Nogomet

FOTO: Še nevidena blamaža Barce: Bayern zabil poker golov!

München, 23. 04. 2013 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši münchenskega Bayerna so na prvi tekmi polfinala Lige prvakov povsem nadigrali Barcelono, ki se v Katalonijo vrača s kar štirimi goli v svoji mreži (4:0). Za odmevno zmago Bavarcev so zadeli Thomas Müller dvakrat, Mario Gomez in Arjen Robben.

Pred obračunom na razprodani Allianz Areni je imel nekoliko več težav s sestavo ekipe gostujoči strateg Tito Vilanova, ki ga mučijo predvsem poškodbe obrambnih igralcev. Za igro niso bili pripravljeni Carles Puyol, Adriano in Javier Mascherano, zato je prvič v svoji karieri na tako pomembni tekmi od prve minute priložnost dobil 22-letni Marc Bartra. Na veselje privržencev Kataloncev je zdravniška služba prižgala zeleno luč za nastop prvega zvezdnika moštva Lionela Messija. Domačemu trenerju Juppu Heynckesu je sive lase povzročala predvsem odsotnost kaznovanega Maria Mandžukića, ki ga je v konici napada zamenjal Mario Gomez.

Gostitelji so obračun proti zvenečemu nasprotniku začeli odločno in bili že v drugi minuti zelo blizu vodstvu. Po lepi akciji je do žoge v kazenskem prostoru prišel Arjen Robben, ki bi morda lahko podal žogo v sredino, a se je odločil za strel, vratar Barcelone Victor Valdes pa je žogo odbil. Katalonci so nato jalovo zagospodarili na igrišču. Znamenita igra kratkih podaj "tiki-taka" jim je omogočala večjo posest, a ni obrodila večjih priložnosti. Konkretnejši so bili na drugi strani Bavarci, ki so povedli v 25. minuti. Robben je poslal lep predložek v kazenski prostor, Dante je žogo podaljšal na drugo vratnico, kjer jo je iz neposredne bližine z glavo v mrežo zabil Thomas Müller. Do konca polčasa je treba omeniti še sporno situacijo pred vrati Valdesa. Po predložku v kazenski prostor je z roko igral Alexis Sanchez, glavni sodnik Victor Kassai pa je dosodil prekršek Robbna.

Thomas Müller je Bayern tako popeljal v vodstvo.
Thomas Müller je Bayern tako popeljal v vodstvo. FOTO: Reuters

Že v prvi akciji drugega polčasa so novopečeni nemški prvaki prednost podvojili. Akcija je bila na las podobna tisti za prvi gol. Znova je predložek prispeval Robben, tokrat je Müller podal z glavo, žogo pa je (morda celo iz prepovedanega položaja) za hrbet Valdesa pospravil Gomez. Drugi prejeti gol je povsem omrtvičil igro Barcelone, Heynckesovi varovanci pa so nizali priložnosti drugo za drugo. V zrelih priložnostih so se znašli zapovrstjo Müller, Franck Ribery in Robben, ki so bili v zaključkih akcij premalo natančni. V 68. minuti je končno nase opozoril tokrat bledi Messi, a njegov strel je Dante ustavil. Veliko bolj nevarni so bili še naprej Bavarci, ki so pet minut pozneje povedli že s 3:0. Hitronogi Robben je pobegnil po desni strani, kjer je Müller z blokom ustavil Jordija Albo, in z natančnim strelom v dolgi kot poskrbel za nov izbruh veselja na tribunah razprodane Allianz Arene.

Victor Valdes je moral kar štirikrat po žogo v svojo mrežo.
Victor Valdes je moral kar štirikrat po žogo v svojo mrežo. FOTO: Reuters

A to še ni bilo vse, saj razpoloženi nogometaši Bayerna še niso rekli zadnje besede. Po novi lepi akciji so gostitelji zabili še četrti gol. David Alaba je z lepo podajo v kazenskem prostoru našel Müllerja, ki mu ni bilo težko doseči še svojega drugega gola na tekmi. Gostje so nato začeli izgubljati živce, kar je dokazala poteza Albe, ki je žogo z roko zalučal Robbnu v glavo. To potezo je Kassai kaznoval zgolj z rumenim kartonom. To ni preprečilo velikega veselja Münchenčanov, ki so si praktično že zagotovili vozovnico za finale na Wembleyju. Težko je namreč verjeti, da bi lahko Katalonci, glede na videno, na Camp Nouu pripravili še en sanjski preobrat.

Izid:

Bayern München – Barcelona 4:0 (1:0)
Müller (25., 82.), Gomez (49.), Robben (73.)

Postavi:

Bayarn München: Neuer; Lahn, Boateng, Dante, Alaba; Javi Martinez, Schweinsteiger; Robben, Müller, Ribery; Gomez.

