Nogomet

Atletico s težavo strl trd oreh Levanteja, izkoristil kiks Barcelone in skočil na vrh Primere

Barcelona, Madrid, 02. 01. 2016 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Barcelona je z remijem brez golov na mestnem derbiju z Espanyolom precej povprečno začela z novim letom (0:0). Kiks Barcelone so izkoristili nogometaši Atletica Madrida, ki so se na domačem Calderonu dolgo časa mučili z Levantejem, a je rezervist Thomas Teye v 81. minuti tekme le našel pot do gola palčka iz Valencie.

Barcelono so na cedilu pustili njeni najboljši strelci, poleg Lea Messija pa še posebej Luis Suarez.
Barcelono so na cedilu pustili njeni najboljši strelci, poleg Lea Messija pa še posebej Luis Suarez. FOTO: AP
Espanyol je za prvi mestni derbi od treh, ki bodo na sporedu v manj kot dveh tednih, na nož pričakal slovito sosedo Barcelono. Luis Enrique je po rotacijah proti Betisu sestavil praktično najmočnejšo zasedbo, v katero  so se vrnili Jordi Alba, Andres Iniesta in Gerard Pique, medtem ko sta nakupa z začetka sezone Arda Turan in Aleix Vidal še čakala na uradno zeleno luč Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Belo-modri so v prvem polčasu izpolnili skorajda vse napotke novega trenerja, Romuna Constantina Galce, ki je stavil na agresivnost in igranje na robu prekrška, v takšnih okoliščinah pa sveža svetovna prvakinja sprva ni našla prave igre. Espanyol je v prvih minutah večkrat zagrozil s protinapadi, toda Alba je zapravil prvo večjo priložnost, ko je po podaji s strani osamljen na drugi vratnici povsem zgrešil žogo. V 19. minuti je po krasni akciji Lionela Messija in Neymarja podaja Brazilca zgrešila Luisa Suareza, ki ni bil natančen niti po prostem strelu, ko ga je sicer ustavila tudi zastavica stranskega sodnika. Po slabe pol ure igre je derbi postal zelo nervozen in Alvaro Gonzalez ter Javier Mascherano sta dobila rumena kartona zaradi prerivanja, Gonzalez pa je Argentinca na zelenico še enkrat položil kljub predhodni kaznovanosti. Podobno kot domačemu branilcu je sodnik Jose Luis Gonzalez Gonzalez, ki je veliko prahu dvignil na nedavni tekmi med Real Madridom in Real Sociedadom, skozi prste pogledal tudi Mascheranu, ki je z roko ustavil enega od predložkov v 33. minuti in ušel izključitvi. Že prej je imel najlepšo priložnost na tekmi tudi domači Espanyol, a je po podaji iz kota Claudio Bravo uspel izbiti žogo na črti, Gerard Pique pa jo je izbil.
Tudi Neymar ni našel poti v mrežo Espanyola.
Tudi Neymar ni našel poti v mrežo Espanyola. FOTO: AP

Messi je bil deset minut pred iztekom polčasa le za las oddaljen od prekrasnega zadetka s prostega strela, toda žoga je zadela stičišče vratnice in prečke. Barcelona je drugi polčas začela veliko podjetneje in Victor Alvarez je po lepem prodoru Suareza po levem boku ustavil matno situacijo Neymarja, ki je pred skorajda praznim golom zadel nasprotnika. Espanyol se je rešil tudi v 50. minuti, ko je v blok po prodoru meril še Messi. Takrat bi lahko Katalonci drago plačali za vse zamujeno, v 52. minuti je namreč ušel Hernan Perez, čigar poskus z levico je znotraj kazenskega prostora švignil mimo daljše vratnice. Tri minute kasneje je Suarez, do sobote sicer prvi strelec La Lige, zapravil praktično nemogoče, ko se je najprej izvrstno znašel pred vratarjem Paujem Lopezom in preigral še enega branilca, nato pa z nekaj metrov namesto prazne mreže zadel vratnico. Kljub očitni prevladi Barcelone državna prvakinja ni več prišla do prave priložnosti, enkrat je Lopeza s slabim strelom z roba kazenskega prostora preizkusil le Messi. Enrique je reagiral in namesto Ivana Rakitića na zelenico poslal Sergija Roberta. "Blaugrana" je stiskala svojega nasprotnika, ki se je skorajda povsem posvetil branjenju in osvajanju dragcenih sekund posesti, a je imela enkrat za spremembo v napadu preveč nerazpoloženih igralcev. Messi je v zadnjih minutah še enkrat neuspešno meril s prostega strela, že v sodnikovem podaljšku pa je le boljša podaja zmanjkala domačim celo za zmago. Številni člani Barcelone so po zadnjem sodnikovem žvižgu obkrožili glavnega sodnika, po poročanju španskih medijev pa je bil Neymar večkrat (že med tekmo) deležen rasističnih vzklikov s tribun.

