Nogomet

Šok za Barcelono zaradi poškodbe Messija, Realu le remi na Bernabeuu

Barcelona, 26. 09. 2015 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V 6. krogu španske nogometne lige je Barcelona gostila Las Palmas. Favorizirani gostitelji so zabeležili tri točke (2:1). Že v prvem polčasu je zaradi poškodbe Messi zapustil igrišče. Real Madrid je gostil Malago in remiziral brez golov (0:0).

Poškodba Lea Messija že v uvodnih minutah tekme.
Poškodba Lea Messija že v uvodnih minutah tekme. FOTO: Reuters
Trener Luis Enrique je na klopi pustil nekaj standardnih igralcev blaugrane, saj so misli že usmerjene v Ligo prvakov, kjer jih čaka nemški tekmec, Bayer Leverkusen. V začetni postavi so bili Ter Stegen, Bartra, Mascherano, Pique, Adriano, Sergi Roberto, Rakitić, Busquets, Neymar, Suarez, Messi. Na klopi so na začetku tekme ostali Andres Iniesta, Dani Alves in Jeremy Mathieu. Ni pa bilo počitka za zvezdniški napad Leo Messi-Luis Suarez-Neymar, a trojica ni prav dolgo igrala skupaj.

Prvi zvezdnik katalonske zasedbe Messi se je poškodoval ob posredovanju branilca Las Palmasa in je v deveti minuti moral z igrišča, zamenjal ga je Munir El Haddadi. Kazalo je, da gre za težave s kolenom. Zato pa je kmalu "udaril" Suarez, ki je dosegel gol za vodstvo v 25. minuti tekme po strelu z glavo in podaji Roberta. Barcelona je bila boljši tekmec, a prav veliko priložnosti si v nadaljevanju ni priigrala in polčas se je končal z minimalno prednostjo gostiteljev.

V drugem polčasu je dobro strelsko formo potrdil Suarez z drugim golom v 54. minuti za vodstvo z 2:0. V 64. minuti je v kazenskem prostoru Las Palmasa z roko igral Alcaraz in glavni sodnik je dosodil enajstmetrovko. Dobra priložnost, da se med strelce vpiše tudi Neymar, a je Brazilec streljal čez gol. Barcelona je bila boljši tekmec, a je tudi Las Palmas imel nekaj priložnosti, a je bil vratar Ter Stegen vedno na pravem mestu do 88. minute. Mascherano je izgubil žogo, Jonathan Viera je ustrelil proti golu. Žoga se je odbila od branilca Piqueja in presenetil vratarja Barce za znižanje izida na 2:1. To je bil končni izid, tekma se je končala z zmago Barcelone, prvo ime tekme pa Suarez z dvema goloma.

Messi bo odsoten dva meseca
V uradnem klubskem sporočilu so zapisali, da si je Argentinec poškodoval notranjo vez v kolenu in bo odsoten približno dva meseca: "Preiskava je potrdila poškodbo notranje vezi v levem kolenu. Ocenjujemo, da bo odsoten med sedem in osem tednov." Sergio Busquets je dejal: "Je najboljši igralec na svetu, naš najboljši igralec in tudi najbolj nevaren, zato se bo to zagotovo poznalo."

Cristiano Ronaldo ni imel strelskega dne in je ostal brez gola.
Cristiano Ronaldo ni imel strelskega dne in je ostal brez gola. FOTO: Reuters

Real remiziral z Malago
Real Madrid je na stadionu Santiago Bernabu gostil Malago in galaktiki bi se z zmago znova začasno povzpeli na vrh lestvice Primere Division. A se galaktikom ni izšlo po načrtih, osvojili so le točko in so na lestvici za Barcelono. Trener Rafa Benitez je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Navas, Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo, Modrić, Kroos, Isco, Jese, Benzema, Ronaldo.

Prvi polčas je ponudil razburljivo igro, ki pa ni prinesla golov. Galaktiki so prevladovali v igri in bili nevarnejši, Malaga pa je bila nevarna predvsem iz protinapadov. Razpoložen za igro je bil Cristiano Ronaldo, ki je kopico lepih priložnosti tudi v nadaljevanju, vendar je bil v vrhunski formi tudi vratar Carlos Kameni.

