Nogomet

Bayern kot posebna dobrodošlica za Bibiano Steinhaus

München, 11. 08. 2017 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V novi sezoni nemške bundeslige, ki se prične 18. avgusta z obračunom med aktualnim prvakom münchenskim Bayernom in Bayerjem iz Leverkusna, bodo ljubitelji nogometa lahko spremljali delo prve sodnice Bibiane Steinhaus. Slednja bo v glavni vlogi že teden dni prej na pokalni tekmi med tretjeligašem Chemnitzem in Bayernom.

Prva ženska v moškem svetu nogometnih sodnikov v bundesligi je Bibiana Steinhaus, ki ima sicer veliko izkušenj z moškimi tekmami, saj že od leta 2008 sodi obračune nemške druge lige, a bo v novi sezoni doživela krst tudi na najvišji ravni.

Prvo nemško nogometno sodnico Bibiano Steinhaus bo ob začetku nove sezone Bundeslige doletela prav posebna naloga.
Prvo nemško nogometno sodnico Bibiano Steinhaus bo ob začetku nove sezone Bundeslige doletela prav posebna naloga. FOTO: AP

Že teden dni prej, 12. avgusta, bo v glavni vlogi tudi na pokalni tekmi; kot je sporočila nemška nogometna zveza DFB, bo Steinhausova sodila tekmo med tretjeligašem Chemnitzem in Bayernom, ki je v lanski sezoni prišel do polfinala pokalnega tekmovanja.

V nemški bundesligi bodo sicer v novi sezoni na vseh tekmah uvedli video analizo. Novost so pri DFB-ju in nemški ligi v praksi preizkusili prejšnji teden na tekmi superpokala med Bayernom in Borussio, ki so jo dobili Bavarci po enajstmetrovkah. Oba zadetka Bayerna pa je sodnik priznal šele po ogledu video posnetkov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

racka11gvg .
11. 08. 2017 10.02
+0
Hm, verjetno bodo igralci, vsaj na začetku, imeli drugačen pristop do nje, kot do sodnikov moškega spola. Po moje jo ne bodo pošiljali v 3... Ali pač? Glede video nadzora pa super. S tem nadzorom, se bodo zaščitili tudi sodniki, in se po ogledu ne bodo "sekirali", da so spregledali offside pri golu in obratno, saj bo njihova napaka že med tekmo odpravljena ali potrjena njihova odločitev. Vsaj mislim tako.
290ktober
11. 08. 2017 11.25
+2
MM?
11. 08. 2017 12.30
V Nemčiji bo še morda šlo skozi. Pri kameri se bo pa takoj videlo kateri so dobri sodniki.