Atletico se je sredi Madrida pošteno namučil z zadnjeuvrščenim Levantejem
Levante za Atletico na papirju ne bi smel biti pretrd oreh, a bil je vsaj zelo trd. Atletico je sicer prevladoval na zelenici Vicenteja Calderona, a poti v mrežo gostov kljub močni in udarni zasedbi v napadu na čelu z Antoinejem Griezmannom, Jacksonom Martinezom in Angelom Correo ni uspel najti. Zato pa je tekmo v drugem polčasu odločil rezervist Thomas Teye, 22-letni Ganec, ki je v igro vstopil v 73. minuti namesto Jacksona.

Letos vročega Griezmanna (levo) je tokrat v vlogi golgeterja nadomestil Thomas Teye.
Letos vročega Griezmanna (levo) je tokrat v vlogi golgeterja nadomestil Thomas Teye. FOTO: AP

Argentinski trener Diego Simeone je očitno imel nos za menjavo, saj je prav rezervist Teye poskrbel za pomembno zmago Atletica, ki je colchonerose popeljala na sam vrh španske Primere, kjer so za dve točki prehiteli Barcelono, ki pa ima odigrano tekmo manj. Slovenski vratar Jan Oblak je za Madridčane odigral celoten obračun in še enkrat več v letošnji sezoni ohranil svojo mrežo nedotaknjeno in tako upravičil sloves najboljšega vratarja španske lige. 

Izidi 18. kroga:
Espanyol ‒ Barcelona 0:0

Atletico Madrid ‒ Levante 1:0 (0:0)
Teye 81.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (130)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
03. 01. 2016 19.44
-1
Morda pa je danes dan ko se bodo veselili poraza privrzenci Barcelone kot Reala;-)
caaaaaaaare
03. 01. 2016 18.15
+1
španska nogometna zveza ma zdej več korupcije kakor v času franca hahah
CURVANORD Zanetti
03. 01. 2016 14.04
+1
@trend to je tvoje mnenje da so zaceli dihati,dejstvo je Da je Ronaldo na zadnji tekmi resil kelnaru glavo,ce danes zgubijo ne bo tragedija,morda se bi bilo bolje tako da se zamenja trener.
CR7HALAMADRID
03. 01. 2016 15.11
Trend01
03. 01. 2016 17.28
+1
Zanetti - Upam, kjlub tvojemu "sovraštvom" do njega, želim da jim uspe. Sam še vedno verjamem, da je sposoben. So ga pa mediji sesuli. Priznam.
Trend01
03. 01. 2016 17.29
+1
Se pa strinjam s "CR7........." za komentar. Sicer: A si za Real ali za Ronalda. Ne odgovarjaj. Si za CR7. Evo, mi pa za Real. Vsaj po "nicku"
IVO1965
03. 01. 2016 18.36
+2
boli me hurac za kristino, naš jan je zakooooooon. Spoštujmo naše ljudi, ki so se dokazali v tujini
Campeones34
03. 01. 2016 20.15
Trend, Benitez se je sesu sam, niso mediji krivi da goji brezidejno igro brez repa in glave.
