veliko dal milanu v 27 letih, kdo se pa lahko pohvali z 5 naslovami lige prvakov kot lastnik kluba. Takega praktično ni ampak situacija je postala neznosna in edino pravilno. Milan se mora vrnit tam kjer je bil vedno. Vsako leto v borbo za ligo prvakov kot so real, barca, chelse in bayern. Pa man utd se še mora vrnit v to kategotijo pa liverpool in potem bo veselje. Kakšen navijač pa bi bil, če bi zdaj obrnil milanu hrbet, sem prej bil car in glasen ter hvalil milan se veselil lovorik in dražil druge. Ajde bom stisnil zobe še kako sezonco pa bo milan pa pravi. Če sem prej navijal za njega bom mu stal ob strani še zdaj. Ker nisem sezonski navijač. lp
zriki
10. 03. 2015 11.50
pa sej bo lej, zapomni si 1x Milan vedno Milan, tud mene vse že najeda, ampak ne moreš kar nehat navijat, to je v krvi hehe
Trend01
09. 03. 2015 12.17
+3
Bilanca stanja za AC Milan, za obdobje 1.1.2014 - 31.1.2014, sploh še ni znana. Podatki veljajo za leto 2013. To je zadnje obdobje, ki je ustrezno revidirano in tudi potrjeno. Bilanca za 2014, bo znana konec tega meseca (uradna). Se pa že ve kakšna bo približna. Oziroma, to ve vodstvo. Belusconiju sicer podjetja delajo dobro, a po drugi strani ima cel kup tožb nad sabo. Modrosti (a tudi leta) ima človek več kot dovolj (in njegova hči) ter konkurenca na nogometnih prizoriščih (predvsem PSG ter Angleži), sta ga prisilila, da bo prej ali slej prodal delež kluba. Klub ima krepak minus (240+M). Poleg tega želijo v izgradnjo novega stadiona. Takole na brzino je to nadaljni strošek 250-300M evrov. Če mu uspe prodati takšen delež kluba (s tem denarjem bo finančno luknjo pokril - sam namreč dvomim, da bo klub prodal. Verjamem, da gre za dokapitalizacijo. Vsaj zaenkrat. - Enako kot je Atletico naredil)), je to znak, da se lahko vzamejo novi krediti za stadion in morda končno, da se začne na izgradnji nove ere AC Milana. S trenutnimi igralci je to pač nemogoče. Zadeva mora biti speljana vsa v najkasneje letu dni, saj bodo čez dve leti postali angleški klubi finančno premočni. Ajd. P.s. - ČE BO do prodaje seveda prišlo
OldSpice27
09. 03. 2015 12.08
-4
ni vazn kdo ga kup pa za kolk dnarja, vazn je sam kateri igralci bojo igral za milan
8rossonera
09. 03. 2015 11.53
+1
sej to sploh še ni nič uradno k bo uradno pa napište
hotchilipoper
09. 03. 2015 08.25
+5
Silvio,ma daj kupi slovenijo,saj tukaj so itak samo tvoji
R0ss0
09. 03. 2015 06.46
-7
Kaj ma to veze če bomo še naprej kupovali igralce za 4-5 milijone..... profit lansko leto 254m, dolga pa 244 še zmeraj. Že 3 leta nazaj je bilo dolga 300m, kako nemorejo malo hitreje odplačevati če na plačah všparajo 5x več letno kot pred tremi leti pa nekupujejo igralcev vrednih?
Mojebesedesozakon
09. 03. 2015 08.33
+11
Flying spaghetti monster
09. 03. 2015 09.37
+6
Če greš gledat na Forbes piše: letni prihodki €264M, dobiček pa €36M. Za vse tiste, ki ne veste je dobiček vsi prihodki - stroški. Največji problem pa je, da lastniki denarja ne pustijo v klubu ampak si ga izplačajo na svoj račun. Zaradi tega se lahko jezite, vendar šport je biznis, to je njihova pravica in večina lastnikov (razen Abramovič, Šejki...) imajo delež kluba za ustvarjanje še večjega premoženje.