Nogomet

FOTO: Po enajstmetrovkah Borussia izločila Bayern, rdeči karton Kamplu

München, 28. 04. 2015 22.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V polfinalu nemškega pokalnega tekmovanja sta se udarila nemška nogometna velikana, münchenski Bayern in dortmundska Borussia. Po rednem delu je bil izid 1:1, odločitev o zmagovalcu je padla po izvanjanu enajstmetrovk, slavila je Borussia (3:1). Kevin Kampl je dobil rdeči karton v drugem podaljšku.

Na Bayernovem stadionu Allianz Arena je padla odločitev o prvem finalistu nemškega pokalnega tekmovanja. V goste je prišla dortmundska Borussia, v boju za lovoriko pa je po tekmi ostal le eden od obeh tekmecev. O preboju v finale je odločala le ena tekma, ki se ni končala po devetdesetih minutah igre, odločilne so bile enajstmetrovke. Bayern si je že v nedeljo zagotovil nov naslov nemškega prvaka, medtem ko je Borussia letos v Bundesligi daleč od vrha tabele, zato so bili izjemno motivirani v boju za pokalno lovoriko. Tudi zaradi napovedanega slovesa trenerja Jürgena Kloppa ob koncu sezone.

Robert Lewandowski je dosgel gol za vodstvo Bayerna.
Robert Lewandowski je dosgel gol za vodstvo Bayerna. FOTO: Reuters
Bayern: Neuer, Rafinha, Boateng, Benatia, Weiser, Lahm, Alonso, Thiago, Bernat, Lewandowski, Muller.Borussia: Langerak, Durm, Sokratis, Hummels, Schmelzer, Bender, Gundogan; Blaszczykowski, Kagawa, Reus, Aubameyang.
V 30. minuti so bili gledalci na nogah, saj so domači povedli z 1:0, zadel je Robert Lewandowski, nekdanji zvezdnik Borussie. Poljak je po hitrem protinapadu najprej zadel vratnico, a je nato odbito žogo le pospravil v mrežo. V 55. minuti je bil Lewandowski zelo blizu povišanja na 2:0, zadel je prečko. Bayernovi igralci in trener Pep Guardiola so v nadaljevanju tekme protestirali zaradi igre z roko igralca gostov, a se sodnik ni odločil za kazen. V 48. minuti je nevarno zapretil Thomas Müller in Bayern je bil v tem delu igre malce boljši tekmec.

Kazalo je, da bo bavarska prednost vzdržala, navijači so navdušeno pozdravili tudi vstop v igro Arjena Robbna, ki je nastopil prvič po poškodbi v 68. minuti. A nato so prišle minute Borussie, ki so trajale do konca drugega polčasa. V tem obdobju so nanizali nekaj lepih priložnosti, izkazal se je vratar Manuel Neuer, ki pa ni uspel preprečiti gola Pierra-Emericka Aubameyanga, ki je streljal iz strani. Neuer je žogo sicer še odbil, a po sodnikovem mnenju je žoga že prešla golovo črto. V igro je v 83. minuti vstopil tudi Kevin Kampl, slaba novica pa je bila nova poškodba Robbna, ki je igro zapustil v 84. minuti. Po devetdesetih minutah je bil izid izenačen, sledila sta dva podaljška po 15 minut.

Prvi podaljšek je minil v zelo previdni igri obeh moštev, veliko bolj kot v rednem delu tekme, na vsaki strani so gledalci videli po eno lepo priložnost. V drugem podaljšku je Kampl v 108. minuti dobil drugi rumeni karton (prvega je dobil v 90. minuti) in je moral z igrišča. Bastian Schweinsteiger je zapravil priložnost za zmago Bayerna v 115. minuti, ob njegovem strelu z glavo se je izkazal vratar Mitchell Langerak. Odločitve o zmagovalcu ni bilo, sledile so enajstmetrovke. Boljša je bila Borussia, ki je dosegla dva gola (zadela sta Gündogan in Kehl za delni izid 2:0), Bayern pa je zapravil štiri priložnosti in Kloppovi varovanci so se s skupnim izidom 3:1 prebili v finale.

