Nogomet

Berizzo v torek na operacijo, do nadaljnjega bo Sevillo vodil Marcucci

Sevilla, 27. 11. 2017 16.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Trener Seville Eduardo Berizzo, ki so mu odkrili raka na prostati, bo v torek prestal operacijo, glede na uspešnost posega pa se bo klub v povezavi s svojim strategom odločil o nadaljnjih korakih, so sporočili iz Andaluzije. Maribor bo špansko moštvo 6. decembra (prenos na POP TV) gostil na zadnji tekmi Lige prvakov.

Berizzo na novinarski konferenci pred tekmo Lige prvakov z Liverpoolom na Anfieldu.
Berizzo na novinarski konferenci pred tekmo Lige prvakov z Liverpoolom na Anfieldu. FOTO: AP

Ernesto Marcucci bo do nadaljnjega vodil prvo moštvo Seville, ki je pod vodstvom Eduarda Berizza v velikem slogu dobilo tudi zadnjo ligaško preizkušnjo pri Villarrealu (3:2). Rdeče-beli so tako kot nedavno v Ligi prvakov z Liverpoolom (3:3) že bili v izgubljenem položaju, nato pa izničili zaostanek z 0:2 in slavili z golom Everja Banege. Argentinski vezist je tako še dodatno razveselil rojaka Berizza, potem ko je sredi prejšnjega tedna v javnosti udarila vest, da so nekdanjemu strategu Celte iz Viga odkrili raka na prostati. 

Zdaj so pri Sevilli v uradni izjavi potrdili, da bo Berizzo 28. novembra opravil z operativnim posegom, od uspeha katerega bo odvisno, kdaj se bo vrnil na klop andaluzijskega ponosa. Berizzo je v zadnjih dneh deležen številnih znakov podpore, tako je bilo tudi v Villarrealu in ne nazadnje tudi v Valencii, kjer je na derbiju kroga gostovala Barcelona. Nogometaši, ki so pred leti zaradi raka izgubili priljubljenega trenerja Tita Vilanovo, so na zelenico stadiona Mestalla pritekli s posebnimi majicami, na katerih je bil napis #ZdržiToto.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
27. 11. 2017 18.09
+7
upamo da boš uspešno prestau operacijo ter da bo pomagala.SREČNO LEGENDA!