Podobna zgodba se je ponovila v drugem polčasu, izid pa se ni spremenil. V 60. minuti se je poškodoval Jese Rodriguez in v igro je vstopil Mateo Kovačić. Pred tem je imel 52. minuti novo izjemno priložnost Ronaldo, deset minut zatem pa še Luka Modrić. Malaga se je znašla v težavah v 76. minuti po rdečem kartonu Nordina Amrabata. Galaktiki so uprizorili pravo obleganje vrat gostov, a so slednji s strnjeno obrambo, požrtvovalnostjo in tudi s srečo vzdržali in se z veliko točko vračajo iz Madrida. Real je imel kar 27 strelov na gol, a jim ni uspelo zatresti mreže.

Izida:
Barcelona - Las Palmas 2:1 (1:0)
Suarez 25., 54.; Viera 88.

Real Madrid - Malaga 0:0

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (502)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
28. 09. 2015 07.46
+2
Zdaj se vidi, koliko Bale pomeni pri Realu. Dobro res je da je Ronaldo zgrešil vse ampak pride tudi tak dan. Manjkali pa so tisi prodori in nevarnost, ki jo nosi Bale. Vedno sem govoril, da pri Baleju ni težko biti golgeter. Zdaj se je to še kako pokazalo. Barcelona je brez Messija povsem povprečno evropsko moštvo. Zelo težka bo , ko Messija tam ne bo več.
mufc7 1
27. 09. 2015 22.02
+6
To bo pa zanimivo.Škoda za Messija.
Symbolic
27. 09. 2015 21.43
+4
Fiorentina v Milanu vodi proti Interju v 1. polčasu s 3:0... Strelci: iličić (P) ter 2x Kalinić...
rambek
27. 09. 2015 22.36
+2
Inter Roma Napoli Juve Milan Fiorentina morda se chievo ma ekipo, ki lahko presenti kandidati za najvisja mesta.
CURVANORD Zanetti
27. 09. 2015 22.39
+2
Trend01
27. 09. 2015 22.47
+0
Curvanord - se zgodi. Sicer je bilo še bolj hudo zaradi domačega terena. Nekaj podobnega ravno doživlja tudi St. Etienne.
CURVANORD Zanetti
28. 09. 2015 05.25
+4
Je grdo,ni pa katastrofa,z igralcem manj vecino tekme,res da sta pred tem padla ze dva zadetka,a vcerajsna igra Fiorentine,bi tudi verjetno Barca,Real,United bili z lahkoto premagljivi,kaksen pritis igralcev neverjetno,Jojo tudi bil vrhunski,vse se jim je poklopilo ,ko imas vse pod kontrolo,je zmaga zagotovljena.Krivec Mancini in strahopetna taktika,ki je bila posledica prvega gola,a v Italiji se na teh tekmah prvenstva ne odlocajo.No novinarji bodo Mancinija ziher raztrgali v cajtngah
R.M.Club
27. 09. 2015 21.39
+1
moje mnenje je da bo neymar zapolnil praznino ki je nastala zaradi poškodbe messija, seveda če ne bo enrique kaj izzumljal na novo. neymar potrebuje free role da lahko pokaže svoje razkošno znanje,...
apodgraj
28. 09. 2015 07.54
+4
Neymar bo zelo težko zamejal Messija . Njegova igra ni povezovalna ni pregledna in preveč individulana .
lovetheworld
27. 09. 2015 14.49
+9
Res je, da je Messi višek pri Barceloni, ampak mislim da ni tukaj problem v napadu. Bolj me skrbi tale obramba, ki ne deluje niti približno dobro kot lani, pa še ter Stegen ni v formi, brez ene nedotaknjene mreže. V napadu imamo tako Neymarja kot Suareza, pač marsi kdo bi si želel ta dva napadalca v napadu, tako da upam da bosta prevzela odgovornost. In kot pravim, obrambo popravit, pa bodo rezultati lepši, gol že nekako pade. Lp
geoid
27. 09. 2015 16.49
+10