Pierre-Emerick Aubameyang je izenači izid.
Pierre-Emerick Aubameyang je izenači izid. FOTO: Reuters

Izid:
Bayern München - Borussia Dortmund 1:3 (1:0) - po izvajanju enajstmetrovk
Lewandowski (30.); Aubameyang (75.)
enajstmetrovke: Gündogan, Kehl (oba Borussia);
RK: Kampl (108.)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (112)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
29. 04. 2015 20.30
kje ste zdej pametni bavarci haha papa
Hellsrael
29. 04. 2015 21.04
+1
mmickica
29. 04. 2015 17.16
+0
Symbolic
29. 04. 2015 12.55
+0
Ja... kaj naj rečem... če so prišli do penalov, potemje vdse jasno: taktiziranje 120 minut... Presenetila me je slaba pripravljenost Reusa za "dirko na dolge proge"... Po tekmi in zlasti po podaljškov, še na nogi ni mogo stat, je kar obležal... Izvajanje penalov s strani Bayerna: katastrofa! Naj omenim še "neumnost" Kampla... no, mlad je še naj se uči od boljših!
PIERREBRICE
29. 04. 2015 12.15
-9
Seveda v finalu pričakujem zmago Wolfsburga, kar pomeni, da bo Klopp ostal zopet praznih rok.
21balltury
29. 04. 2015 12.22
+1
težko...wolfsburg je padel v formi da katastofa...sam poživit morjo igro to je vse
PIERREBRICE
29. 04. 2015 12.25
-3
Padli so v formi? Edino zares slabo tekmo so odigrali z Neapljem doma. Že v Neaplju so z remijem potrdili, da jih ni za odpisat.
monika raikonnen
29. 04. 2015 12.28
+2
kaj pa to da je v vsakmu krogu najpomebnejših nogometnih lig v evropi več gldalcev kt pa v celi sezoni alpskega smučanja
YiuYiu
29. 04. 2015 12.59
+5
LOL, tip noče niti čestitati Borussii. Saj, kaj pa je bilo pričakovati od navijača Bayerna. Zgleda, da bo treba še kakšne 3 igralce kupiti od BvB, potem bo mogoče boljši rezultat.
PIERREBRICE
29. 04. 2015 13.30
-2
Čestitam Borussii Dortmund za zmago v loteriji, toda zmaga je pirova, ker bo v finalu sledil poraz proti Wolfsburgu! Zadovoljen?
Mungos2
29. 04. 2015 11.58
+7
Čestitke Borussiji !! Klopp je sigurno najbolj simpatičen trener !!
Hellsrael
29. 04. 2015 21.04
monika raikonnen
29. 04. 2015 11.55
+0
več gledalcev je v vsakem krogu španske ,nemške ,angleške ,francoske ,portugalske ,nizozemske nogometne lige k pa v celi sezoni alpskega smučanja hahahhaah
masaker
29. 04. 2015 11.57
-2
Ampak ti pa obožuješ smučanje d.o.r.k. :)
monika raikonnen
29. 04. 2015 11.58
+0
vi ga obožujete ker če mazejeva zmaga je pod novico 1000 komentarjev hahah
Los Galacticos
29. 04. 2015 11.50
+1