Barcelona: Valdes; Dani Alves, Pique, Bartra, Alba; Xavi, Busquets, Iniesta; Pedro, Messi, Sanchez.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1213)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

+0
Kako je lepo gledati nogomet ,ko sodniki niso podkupleni kot Madžarski včeraj!
ilovemilka
24. 04. 2013 17.36
+1
bayern zasluzena zmaga.......morem priznati da se vceraj prav uzival kako tika-taka ne more nic druga razn zogo drzati.......res cestitike nemcem....ki pa verjamem bojo tudi nam utezili danasnjo tekmo..............hala Madrid
three96
24. 04. 2013 17.17
+16
Zaslužena zmaga, ampak rezultat bi moral biti nižji 2:0 max. Sodniške napake so naredile velike vpliv na Barcelonino igro, saj ko se sodnik naredi 2,3 napake v tvojo škodo in za povrh še padejo zadetki motivacija zelo pade. Na drugi strani bi lahko sodnik tudi dosodil 11 metrovko. Pri prvem primeru je sicer Pique imel roko v naravnem položaju, pri drugem pa je bila žoga nabita, tako da je stvar sodniške presoje. Najbolj sporna situacija je pa vsekakor Robbenov gol, ko je bil storjen prekršek na Albo (recimo da je bil tisti "ofsajd" težko razviden). Drugače pa vsi hvalite Bayern kako je razbil Barcelono in Barcelono žalite, da bi recimo Barcelona zmagala s takimi zadetki, bi vsi govorili Uefalona in podobne stvari, tako ste pa sodniške napake povsem ignorirali.
ilovemilka
24. 04. 2013 17.35
+2
tudi penale bi lahko piskali ko je piqe igral z roko.......pa ni blo nic......govorijo da so razbili barco ker po 16 letih ni dobila taksnega poraza...in 2 strela v okriv vrat v 90 min.......imate jih se 90 in ste sposobni igrati tudi 4-0 ali vec........tako da se ni cisto odloceno.....hala Madrid
A MAŠ MASKO SN TE FPRAŠO
24. 04. 2013 14.46
+12
Vsa velika moštva so enkrat padla in včeraj je bila razbita tudi Barcelona. Malo starejši se verjetno spominjajo Sacchijevega Milana, pa tudi tistega super galaktičnega Real Madrida, ki je pojedel vse, kar mu stopilo nasproti, tudi Barcelona je mlela nasprotnike kot po tekočem traku. To je pač šport, enkrat si zmagovalec, enkrat pač poraženec, ne poznam ekipe, ki bi vedno zmagovala in osvajala prvenstva, enostavno je ni, ker vsak klub dobi neko generacijo z katero ob pravem trenerju delajo čuda. Tako visok poraz vseeno ni bil pričakovan ampak iz vsakega poraza se da naučiti mariskaj novega, z tem mislim predvsem na obrambo Barcelone, zaradi katere so bili to sezono že večkrat v izgubljenem položaju (Milan, PSG) pa so vseeno nekako zborbali in prišli naprej, ampak tu je pač Bayern München, vsa čast Nemcem, so pokazali, da so trenutno premočni za Barcelono in za vsaj klaso boljši v vseh segmentih igre, to je pač to. Vsako leto je nova sezona in nova priložnost, tudi za Barço! Visca el Barça!
rambek
24. 04. 2013 14.21
+4
vidi se da falijo igralci ob messiju kalibra etoo,henry,ronaldinho itn tudi ibrahimovič
Cenzureex
24. 04. 2013 14.20
+202
sraaaamotaaaaaa za barceloonoo... kaaao najbolša ekipa pol jih pa bayern napumpa z 4 goli... haaaa... sramotaaa =)
-19
?ikitita
24. 04. 2013 16.45
+11
zakaj je tele saj je prav povedu, včeraj pa tudi oni komentator na planet tv pravil tako čez bayern, kot da bi bili neki 3ligaši, kao da je presenečenje da je bayern zmago..NI NE, trenutno imajo najbolj strašljivo postavo na planetu lp
+1
V nogometu štejejo goli in 3 podarjeni goli v polfinalu so preveč in nobeden me ne more prepričat ,da sodniki niso bili podkupljeni! Strinjam pa se ,da je Barcelona igrala slabo vendar brez podarjenih kupljenih golov bi bilo 1:0! Tudi v nogometu se kaže pokvarjenost kapitalistične ureditve ,ker z denarjem dobiš vse!
novi25
24. 04. 2013 14.19
+4
barca skoz na guzove, učer je pa mal zapekl
Holinar
24. 04. 2013 14.13
+17
