Nogomet

Berić že pri petih zadetkih, Črnic do prvenca

Ljubljana, 26. 09. 2016 13.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Reprezentanti počasi že odštevajo dneve do ponovnega snidenja ter novih kvalifikacijskih obračunov, ko v ljubljanske Stožice prihajajo Slovaki in Angleži. Pred nekaterimi nogometaši so v tem tednu dvojne obveznosti, podobno pester pa je bil tudi spored v zaključenem tednu.

Minuli konec tedna bo v lepem spominu ohranil tudi Matic Črnic, saj se je nekdanji nogometaš Maribora in Domžal veselil prvega zadetka v reškem dresu. Mariborčan je bil, tako piše na uradni spletni strani NZS, strelec v pokalnem obračunu v Đakovem, kjer so Rečani slavili z izidom 3:0, Črnic se je po dolgi podaji podpisal pod zadetek za podvojitev gostujočega vodstva. Črnic je sodeloval tudi pri ligaški zmagi, odigral je zaključnih 15 minut dvoboja z RNK Splitom, ki ga Rijeka ugnala z 2:0 in tako ohranila tri točke naskoka pred drugouvrščenim Osijekom. Dinamo ostaja tretji, po tem ko je že v petek ugnal zagrebško Lokomotivo. Petra Stojanovića ni bilo v kadru serijskega prvaka, ki ga čaka dvoboj s torinskim Juventusom. Medtem ko je Črnic zabil prvega v dresu Rijeke, je Robert Berić dosegel že peti zadetek v letošnji sezoni. Krčan je v tekmi sedmega kroga Ligue 1 z lepim udarcem tlakoval pot do tretje ligaške zmage St. Etienne. Zeleni so Lille pred domačimi gledalci ugnali z izidom 3:1, Berić pa je v 63. minuti dosegel prvi zadetek na srečanju. Selektorja Srečka Katanca lahko veseli izredna učinkovitost posavskega nogometaša, saj je za zadnje tri zadetke potreboval vsega štiri poskuse.

Robert Berić je pred dnevi zabil tudi francoskim prvakom iz Pariza.
Robert Berić je pred dnevi zabil tudi francoskim prvakom iz Pariza. FOTO: AP
Na prvi gol sezone pa še čaka Josip Iličić. Kranjčan je imel v včerajšnjem dvoboju Fiorentine in AC Milana priložnost, da Firenčanom morda zagotovi tudi vse tri točke, a je strel z bele točke končal v vratnici, srečanje pa ni ponudilo zmagovalca. Fiorentina, ki je v tem tednu vknjižila dva remija, z osmimi točkami in tekmo manj zaseda 11. mesto, štiri pozicije višje pa je Chievo. Valter Birsa in Boštjan Cesar sta teden zaključila s porazom v Neaplju. Slovenski dvojec je srečanje pričel v začetni enajsterici, Birsa je igral do 63. minute, Cesar je ob koncu prvega polčasa prejel rumeni karton. Med tednom, ko so Verončani na domači zelenici z 2:1 ugnali Sassuolo, je zaigral zgolj Birsa in v 40. minuti podal za zadetek Castra, ki je postavil končni izid srečanja. Novo, že tretjo asistenco v letošnji sezoni pa je v nizozemskem prvenstvu vknjižil Dejan Trajkovski. Twente, za katerega bočni branilec igra kot posojeni nogometaš Domžal, je v zadnjih tednih ujel odlično formo in po slabšem vstopu v sezono v petih krogih nanizal kar štiri zmage. Tokrat je z 2:1 padel še Vitesse, tudi po zaslugi Trajkovskega, ki je v 16. minuti podal za prvi zadetek gostiteljev. Nekoliko slabše je šlo tokrat Nejcu Skubicu in soigralcem, ki so v petem krogu turškega prvenstva doživeli prvi poraz. Po zmagi in kar treh remijih je bil za Konyaspor usoden Trabzonspor, ki je do zmage prišel v peti minuti sodniškega dodatka. Skubic je igral do 81. minute.

Pester spored je tudi za nemškimi prvoligaši. Darmstadt Romana Bezjaka je v minulem tednu v dveh tekmah iztržil točko, po remiju s Hoffenheimom so morale lilije priznati premoč Augsburgu. Med tednom je Bezjak odigral vseh 90 minut, v sobotnem obračunu je bil zamenjan ob polčasu. Darmstadt s štirimi točkami zavzema 14. mesto. Na desetem mestu pa najdemo Bayer, ki je z remijem in zmago precej obogatil točkovni izkupiček po petih krogih. Po tekmi brez zadetkov proti Augsburgu, proti kateremu je Kevin Kampl odigral celotno srečanje, so farmacevti z 2:3 slavili pri Mainzu. Kampl je tudi tokrat na igrišču preživel celotno srečanje.

Kevin Kampl in Roger Schmidt
Kevin Kampl in Roger Schmidt FOTO:

V slovenskem prvenstvu sta se zadetkov razveselila Milivoje Novaković in Miha Zajc. Slednji je s šestim golom sam na vrhu ligaške lestvice strelcev, Novaković si s tremi goli deli deveto mesto. Svoj niz pa nadaljuje, tako na spletni strani krovne nogometne zveze, tudi Jan Oblak, ki je med tednom, v dvoboju z Barcelono, sicer klonil po strelu Ivana Rakitića, a konec tedna v dvoboju z Deportivom še petič to sezono zaklenil svoja vrata. Atletico po minimalni zmagi drži tretje mesto, za Barcelono, s katero je remiziral, zaostaja točko, Real beži za dve.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Shyni
26. 09. 2016 14.22
+1
Ko smo že pri reprezentanci, upam da bo tokrat katanec zbiral bolje, predvsem pa upam da ne bo vpoklical vrhovca