Zanimivo... GOSPODA Bayern2013 spet ni... Mogoče pa ima obveznosti, tako kot vsakič po kiksu Bayerna... Sezonc pač... Drgač pa škoda ker nisem gledal 2 polčasa... Mislil sem da bo Bayern v nadeljevanju zabil še 3 komade, tako bogo je zgledala BvB... Pri Bayernu Alcantara, ne najdem besed za tega fanta... Pričakujem da bo naslednjo sezono nepogrešljiv član prve enajsterice... Samo zanima me kje je Barcino vodstvo imelo glavo ko so ga prodali, še posebej ko so vedeli da je Xavi v letih in je potreba po menjavi generacije bila očitna in Alcantara je bil idealen... Pri Bayernu mislim da so najdli odlično zamenjavo za Riberya... Bernat me je očaral z igro, prodori, driblingom... Pri 22 letih je igral kot izkušeni Ribery, ampak vseeno mu manjka še leto ali dve... Tudi na drugi strani Weiser... Sicer ne sledim toliko Bayern, ampak za tega fantiča prvič slišim in ga prvič gledam, pa mi deluje da Bayern tudi na tej poziciji ima odlično menjavo, ali pa je ta fant muha enodnevnica ? Ni kaj, Bayern že zna kako najti odlične menjave za vsakega igralca... Bernat 22, Weiser 21, Alcantara 24, Alaba 22 let... Sami mladci ki bojo glavne vloge pri Bayernu naslednjih 5-10 let... BvB me je razočaral, vem da so v krizi ampak določeni posamezniki ki jih želi polovica europe, delujejo mi dokaj povprečno... Reus včeraj nič od nič, vsaj v 1 polčasu, vsako ćogo ki je dobil je vrnil daleč nazaj, včasih celo nazaj obrambi... Gundogan ? Ne vem zakaj si ga ManU tako silno želi... Edina svetla točka je bil Aubameyang... Njegova hitrost, kakšnemu Realu ali pa Chelseaju bi prav prišel, ko veliko igrajo na kontre... Skratka, presenetljiv rezultat... Če jih še Barca izloči bomo samo še dobili potrditev da Pep ni tako odličen in da Bayern počasi z njim tone in tone... Tika taka ni več v modi, to gre kozi samo še v bundesligi proti slabšim ekipam... Vrjetno se bo Pep poslovil če jih Barca izloči...
meskic
29. 04. 2015 12.04
+0
Ti ze ves, kaj bo Pep naredil. Pep je vrhunski trener. Ti govoris o sezonskih navijacih??LOL. Tebe sem prvic tukaj videl, da komentiras sele konec maja 2014. Kateri Realovec pa ne bo sovrazil Pep-a, ce pa je Real, ko je bil Pep trener Barce, osvojil le 2 lovoriki, Barca v istem casu pa 14 lovorik. En forumas na 24ur bo trdil, da Pep ni dober trener? LOL. Bayernova uprava, kjer sedijo bivsi osvajalci SP in LP, pa so po tvojem mnenju neumnezi, ki so pripeljali Pep-a v Bayern ali kaj?
PIERREBRICE
29. 04. 2015 12.12
-1
Belaj_ ne bluzi! Kaj sem jaz tvoj sluga, da se ti moram vedno javiti? Kar se pa tekme tiče, je Bayern zapravil vse možnosti v regularnem delu tekme. Enajstmetrovke so pa loterija in stvar živcev. Glede na to, da se je Robben znova poškodoval in Levandovski pravtako, lahko samo povem, da realno gledano nimamo možnosti proti Barci. Glede na izredne težavne okoliščine s poškodbami sem zadovoljen z naslovom prvaka Nemčije. Mia san mia
21balltury
29. 04. 2015 12.17
+1
res je in najboljše je tako...s prihodom pepa je bayern za moje pojme postal mogoče za 2, 3 odtenke slabši....ni več tiste hitrosti kot prej...sicer pa zelo pričakovano to kar se dogaja pri BVB...takšen klub jok je borrusia zelo težko zadrži take dobre igralce kot so jih imeli pred 2,3 leti kajti priletijo večji klubi in jih naenkratp poberejo..tak je to..kampl pa za moje pojme ni igralec za bvb