Campeones34
03. 01. 2016 12.11
+2
Danes real sisa fix
Trend01
03. 01. 2016 12.38
+0
Dvomim. Imam občutek, da se v garderobi vseeno nekaj pozitivnega dogaja. Da je vseeno prišlo do nekaterih malenkostnih sprememb. Da so začeli nekako dihati skupaj. S samo igro res še dvomim, da bi znali kaj bombastičnega ušpičit, a s kakšnimi prebliski - vsaj po mojem mnenju - znajo tekmo dobiti. Če jo, gre pot Reala le še strmo navzgor. Se bomo jutri tipkali. Zame je Real favorit. Sploh zdaj od kar je tam Neville. Je pa res, da je tudi za Valencio danes "biti ali ne biti". Pričakujem atletsko, tudi na trenutko grobo tekmo. Živčno tekmo. P.s. - to velja, če le ne bosta skupaj začela Kroos in Casemiro. Tudi Ramosa bi raje danes gledal na klopi. Žal. Ker je Benz nekaj poškodovan, bi začel kar z Vazquezom na desni. CR na levi. In na sredini Bale - Modrić - James/Isco - Kroos/Casemiro. In naj udarijo 442
Campeones34
03. 01. 2016 13.25
+2
idiu3krasne
03. 01. 2016 15.27
trend je pa res qul on vse ve ...le zakaj se potika tu po forumih...upam da ga kdo ne ukrade.
Trend01
03. 01. 2016 17.26
@idiu3krasne - saj ni panike. Priznam. A kdaj pa kdaj (v današnji "demokraciji") ima vsak človek pravico napisati kaj napisato o določenih stvareh. "Žal." Glej - brez zamere - si napisal svoje. Vsa čast.
balltury21
03. 01. 2016 11.23
+5
prvenstvo se dobi na malih tekmah...mislim, da Real igra na takšne note :)...šala na stran po polovici sezone je spet vse izenačeno, kar je dobro za nas gledalce...
VaSi4658
03. 01. 2016 12.23
+2
rambek
03. 01. 2016 11.17
+10
Kaksen golman je jan oblak.. Zelja vsakega kluba.. Bravo atletico vsecen klub...
kritika1
03. 01. 2016 10.27
+4
Dokaz več, da je nogomet igra, kjer je mogoče vse. Raje gledam to, kot pa nemško ligo, kjer je že sedaj jasno, kdo bo prvak, čeprav je liga zelo dobra, igra se dober nogomet tudi za oči, vendar prevlada Bayerna je prehuda in to za ligo ni dobro.
balltury21
03. 01. 2016 11.12
+3
se strinjam..trenutno je bayern močnejši v vseh pogledih (dernarno, v številu navijačev, v kvaliteti,...)...lahko bi bil tudi 1. favorit za ligo prvakov, namreč imajo odlično ekipo, dolgo klop in še v ligi je skoraj vse odločeno, zato lahko rutirajo igralce in ta boljše spočijejo za LP...
Iniesta
03. 01. 2016 09.58
+2
Real (spet) ne bo izkoristil tega kiksa barce ...
Klavdij Volk
03. 01. 2016 11.48
-5
Saj ne igra z Espanjolom,iga z Valencijo..Real oziroma Ronaldo je razsul Espaniol..Ka pa včeraj palčki,kaj so balincali po igriču?To je sramota za tak klub kot je Barca..
masni
03. 01. 2016 12.02
+3
Včeraj je dobro da so vsi Barcelonini igralci zapustili igrišče nepoškodovani,Če sem jaz sodnik jih polovica igralcev od Espaniola ne bi dočakala konec tekme.Nevarni so bili za zdravje Barceloninih igralcev, kot da bi bili na koki.
OneManBand.
