Nogomet

Bayern čaka odločitev sodišča

München, 01. 08. 2013 20.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

Predsednika münchenskega Bayerna Ulija Hoenessa čaka sodni postopek zaradi utaje davkov, saj je državno tožilstvo zoper njega vložilo obtožnico. Glede na razplet sojenja bo odvisna tudi njegova funkcija na čelu bavarskega kluba.

Državno tožilstvo v Münchnu je v torek vložilo obtožnico zoper predsednika nogometnega kluba Bayern München Ulija Hoenessa zaradi utaje davkov. Oddelek za boj proti gospodarskemu kriminalu sodišča v bavarski prestolnici bo zdaj preučil dokazno gradivo in se odločil o začetku sodnega postopka, Hoeness pa se je medtem zavil v molk. Januarja je 61-letni predsednik nemških in evropskih prvakov vložil samoprijavo pri davčnih organih zaradi domnevnih davčnih utaj in skrivnih računov v Švici. Preiskava je trajala več mesecev, nemška davkarija pa ni razkrila, za kakšne vsote naj bi šlo.

Kljub aferi, ki je omajala ugled nekdanjega nogometaša in predsednika enega najmočnejših klubov na svetu, je Hoeness ostal na čelu kluba, kamor je prišel leta 2009. Nadzornemu odboru je pred časom ponudil odstop, a so se člani kluba odločili, da bo še naprej opravljal svoje delo. Za zdaj se v klubu še niso odzvali na najnovejšo potezo tožilstva. "Obtožnice ne komentiram, saj glede tega nimam kaj povedati. Vse je zapisano v izjavi za javnost vrhovnega deželnega sodišča," je za časnik Bild dejal Hoeness.

Uli Hoeness (desno)
Uli Hoeness (desno) FOTO: Reuters


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Klemenqwsqq
02. 08. 2013 21.29
Tukaj so me nemci razočarali. Ulija bi morali nemudoma brcniti čez vrata. Izgleda so se tudi v Nemčiji pobalkanili...
metulj?ek
03. 08. 2013 13.18
pinarel?
02. 08. 2013 14.28
+4
Münchenski Zoki hahahahaha
Symbolic
02. 08. 2013 09.12
+3
Že 2 dni brez komentarja? Pa kje ste zdaj "poštenjaki", ki toliko galamo dvigate zaradi utaje davkov?