Los Galacticos
29. 04. 2015 12.27
+2
Jz že vem, od kar je Pep trener je pri Bayernu kriza, vsaj ko se gre za tekme z močnejšimi nasprotniki... Real ? Tisti debakel v polfinalu 5-0 ? Letos proti boljšim ekipam v bundesligi ? Wolfsburg jih je razbil, Gladbach jih je premagal na obeh tekmah, BvB jim je ukradel superkup na začetku, ter kup na koncu... V gosteh so imeli veliko problemov proti boljšim ekipam, poraz od ManC, debakel ki se je srečno končal proti Portu, neodločeno proti Shaktarju ? Nima to nobene zveze z "pep je bil trener Barce in Realu je takrat šlo slabo", ampak dejstva, z Pepom gre samo osvojit ligo ki jo dobivajo proti tretjerazrednim ekipam kjer tika taka še deluje... Če je tebi to prav ali ne, rezultati so taki kot so, in če ti meniš da je Pep odličen in ga želiš obdržat mene to ne moti... Upam da Barca in Real vsako leto dobijo Bayern, vprašanje je kdo bo Bayernu zabil več... He he zanimivo da si mene prvič videl konec maja 2014, kaj se nisi ti prav prejšnje leto prvič pojavil na tem forumu in te večina kliče "sezonc" in "bivši navijač Barce" ??? Ja, jz sm samo en forumaš ki ima mnenje da Pep ni tako odličen ( nikoli nisem napisal da ni dober ), pri Barci je imel ekipo ki je lahko sama igrala ( to se je videlo ko je sedel Martino na klop ), tudi pri Bayernu je ima skoraj, sploh v taki ligi to ni problem... Bomo videli kako dolgo bodo ti osvajalci SP in LP v upravi trpeli Pepa z eno lovoriko po sezoni z ekipo ki se jo je pod Juppom bala cela europa... O poglej poglej kdo se je javil Bayern2013... Po porazu z Portom smo te čakali dva tedna ha ha... Kako si pa zdaj obrnil zgodbo ?Pred to tekmo ste imeli še več poškodb, pa si sanjal o dvojne finalu in dvojni lovoriki v Berlinu ? Zdaj pa kar na enkrat zadovoljen z ligo ? A nisi ti govoril pred vsako tekmo o nekem razbijanju in da boste poravnali račune, prav z to poškodovano ekipo... Kot sem napisal Bernat in Weiser opravljata odlično delo in se odsotnost Riberya in Robbena skoraj da ne pozna... Ampak kot sem rekel, tej tika taki taktiki ura počasi tika taka in bo odtikatakala, če me razumeš hehe... Aja, pa vnaprej čestitke za osvojeno bundesligo v naslednjem letu...
PIERREBRICE
29. 04. 2015 12.41
+1
Če mi poveš, kdaj je Gladbach v tej sezoni premagal Bayerna dvakrat, ti bom vse verjel, kar si napisal. V nasprotnem primeru pa te bom imel za nesposobnega komentatorja, ki zavaja. Torej, odgovor čakam!
meskic
29. 04. 2015 12.48
+2
PIERREBRICE
29. 04. 2015 12.50
+2
meskic
29. 04. 2015 12.58
+1
Bayern 2013: Ta Belaj_ je najpametnejsi forumas na tem forumu. Ko clovek bere njegove komentarje, bi rekel, da je trener vseh trenerjev. Daje neke zakljucke o Pep-ovi trenerski kvaliteti, kot da je mu je on podelil licenco za trenerja.