03. 01. 2016 09.54
+1
Prosim, če uredite lestvico po trenutno že odigranimi tekmami!
MM?
03. 01. 2016 09.24
+2
Ko je bila Barca brez Messija je bila neustavljiva, odkar se je pa vrnil on, se pa prav mučijo. Kako nelogično.
Trend01
03. 01. 2016 09.41
+2
Živjo Marjan! Pravzaprav je kar logično. Prve 2-3 tekme, ko se je Leo vrnil, je igra še vedno tekla preko Neya, Busquetsa ter Inieste. Nato je žogo zopet prevzel Messi in zadeve so šle s polovico manjšim tempom. Ney in Suarez v špici spet iščeta Argentinca (ali pa kvačkata). Ko sta bila sama nista nikoli kvačakala. Vse je bilo enostavno. Pa priznati je treba - imeli so mnogo smole. Zadetih vratnic za izvoz. Pa pusti driblinge. Busquetsa kot da ni. Tudi Alves je "padel" ter Mascherano. Tudi "izvrstni" Rakitić. Če ne drugega, je vsaj La liga spet zanimiva postala. Sem že novembra napisal: "It ain't over till the fat lady sings!". So se mi smejali. A prvenstvo bo z naslednjim krogom šele na polovici. Zakaj tako govorim? Atletico se je kar nekaj tekem reševal v zadnjih trenutkih, Real pa tudi ne more še drugo polovico prvenstva (in predvsem Ronaldo) tako slabo odigrati. Ja, vem. prihajata Turan in Vidal. Bomo videli kako se bosta vklopila. Se bojim, da so pričakovanja morda celo prevelika. Ali pač ne? Čas bo svoje povedal. Barca in Atletico imata vsaj 6 dodatnih tekem v Copi, Real "k sreči" ne. Vsaj nekaj dobrega od sramotnega izpada. Ajd. Pa srečno v 2016! Velja vsem. "Rdečim in belim".
Iniesta
03. 01. 2016 09.47
+0
Messija bi morali prodati Arabcem dokler ima se tako visoko ceno ter graditi prihodnost na Neyu ...
Burt
03. 01. 2016 10.01
+2
Prav je da so remizirali bo vsaj la liga zanimiva!
kritika1
03. 01. 2016 10.30
Končno dober komentar brez zamer in to naj ostane v celem letu, ki je pred nami, gre za uživanje, za napetost in fino je, da bo napeto do konca, zmaga naj najboljši.
MM?
03. 01. 2016 10.58
Živjo Trend. Imam občutek, da te kar nekaj časa ni bilo, čeprav nisem preveč spremljal foruma. Sem pa opazil, da je bilo v tvoji odstotnosti vse skupaj precej žalostno. Ja, še bo zanimivo, saj je logično, da bodo še vsi kiksali. Barcin stroj je začel mleti, je pa zanimivo, kako se je s povratkom Messija vse skupaj precej spremenilo. Bo vsaj napeto. Srečno 2016 tudi tebi.
Trend01
03. 01. 2016 11.10
-1
Hm. Na začetku sezone sem pisal, da lahko top ekipe "grešijo" 3-4 tekme. Kot zadnjih nekaj let. Pustimo tekme zadnjih 5 kol. Tiste med samo sezono. Letos se je vse na glavo obrnilo. Sem sprva mislil, da je kvaliteta La lige padla, a so me Barca, Atletico, Real demantirali. Sevilla, Valencia je pa pač normalno, da takšnega tempa več kot leto ali dve ne moreta zdržati. Ja, zanimivo bo. Če Benitez končno garderobo prepriča v sistem, bi bilo še več kot zanimivo. Vsaj zame. Počakajmo.
rambek
03. 01. 2016 11.18
Nujno rabijo kaksno okrepitev pa malce kaksnega zvezdnika posaditi na klop...