Obrambi barce se dela krivico. Za obrambo ni zadolžen samo vratar in zadnji 4-je igralci, ampak celotno moštvo. Izbran način igre celotne ekipe Barce dela velik pritisk na obrambo. To je zavestna odločitev kluba, da igrajo tako rizično, ampak se izplača. Če pogledamo rezultate (trojček) in statistiko (v vrhu po veliko danih in malo prejetih), je to najboljša obramba na svetu!!!! V obrambi barce je vedno bilo napeto in vedno tako tudi bo. samo včasih se pač vse nesrečno poklopi, drugič ne. saj je pique že nič koliko krat naredil nerodnost, ampak nasprotniki tega niso vedno izkoristili. in ali mislite, da v drugih klubih ne delajo štorastih napak? sodba je precej odvisna tudi od tega, kdo je največ na očeh. MB si je zadnjič sam zabil 2, Bilbao sam podal Benzu ... Problem Barce je trenutno sredina in napad. Na voljo ni kvalitetne rotacije in ni prave konkurence! Lanska sezona je pa bila dolga in naporna, časa ne za regeneracijo, ne za šolske priprave ni bilo. Zato je že prisotna utrujenost oz. ne prava pripravljenost in neučinkovitost. To lepo pove podatek s kako razliko povečini zmaguje Barca letos, 1:0, 2:1 ...navajeni smo bili malo drugače. in glih veliko število zabitih golov je bilo prvo orožje barce, in po tem je tudi znana. Celta je zmagala glih zaradi tega, zaradi tega svojega žara, energičnosti in visoke učinkovitosti. Barca je imela več šans, najmanj 10, samo jih pač ni zabila. nihče nima forme vedno 100%, nihče ne zmaga vsega.
Trend01
27. 09. 2015 16.50
-2
he, he. Messi pa je ni višek. Ga pa dela. Se strinjam. Se zgodi, da pridejo "tiskarski škratje" na obisk.
zriki
27. 09. 2015 18.02
-5
naj obramba, šolske priprave? Dobri ste štajerci, vsaj malo nas pa lahko nasmejete
Trend01
27. 09. 2015 21.13
+2
Jebelacesta. Če si višek, si preveč (odveč). V tovarni so tehnološki viški in jih zato odpustijo. Nekdo, ki jebsuper sposoben, pa NAREDI višek. Messi na igrišču. Kaj tu ni jasno? Coprende? Primer: fant pelje punco ven in se jim slučajno pridruži nek prijatelj. Ta je višek.
JokecEn
28. 09. 2015 02.14
+1
Nisem rad slovnična policija, po drugi strani pa imam še manj rad, ko se koga po krivici tolče v zemljo: víšek -ška m (ȋ) 1. razvojna stopnja, obdobje največje kakovosti, uspešnosti: v športni karieri je že dosegel višek; prenehala je igrati, ko je bila na višku / umetnost ima svoje viške in padce / opera je bila v tem času na višku // obdobje, ko ima kaj največjo mero zanj značilnih lastnosti: nastopil je višek poletja / že davno je prekoračil višek svojega življenja // stopnja največje intenzivnosti: v drugem tednu cvetenje doseže višek; boj je prišel do svojega viška / njegova ustvarjalnost je na višku 2. najboljši dosežek, predstavnik česa: ta roman je višek v svoji zvrsti / koncert filharmonikov predstavlja višek sezone 3. neustalj. presežek, ostanek: prodati viške hrane; telo oddaja višek toplote / višek delovne sile 4. star. vrh, vzpetina: z viška je najlepši razgled / steza gre čez višek grebena / ustavili so se na višku klanca 5. star. višina: skočil je z viška na tla; ptica je šinila v sinje viške 6. zastar., v prislovni rabi, v zvezi na višek kvišku, navzgor: maček drži rep na višek; dvigniti kaj na višek
CURVANORD Zanetti
28. 09. 2015 05.39
apodgraj
28. 09. 2015 08.03
+3