PIERREBRICE
29. 04. 2015 13.27
+1
Los Galacticos
29. 04. 2015 14.11
+1
Aja, sorry, eno neodloceno drugo pa zgubil doma od Gladbacha 0:2, grozna razlika glede na razliko na tabeli XD... 4:1 Wolfsburg... Porto vas je dobesedno razbil na prvi tekmi... To niso navadni porazi, to so ze kar konkretni porazi... Za odlicnega trenerja si en tak debakel ne sme privosciti kot si ga je z Realom ko v 180 min Bayern ni zabil niti enega gola, glede na kader ki ga ima in glede na njegove "odlicne" trenerake sposobnosti... Jupp bi z tako ekipo takrat zabil Realu vsaj dva, ce ne se vec... Sama seb se smejeta, ce ne velja ko jz recem da Pep ni odlicen trener zaradi tega ker sem navaden forumas, potem ne velja niti vase ko govorite da je odlicen, saj ste tudi vi navadni forumasi... Ocitno sta se najdla, eden drugmu si lahko pojamrata in si stiskata pluske, in se podpirata v necem kar si pravi navijac nebi privoscil... Po slabih rezultatih se zmeraj zagovarjati trenerja, samo ker je osvojil ligo, no ja, to lahko samo vidva med sabo... Vem pa zakaj, ker sta oba bivsa navijaca Barce... Razmisljanje na nivoju osnovnosolskega otroka "kdaj je Gladbac premagal Bayern dvakrat" k da bo ta dezinformacija pomagala Bayernu ali pa Pepu im vasemu dojemanju ha ha... Pac sm slab komentator ki zavaja, vrjetno sta zdaj bolj zadovoljna z sinocnjim porazom? ;) dobr sta me pogruntala haha
PIERREBRICE
29. 04. 2015 14.31
+1
Spet si dosti napisal, pa nič povedal. Mogoče res ne zavajaš, si pa bolj površen. Napišeš prej, dokler ne preveriš. Jasno, da bom navijal za Barco, če bo v finalu, ker je Barcelona prijateljski klub, pa nisem nikoli navijal za Barco. Naj navijam v finalu za Real? LOL
monika raikonnen
29. 04. 2015 11.48
-3
včeraj je blo v evropi na 5 nogometnih tekmah 227 .199 ljudi js bi se mal zamislu predn bi reku da je smučanje popularen šport v evropi ,ker se jih tok ni zbral v celih 5 mescih kokr je trajala sezona na 32 tekmah v ženskem alpskem smučanju ,več gledalcev k v celi sezoni alspkega smučanja se jih zbere v vsakem krogu španske ,angleške ,nemške ,francoske in italijanske,portugalske ,nizozemske lige
Uporabnik1175947
29. 04. 2015 11.44
+0
Inteligenten igralec tale Kampl.
Trend01
29. 04. 2015 11.34
-2
Včerajšnja tekma je mimo. Kar je bilo, je bilo. Zdaj me le zanima v kolikšni meri se lahko Bayern pobere in odigra sanjsko tekmo proti Kataloncem. Namreč, le sanjska tekma jih lahko reši. Zdaj, ko se je Messi pomaknil nazaj odpade tudi uspešno pokrivanje Lahma (kot na SP). Ali mu pač uspe? Sicer jih nekoliko "rešuje", da bo prva tekma v Barceloni, a vseeno. Pa še poškodba Lewe. CB linija se je sicer vrnila in tam bo Suarezu kar težko, a po drugi strani manjka Alaba na "Messijevem" položaju. Ne vem, če je Bernat zrel za takšno nalogo. Ima nalogo življenja. Lahm verjetno Messija na krilni poziciji ne bo lovil - ali pač? Bo potrebno garati. Pep sicer pozna Barcino ekipo, ampak težko bo, če bo dovolj. Če bi bila Ribery in Robben na razpolago, bi še verjel. No, pustimo se presenetiti. Do danes smo videli Bayern igrati od 433, 4231, 4321. 343, 442, 352... Ma ni da ni. Morda celo preveč formacij. Nekako pričakujem 442. Ala vs Porto.
PIERREBRICE
29. 04. 2015 12.17
+1
Ni treba filozofirati, ker zdesetkani Bayern nima nobenih možnosti proti Barci. To je dejstvo, katerega se vsi zavedamo. Zato so razprave na to temo brezpredmetne.
Ka pa mislis
29. 04. 2015 11.18
+1
Bayern2013 komentar...
Trend01
29. 04. 2015 11.38
+1
Počakaj, da Real nekoliko slabše odigra. Ga boš ves čas bral.