Trend01
03. 01. 2016 11.40
-1
@rambek - to enako govorijo tudi nekateri Realovi navijači. Kupovati in kupovati. Barca ima pametno strategijo, da kupi tistega, ki ga dejansko rabi. So fiaski, normalno. A v povprečju kupuje bolj pametno kot Perez. Nakupi pa bodo. Brez skrbi. A ne preveč, ker bodo morali potem nekateri počivati.
CURVANORD Zanetti
03. 01. 2016 09.15
+5
Bravo Oblak ohranil znova mrezo nedotakjeno
mmickica
03. 01. 2016 08.44
+9
Ok.remi... Ampak to s sodniki pa postaja v Španiji že tragikomično! A tu ni nekega mednarodnega razsodišča za takšne zadeve, ali kako to, da vsi to tolerirajo?
CURVANORD Zanetti
03. 01. 2016 09.15
-8
Burt
03. 01. 2016 09.16
+4
CURVANORD Zanetti
03. 01. 2016 11.05
-4
Namerno ustavjanje z roko Barcinega igralca,lahko bi bila izkljucitev
KiNgKoNg
02. 01. 2016 21.59
+11
Razočaran. Jao jao, koliko točk bi že lahko nabrali v zadnjih krogih, tako pa spet samo remi. In to tretji v zadnjih štirih dvobojih.
mmickica
03. 01. 2016 08.41
+10
Tudi jaz! Ampak so jih tepli v prvem polčasu, kot že dolgo nihče, sodnik pa nič! Tako da sem imela občutek, da jih bilo potem že strah stopiti na žogo. Še posebej Neymarja. Res dobro, da vsaj poškodb ni!
Le vkup uboga gmajna
03. 01. 2016 08.49
-8
To je pa ko igraš v ligi za softiče! V Angliji bi ga odnesli z igrišča po desetih minutah igre!
apodgraj
03. 01. 2016 09.01
+1
Zelo razočaran nad sojenjem . Sodnik je dopuščal zelo grobo-mesarsko igro in tako onemogočil Barci , da razvije svojo igro . Tudi Neymar in Suarez popolnoma izgubljena na igrišču in s takim napadalcema ne moreš pričakovati kaj drugega , kot brcanje v temo . Neymar igra že nekaj tekme na silo in hoče na vsaki nači zabiti čim več golov in biti prvi strelec španke lige . Inesta in Rakitič iz tekme v tekmo slabšia in vezna vrsta , kot da je ni . Tudi obramba se vse več poigrava s pogostimi podajami med vezno in obrambnoi vrsto .
I_LOVE_FOOTBALL
02. 01. 2016 21.36
+1
Joj, joj, Barca in tekme z malimi klubi... Ta tradicija bo trajala večno, imam občutek. Če bi bil klub, ki proti malim igra kot Real in proti velikim kot Barca, bi na sezono morda izgubil 5 pik...
apodgraj
03. 01. 2016 09.07
+3
Tudi Atletico Madrid je imel ,kar velike teževe s Levantejem . Če ne bi bilo tiste napake golmana je vprašanje kako bi se tekma končala . Tudi proti Real Sociedadu je Atletiko imel veliko težave in veliko sreče . Vedno govorim in sem tudi trdno prepričan , da lahko vsaka ekipa premaga vsako in da ni naprej znanega asulutnega zmagovcalca .
Paštašutar
02. 01. 2016 21.19
+3
Sam ti rezultati farse najbolj skodijo Realu,sploh mu ni treba zmagovat,saj farsa ne bezi prevec in gospod Benitez je se zmeri v stolcku in bo tako tudi po jutrisnji tekmi ne glede na rezultat!!
kvaternik
02. 01. 2016 21.07
+10
Ga ni na zemeljski obli, da ga ne bi vsaj enkrat tržnica opeharila. Prav to se (normalno) dogaja, dogodi tudi velikanoma kot sta Barcelona, Real. Vsaka čast trgomenažerjem, da ti vrinejo, prodajo razne Modriče, Kovačiče , Rakitiče v tako velike klube.