NE MORŠ ŠTIR NULA ZGUBIT PO PA GOVORIT DA JE SUDJA KRIV.RAZLIKA JE ENOSTAVNO PREVELIKA
novi25
24. 04. 2013 14.29
-1
Lol?iLoLek123
24. 04. 2013 14.05
+9
čista zmaga ko suza
Lol?iLoLek123
24. 04. 2013 14.06
-14
Bodo potrdili na camp nou zmago z 3 goli ....
-4
O zmagi odločajo skorumpirani sodniki in ne igralci !! Tudi na današnjem polfinalu bo tako!!
calmacalma
24. 04. 2013 13.59
+5
boli a ne? sej bo bolš no... haha res mi je škode barselone sm hotu d jih real tuče u finalu
-3
Tebe ne boli SKORUMPIRANOST? SI PAČ SAM TAKI!
ZyzzMirin
24. 04. 2013 16.17
+4
rezultat je bil 4-0... barca imela 1 strel na v okvir vrat. Ti si cela korupcija. Tekma ni bila niti najmanj izenačena. + 3 roke barce....
+2
Gašper . ne da PRETIRAVAŠ TUDI LAŽEŠ - SAMO TI SI VIDEL 3 ROKCE!! BILE SO DVE IN SAMO ENA JE BILA ZA PENAL!! cELI SVET PA JE VIDEL PRVE TRI GOLE ,KI SO BILI NEREGULARNI!
-4
Skorumpiranost je zelo razširjena med sodniki posebej na Madžarskem!!!!!!!!!
Meco
24. 04. 2013 13.44
+3
...U.D.B.A...
24. 04. 2013 13.14
+4
ja kva zej ....vsi navijate za Bayern..pa to..... Real in Barca zakon
-10
Madžarski sodniki so pred tekmo obiskali skorumpiranega direktorja Bayerna in jim je dal polovico po tekmi pa še polovico in 30% nagrado (10% za vsak podarjen gol)
David Špur 1
24. 04. 2013 12.52
+10
Sodniki nisi nič krivi igra je bila v ................Kaj se pa tiče tekme pa so jih še premalo dobili 6:0 bi moralo bit,potem bi mogoče Barcine igralce postavli na realna tla.Sem privrzenec Barce ze 15 let,ampak to ni Barca ki jo pozanjo vsi,ni požrtvovalnosti,ni igre,tisti ki igrajoali treniramo nogomet vemo da ne čakaš na žogo,da sama tebi pride ampak ti greš na njo...Vsaka čast Nemcem upam da bojo v Barceloni jih še enkrat pohodli in da se bojo malo zamislili igralci kaj počnejo.......
calmacalma
24. 04. 2013 12.14
+18
sam messi je pa res čarodej - pride na igrišče pol pa izgine ahhahahahahahahha
lightning
24. 04. 2013 13.00
+7
Animal_Pump
24. 04. 2013 12.10
+10
A so to Nemci z njimi, basket igral,al kaj?
ondskan
24. 04. 2013 11.34
+5
José Mourinho bo Bayernu pripravil zanimivo presenečenje, ker je on tisti, ki to obvlada in je v preteklost že več krat dokazal. José Mourinho 'Who said that the best team always wins'...lanski finale :) Real bo popapal Bayern v finalu, Bayern slabo igra pod pritiskom. Zlomili se bodo kot prestice kljub dejstvu, da so včeraj prikazali suvereno zmago proti Messiloni.
nekroman
24. 04. 2013 14.17
+5
novi25
24. 04. 2013 14.19
in če bo tko borusija igrala k do zdej se bojo mogl potrudt.
dirtydean1
24. 04. 2013 11.30
-6
chuck noriss je priznal svoj najboljši poraz. premagal ga je Ronaldo. ta je zmagal igranju faula, v padanju po tleh, sedenju in kriljenju z rokami...
LocoBlanco
24. 04. 2013 11.32
+5
Hahahahahahaha.... Ne smejim se tebi in tvoji fori...ampak nevoscljivosti in fausiji!
ladovan
24. 04. 2013 11.15
+6
ka sm js vcere biu tak zadet al je res barca 4-0 zgubila...
-29
V nogometu štejejo goli in 3 podarjeni goli v polfinalu so preveč in nobeden me ne more prepričat ,da sodniki niso bili podkupljeni! Strinjam pa se ,da je Barcelona igrala slabo vendar brez podarjenih kupljenih golov bi bilo 1:0! Tudi v nogometu se kaže pokvarjenost kapitalistične ureditve ,ker z denarjem dobiš vse!
Meco
24. 04. 2013 10.56
+10
Pa 2x 11m zaradi Piquea? Al po tvoje ni blo igranje z rokami....?!
chelsea**1905**
24. 04. 2013 11.00
+0
-10
Meco samo 1 je bila po pravilih roka ampak roka še ni gol je še 11 metrovka in?, priznan neregularen gol pa je gol in teh je bilo3!
brutal9999
24. 04. 2013 11.07
+8
Ti si pa bolan. Še kr jokaš. 3 neregularni goli? Osel
chelsea**1905**
24. 04. 2013 11.21
+2
novi25
24. 04. 2013 14.27
+3
hahaha nemore skoz barca podkupovat sodnike. aja pa še en dokaz da je barca NULA brez mesija. podarjeni goli jaooo