Mungos2
29. 04. 2015 12.00
PIERREBRICE
29. 04. 2015 12.18
+2
TomažNovak
29. 04. 2015 12.32
+1
vsi te obožujejo, še posebno privoščljivi belčki
Mungos2
29. 04. 2015 15.46
+1
karamba34
29. 04. 2015 10.56
+1
Ka pa mislis
29. 04. 2015 11.18
+0
donće
29. 04. 2015 11.38
meskic
29. 04. 2015 12.24
plat84
29. 04. 2015 10.47
+5
Torej bo BVB sedaj vseeno lahko zaigral vsaj v ligi evropa naslednjo sezono...super
Iris Arnuš
29. 04. 2015 11.19
+1
ni še rečeno, je sprejeto novo pravilo da samo zmagovalec, tako da tud če je wolfsburg v ligi prvakov in dortmund ne zmaga finala ne gre v uefa
Trend01
29. 04. 2015 11.37
Wolfsburg je tako v formi padel, da je grozljivo. No, tudi BVB ni cvetka. Mu je pa to rešitev in bodo vse od sebe dali. A tudi Bielefeld ne bi preveč podcenjeval. So v formi in vodilni (sicer le) v tretji ligi.
plat84
29. 04. 2015 11.44
+1
A ne začne to pravilo veljati v sezoni 2015/2016?
POVEMRESNICO
29. 04. 2015 10.40
+3
Priznati je treba, da je Borusia napredovala pravično. Sicer z malo napako pri penalu za Bayern, pa vendar. Žal Bayern z tako ekipo ne more resno konkurirati Evropskim ekipam, tudi Borussiji včeraj ne. Se bojim, da se letos več ne bo osvojilo nič. Res je da manjka veliko igralcev, ki jih ne morejo nadomestiti ostali. Glavo gor, pa bomo videli. Mia san mia.
PejtGaPogledatBrane
29. 04. 2015 10.40
+1
Kampl? nič od nič!
mariomandzukic
29. 04. 2015 09.57
+7
kampla so ze oznacli,kot eno slabsih okrepitev borusije zadnjih let.fant se je cist izgubil v bundes ligi
monika raikonnen
29. 04. 2015 11.14
+4
ja ni to avstrijska liga hahahhahahahahaah
TellingTheTruth
29. 04. 2015 11.30
donće
29. 04. 2015 11.38
+2
ma poba nima 0 izkušenj za bundesligo, kake faule je šeu včeraj delat
Barca17 1
29. 04. 2015 15.51
+0
janezdollar
29. 04. 2015 09.32
+16
S takšno igro bo Bayern lahek plen za Barcelono...
donće
29. 04. 2015 10.17
-5
domka
29. 04. 2015 11.27
+0
Res je ubistvu bodo igrali proti B ekipi. Treba bit pošten
1907955
29. 04. 2015 08.06
+21
Nemški komentator je dobro napovedal, da se bodo igralci Dortmunda po izključitvi Kampla borili kot levi in zmagali. Pa so res. Motilo pa me je, da se je vedel Kampl, kot da ne zna šteti do dve: en karton je hitro dobil takoj po vstopu v igro, potem je pa v podaljšku naredil še en nespameten prekršek in sodnik ga je poslal pod tuš...
infostriker
29. 04. 2015 09.26
+4
Kampl trenutno ni v formi, upam da se kmalu pobere. Se pa strinjam da včeraj nikakor ni bil na nivoju.
MesOjediPinGvin
29. 04. 2015 09.35
+1
Drugi prekršek ni bil ravno za karton, ampak vseeno bi lahko bil bolj pazljiv. Ravno pred tem je imel dva prosta igralca, ki sta bila oba v offsajdu, zato jima ni podal in je hitro izgubil žogo.
Joker3
29. 04. 2015 08.05
+8
Enajstmetrovke so loterija, a Barcelonina igra Bayernu bolj odgovorja, tako da ga jaz v Ligi prvakov ne bi odpisal.
infostriker
29. 04. 2015 09.28
+0
Odkar ima Bayern ta Guardiola ..nikoli ne veš! Dokler je treniral Bayern
kameltrajbar
29. 04. 2015 08.00
+0
..hmmmm....mogoče je bilo bolje dobiti barci bayern kot juve..????