Barcaaa Najboljša obramna je dober napad . Napad pa funkcionira , če ima dobro vezno linijo . Vezna linija pa ne fumcionira dobro , pravtako je obramba z vratarjem na čelu vse bolj luknjičasta . Barca ima problem tako v napadu , kot v obrambi . Tudi napad s Neymarem in Suarezom ni v pravi formi . Prevzeti odgovornost in biti vodja napada je še premalo , pokazati moraš svoje kvalitete in sposobnosti na igrišču .
Trend01
28. 09. 2015 09.32
JokecEn - Jp. A odvisno od sestave povedi.
MaunelNeuer
28. 09. 2015 12.43
-1
zriki bogi si da nikjer ne morš brez Štajercev
Iniesta
27. 09. 2015 14.36
-7
Real je bil vceraj oskodovan za cisti gol! FIFA bi morala ze zdavnaj dovoliti vpeljavo tehnologije, ki bi preprecila taksna oskodovanja!!!
alien8potnik
27. 09. 2015 16.46
-5
je bil, ja. a bi lahko dal še kakšnega. sem kar razočaran, da nekako niso pri stvari, ko gre za zaključne strele na gol. kar je, je. bo kar pestra la liga letos. zna kdo na koncu presenetit od tistih, kjer ne bi pričakovali. poglejmo samo celto vigo, na primer.
Iniesta
27. 09. 2015 18.06
+3
Prvak bo nekdo iz dueta real/barca ... Drugi nimajo dovolj kvalitete ...
mormnekipisat
27. 09. 2015 13.59
-3
Dane gracner.. Hahahaahaha. A sem lahko tvoj prjatelj na facebooku. Hahahati objavlas vizita.si in zadovoljna.si in potem tu pametujes o zogi??? Hahaha to more bit zur ko KFRode pride k tebi gledat tekme
mormnekipisat
27. 09. 2015 14.00
-3
Komentiraj...btw vse njegove objave na fb nimsjo enega komentarja.. Ali z drugo besdo.. No friends just KFRode
YiuYiu
27. 09. 2015 14.16
-3
YiuYiu
27. 09. 2015 14.20
-2
Stajerci007
27. 09. 2015 11.03
+6
Smola za Messija... ampak tu se bo zdaj vidlo kolko je ekipa močna brez njega..... Proti Las Palmasu je šlo...dalje pa bomo vidli... Nepirčakovan kiks belih doma.... Tudi proti Barci je Kameni zmešal ko nor!! Vse je ven neso tak da je blo na koncu komaj 1-0.. Lepo so takoj beli vrnili za kiks Barce v Vigu... Če bo šlo tak naprej.. ne vem če bo vido pomlad na klopi belih de.beli španski natakar!!! Lep pozdrav
YiuYiu
27. 09. 2015 11.40
-10
Campeones34
27. 09. 2015 12.39
+1
In kaj je on bil kriv za vcerajsnji poraz, a se hecas? On ne more zabit gola iz klopi, pa se to bi bila vecja verjetnost kot da bi ga recimo Robaldo zabil...
Symbolic
27. 09. 2015 13.49
+3
A ti res misliš, da Real vodi "natakar"? Guti, ni treba kazat lastnih "kvalitet": odgovor je odraz tako kulture, kot tudi razgledanosti...
Stajerci007
27. 09. 2015 15.05
+1
kultura?? jaz sem ga samo imenoval tako kot si je ime pridobil v Angliji... ne vem no če bo Perez gledal neke remije z malago pa Gijonom.... vredne pike se tu zgublajo... in prva glava bo natakarova.... samo to sn hoto povedat...
Symbolic
27. 09. 2015 18.42
+4
Stajerci007, v mojem komentarju se točno vidi na koga "leti" pripomba glede kulture... Kar zadeva tebe, samo to: tudi natakarji so ljudje... ni fer!
šumar
27. 09. 2015 10.43
+8
haha ene malage nemorete premagat pa tko ste dobri haha primadona dvajset strelov proti golu bogi gledalci ko skos njih cila haha
vamos99
27. 09. 2015 10.59
-6
"Vi" ste komaj premagal las palmas, še branit ste se mogli na koncu, da vas niso razmontiral+ celta vas je razbila...na tvojem mestu se ne bi oglašal...+če je res, da messija vsaj 2 meseca ne bo, to pomeni, da se bo barca borila za 4. mesto letos...ps: ko pišem vi te pač mislim, kot navijača ki navija za barco od leta 2005
