Nogomet

Bayern je lani zabeležil rekordne prihodke in dobiček

München, 21. 10. 2017 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški nogometni velikan Bayern München je v lanski sezoni doživel nekaj razočaranj na igrišču, a je navkljub vsemu razkril rekordne prihodke in dobiček. Bavarci so sporočili, da so v prejšnji sezoni zabeležili prihodke v višini 640,458 milijona evrov in profit pred plačilom davka v višini 66,2 milijona evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Karl-Heinz Rummenigge
Karl-Heinz Rummenigge FOTO: AP

"Naš neuspeh, ko nismo prišli dlje kot do četrtfinala Lige prvakov in polfinala nemškega pokala, nas je stal okrog 25 milijonov evrov. Kljub temu smo zabeležili porast in ostajamo eden največjih evropskih klubov," je ob tem dejal vodja finančnega dela Bayerna Jan-Christian Dreesen.

Predsednik bavarskega velikana Karl-Heinz Rummenigge je dodal, da so finančni rezultati "dober primer zakonite in dobre finančne politike", prioriteta pa ostajajo športni uspehi. "Želimo si biti nemški prvaki in se boriti za naslov v Ligi prvakov," pravi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
21. 10. 2017 21.35
+6
Ja upam da bodo tudi rezultati boljši. Sicer gledal vse tri tekme pod Juppom in moram reči da je igra veliko boljša. Müller je odličen. Tudi Alaba ki je po poškodbi pod Carlom odigral zelo slabo igra precej bolje. Kimmich pa zame najboljši igralec Bayerna v tej sezoni. Na teh treh tekmah je bila igra precej boljša. Alaba in Kimmich sta igrala bolj ofenzivno in se odkrivala v kazenskem prostoru. Ullreich še ni prejel gola a vprašanje je kako bo odigral na pomembnih tekmah sploh zato ker je Neuer poškodovan. Obramba precej boljša. In spet Martinez igra na sredini. Thiago igra odlično. Coman tudi precej boljši pod Juppom in tudi danes je pripravil številne priložnosti ki pa so bile zapravljene. Robben tudi boljši a vseeno bi bilo bolje da kdo drug igra. Ne vem zakaj ga Jupp tako fosira. Isto pravim za Riberya ki je sicer poškodovan. Müller je sicer danes odigral samo 17 minut a brez njega gola ne bi bilo. Upam da poškodba ni hujša in da se vrne čimprej ker je pri Bayernu eden najboljših. Nasprotno pa lahko rečem za Lewandowskega. Zapravil ogromno priložnosti. Ko mu je kdo podal je žogo slabo sprejel. Kot da ni pravi in potrebujemo še enega napdalca. Vidal sploh ni igral agresivno na teh dveh tekmah a upam da bo tako tudi na drugih tekmah drugače pa igra zelo dobro in tudi večkrat poskuša s streli na gol a za zdaj brez uspeha. Tolisso je danes odigral zelo dobro a vseeno mislim da so Martinez Vidal in Thiago boljši. Podobno lahko rečem tudi za Rudya. Süle je vsaj zame odigral boljše od Boatenga a vseeno mislim da bo bolj rezerva Boatengu in Hummelsu. Rafinha danes brez napak. Bernat še ni odigral nobene tekme. In še James ki je danes odigral en polčas a zelo slabo. Jupp mu je danes dal priložnost samo zaradi tega ker je hotel spočiti Müllerja. Če bo ta dalj časa odsoten vprašanje če bo James igral na AM ker Thiago igra boljše pa tudi Heynckes nima James v prvem planu. Drugače pa kot sem omenil že igra je precej boljša. Veliko priložnosti a treba jih bo izkoristiti. Obramba zelo zanesljiva. Tudi podaje so bolj natančne. Oba bočna igrata bolj napdalno. Napredek je a še vedno manjka veliko do tistega pravega Bayerna. Pa menda igralci Bayerna ne smejo uporabljati mobilne telefone ko trenirajo pa vsako osebo ki tam dela morajo pozdraviti pa tudi če je čistilka. Morajo tudi bolj trenirati. Pa še nekaj pravil ki jih je Heynckes postavil. BVB pa po povratku Heynckesa enkrat izgubil in enkrat remiziral v prvenstvu in tako imata Bayern ter BVB isto število točk a zaradi razmerja v golih je BVB prvi. Sm si pa ogledal danes tekmo med Eintrachtom in Dortmundom in Eintracht bi si tudi zmago zaslužil. Res odlična tekma za Eintracht. Leipzig pa tudi to sezono konkurent za naslov Kamp pa je odlična okrepitev. Tudi med Schalkejem in Hoffenheimom bo zelo zanimivo. Me je pa danes razočaral Mönchengladbach ki je danes doma izgubil proti Bayerju s 5-1.
Hachi
21. 10. 2017 21.49
-5
ja danes ni izgledalo ravno blestece, dokler je imel Hamburd vse igralce na igriscu.
PIERREBRICE
21. 10. 2017 21.49
+5
Vse si dobro analiziral, vendar en podatek pa ni pravi. Müller je igral samo devet minut in ne sedemnajst. Jupp je torej pet točk minusa nadoknadil v enem tednu. Respekt!
BayernGomez
21. 10. 2017 22.10
+1
Pa res. Tale matematika mi zadne čase dela probleme. Hachi res je še veliko dela čaka Heynckesa.
PIERREBRICE
21. 10. 2017 18.16
+2
Čestitke! Mia san mia