Nogomet

Benzema: Francija potrebuje mene in Valbuenaja

Pariz, 07. 12. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V nedeljo je francoski TF1 objavil drugi del odmevnega intervjuja s Karimom Benzemajem. Napadalec reprezentance kljub hudemu pritisku s strani javnosti meni, da ga galski petelini na domačem Euru v domovini potrebujejo.

Na Benzemaja škandal ne vpliva preveč - sezono v Madridu je začel najbolje v karieri (8 golov/9 tekem).
Na Benzemaja škandal ne vpliva preveč - sezono v Madridu je začel najbolje v karieri (8 golov/9 tekem). FOTO: Reuters
Dan po izvrstni predstavi v majici Real Madrida, na ligaški tekmi z Getafejem je Karim Benzema prispeval dva zadetka (4:1), je v domovini izšel drugi del intervjuja s TF1. Za omenjeni medij je nekdanji član Lyona prvič po izbruhu afere z domnevnim izsiljevanjem kolega Mathieuja Valbuenaja obširneje spregovoril pred dnevi, v drugem delu pogovora pa je izrazil prepričanje, da bo kljub nenaklonjenosti javnosti uspel zaigrati za galske peteline na domačem Euru 2016.

"Če bom še igral za Francijo? Jasno, to je moj cilj. Moj cilj je bil vedno igrati v ekipi Francije in nositi da dres ... Tudi z Valbuenajem? Jasno. Tega si želim in verjamem, da si tega želijo tudi ljudje, ki jim je všeč nogomet. Mathieu je dober igralec. Francija potrebuje njega in tudi mene. Do njega ne gojim zamer," je povedal Benzema. "Za Euro se ne bojim, ker je v življenju veliko reči, katerih bi se lahko bal. Evropsko prvenstvo je nekaj velikega in želim si ga odigrati, tako kot veliko igralcev. Gre za evropsko prvenstvo in na sporedu je v Franciji. Ne bojim se in pričakujem, da se bo vse hitro zgladilo in da bom lahko nastopil na prvenstvu."

Benzema se je pohvalil tudi s podporo selektorja Didierja Deschampsa, ki ga skupaj z Valbuenajem ni vpoklical za zadnji prijateljski tekmi proti Nemčiji in Angliji. Škandal Benzema-Valbuena je precej zasenčil teroristični napad v Parizu, zato je poročanje o enem največjih nogometnih škandalov kar malce zamrlo. Na Benzemaja so se določeni mediji sicer spravili tudi med eno zadnjih klubskih tekem v Madridu, ko je po odigrani francoski himni pljunil in (domnevno) izkazal nespoštovanje.

Valbuena (levo) in Benzema. Nekdaj prijatelja, zdaj pa ...
Valbuena (levo) in Benzema. Nekdaj prijatelja, zdaj pa ... FOTO: Reuters

"Da, govorila sva (z Deschampsom, op. a.) prek sporočil, ko je objavil zadnji seznam. Nisva govorila veliko, toda stoji mi ob strani in me podpria. Sicer veliko govoriva. Deležen sem tudi pozornosti s strani moje družine, starejših igralcev in članov reprezentance," je nadaljeval Benzema in se nato osredotočil na po njegovem mnenju izmišljene zgodbe.

"To je nekaj obžalovanja vrednega, absurdno je, da se izmišlja reči, kakršna je ta. Da se govori tako in izmišlja takšne zadeve, da sem pljunil na Marseljezo ali na žrtve. Med celotno himno sem bil zbran. Mislim na žrtve in na njihove družine, tudi na mojo in na nogomet. Sem odkrit in pljunil sem na koncu, tako kot na vseh tekmah in kot vsi igralci. V nobenem trenutku nisem v svoji glavi razmišljal o tem, da pljuvam po Marseljezi ali kaj takšnega," je pristavil.

"Obžalovanja vredno je, da me imajo za nekoga, ki ne spoštuje države, ki ne spoštuje umrlih. To me prizadene, škoduje mi. Ne mislim o tem, če bi himno pel ali ne. Zbran sem in ponosen, da sem lahko del ekipe Francije. Imam veliko spominov na to ekipo, ko sem jo leta 1998 gledal po televiziji med svetovnim prvenstvom. Razmišljam o mladih, o moji družini, ki me prav tako spremlja. Počutim se Francoza in te polemike gredo predaleč, to pa me teži. Bi himno pel, če bi jo moral? Da, jasno, da bi jo. Vedno sem spoštoval pravila in ne bom se spremenil."

Za konec je Benzema še povedal, da si s Francijo želi osvojiti naslov evropskega ali svetovnega prvaka, kljub temu, da si želijo nekateri "uničiti njegovo javno podobo", pa pravi, da "za dežjem vedno posije sonce".

"Ne bi prišel na 81 tekem Francije, če mi tu ne bi bilo všeč. Nisem nor. Že dolgo časa sem tukaj in želim si osvojiti naslov s svojo državo. Že sedem let igram v Madridu, tako kot v ekipi Francije. Vedno sem se boril, da bi prišel do sem, to pa bom počel še naprej. Poskušajo uničiti mojo javno podobo, toda nič ne de. Vedno bom takšen do konca," je sklenil Benzema. "Počutim se dobro, imam hči, ki raste, ki govori z menoj in me nasmeje. Delam in sem v velikem klubu. Kot pravijo - po nevihti se vedno čaka na sonce. Sem miren."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgaj
08. 12. 2015 09.39
+2
Vsak človek je zamenljiv in tudi Benzema ni izjema .
janfilimon
07. 12. 2015 09.41
+6
Bolnik, vam rečem. Da je svojega prijatelja izsiljeval, je pa itak nekaj normalnega. In se že veseli novih tekem z Valbueno. Bolano!!!
Dravska strmina
07. 12. 2015 21.33
-2
Pa saj ga ni on izsiljeval... Od kod vam to??? Si je treba malo prebrati in ne kar nekaj bluzit tja v en dan...
Felipao
08. 12. 2015 08.44
Sodeloval je pri izsiljevanju, kar je isto.