I_LOVE_FOOTBALL
02. 01. 2016 21.31
Pregovor pravi: Ne diraj lava dok spava! Upam, da veš, kaj s tem mislim povedati :D
Le vkup uboga gmajna
03. 01. 2016 08.51
Hmm...res ne vem!? A da lahko levu težiš samo ko je buden?
Kollerik
02. 01. 2016 20.49
+0
Barca je rojena za gazenje po tigrih in ne po žužkih....
Symbolic
02. 01. 2016 20.23
+9
No, pa pustimo sojenje pa zapravljene priložnosti... Očitno, nekdo ni opravil svoje naloge... Mene bolj čudi, kako si profesionalen komentator športnega dogodka, na začetku tekme, dovoli 7 - minutno politično "izobraževanje" gledalcev...
caaaaaaaare
03. 01. 2016 18.16
to je zgodovina in zakaj je nebi povedal, a si ti za tiste ki se je sramujejo?
D.Villa
02. 01. 2016 20.01
-7
čimprej iniesto na klop tem bolje fant je letos res katastrofa pa še polž rakitič pa je mera polna hvala bogu da bodo lahko zaigrale okrepitve da o grizliju ne izgubljam besed bruh od igralca.15 golov iz 200 šans je prava sramota upam da gre takoj na klop in pa kaka okrepitev v napadu nebi škodila leo igra praktično sam
apodgraj
03. 01. 2016 09.25
+1
Ampak D.Villa v nogometni filozofiji je danes pač tako , da je tisti ,ki zabije največ golov tudi najboljši nogometaš-to pa ne velja za Messija . Zame je taka filozofija popolnoma zgrešena . Suarez prvi strelec španke lige , ampak njegova učinkovistost je ena sam katastrofa- on igra nogomet samo z nogami in pri tem zelo malo uporablja svojo glavo . . če bi Messi od Suareza ali Neymarja dobil toliko na nogo podanih podaj , bi bila njegova realizacija nepreimerno učinkoviotejša . Da sta Suarez in Meymar najboljša strelca v ekipi Barce je največja zasluga Messija . Medijsko popularnost, pa sta pokasirala tako Suarez kot Neymar . V Neymarja so videli kot resnega naslednika Messija in celo dobitnika Zlate žoge za leto 2015 .
Trend01
03. 01. 2016 10.20
-1
@apodrgaj - malce pretiravaš. Letošnja sezona Barcelone: Suarez (2.370 min / 26 tekem): 26 golov + 9 asist; Neymar (1.882 min / 21 tekem): 16 + 14 in Messi (1.543 min / 19 tekem): 13 + 6. Messi v povprečju asistira na 257 min, Suarez na 263 min in Ney na 134 minut. Kdo je torej najboljši asistent? In imaš prav. Suarez in Neymar sta kar nekaj podaj zgrešila. A tako je pač v špici. Predvsem seveda Suarez. A tudi Leo ima letos cel kup zgrešenih kiksov. Če bi bilo drugače, bi bila Barca na + 10 ali več točk razlike. Še ta podatek. Udeležba pri golih: Suarez na 67 minut, Neymar na 63 minut in Messi na 81 minut. Samo ne mi napisati, da je Messi zdaj vezni igralec. Igra kjer želi. Enako kot lani. Razlika je le v tem, da je bil v prejšnji sezoni leo udeležen pri golu v VSAKIH 57 minutah! Tu je največja razlika. Neymar enako in Suarez malenkost slabše. Na 72 minut. Žal je v tej sezoni "padec" učinkovitosti le pri Leu Messiju.
kvaternik
02. 01. 2016 19.45
+7
Tudi neutralnemu, ki spremlja le pavšalno La ligo, je in postaja jasno, da je stanje v la ligi nevzdržno. Spominja na nevzdržnost, borbo Lj. Olimpije , za časa Juge, Z raznimi Gugulovićći, sodniki, ki so z lahkoto prirejali vrh in nadaljevanje lestvice .