fihner
27. 09. 2015 12.26
+4
antiobrezu, nekdo je mislil, pa ...........
mormnekipisat
27. 09. 2015 13.41
-1
od 2005... Hahaha ... Sumar je kr pr 2010 .... Zapozneli plod dveh specialcev ki letos koncujeta 9letko. Pr 30ih seveda...
Symbolic
27. 09. 2015 13.52
+4
Šumar... sinoči sem gledal Celto tudi... Barca očitno in tudi Real,"stimulirata" svoje nasprotnike, Eibar pa ne... Normalno, a ne?
geoid
27. 09. 2015 16.58
+2
antiobrez ... za 4.mesto v DP in 1.v LP! podpišem.
apodgraj
28. 09. 2015 08.26
antiobrez, strinjam se s tabo , da je imala Barca teževe s Las Plamas in da bo odsotnost Messija pustila velike posledice na igro same Barce . To kakšno mesto bo na koncu dosegla ,ne ve nihče . Vse pa je noralno odvisno od Becelone same . Če se bo ta neprepričljiva igra nadaljevala potem je lahko še slabše .
ja to sem js
27. 09. 2015 09.49
-15
Nepriznan gol Reala! Zoga je preckala crto s celotnim obsegom...!
šumar
27. 09. 2015 10.42
+7
User513426
27. 09. 2015 11.14
+15
res si bogi. zdej bodo moral soigralcu CR7 žoge podajat na golovo črto in ne več na 1-3m kot do sedaj. včeraj se je videlo da je to predaleč
ja to sem js
27. 09. 2015 11.44
-3
Sam napisal sem, da niso priznal gola Realu, in ze komentarji o Ronaldu in kako mu morajo soigralci podajat zoge... Pa vi ste bolani...! Svetujem vam pregled mozganov....
-MARIBOR-
27. 09. 2015 11.49
+4
Res je ampak samo če bi igrali z žogo velikosti tenis žogice. Ha ha
GuzutiHrzantes
27. 09. 2015 12.16
+3
mormnekipisat
27. 09. 2015 13.42
-2
Zaspanec. Ane,tip sam z crte gole xaje. Naj,se uci od messia in sploh barceloni k jih ruka z 30 40 m ...
apodgraj
28. 09. 2015 08.39
+2
Ko Messi zgreši enajsmetrovko , se kritike z veliko mero cinizma vrstijo neusmiljeno ena za drugo , Ko pa Ronaldo od 15-stih strelov na gol iz neposredne bližine ali iz kazenskega prostroa zgreši vse povrsti , pa je opravičilo , imel je pač slabi dan.Ko pa na eni tekmi zabije pet golovl , se pa ne govori o sreči ampak o njegovi kvaliteti in izredni formi .
Petarda10
27. 09. 2015 09.23
+0
fghfhfhfhf
27. 09. 2015 06.47
+4
animo messi !
fihner
27. 09. 2015 06.23
+15
Bravo Malaga!! To nam delajte!!
MM?
27. 09. 2015 10.42
-4
mormnekipisat
27. 09. 2015 13.44
-1
Dane a te kj danka srbi. Menda sta z rodetam proslavlala dalec v noc....
fihner
27. 09. 2015 15.31
+2
alien8potnik
27. 09. 2015 16.50
-3
dane, imaš prav. upajte na razne malage, da zrihtajo tisto, česar sami ne boste (z)mogli. verjamem, da si srečen vsaj za nekaj dni zdajle.
fihner
27. 09. 2015 19.39
+0
zriki
27. 09. 2015 02.16
-8
mesi poškodovan, baje se bo svet ustavil
Olcar 1
27. 09. 2015 05.19
+12
ne, žabar,Olimpija bo crknila in močvirje okrog tebe se bo izsušilo. .veš kaj se v takem primeru zgodi z žabo?
carli17
27. 09. 2015 06.01
+2
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
carli17
27. 09. 2015 06.02
-1
žabuni počasi crkujejo na koncu bo jok in stok kot že 20 let
zriki
27. 09. 2015 08.24
-7
idi ota zakaj pa spreminjata temo, omejenca, mati mleka ni dala?
zriki
27. 09. 2015 08.25
-7
Stajerci007
27. 09. 2015 10.59
+2
hahah... kak ste smešni v prestolnici ko omenjate socialke... sploh se ne zavedate da nam dajate dnar za nič dela.... mi ležimo ...vi delate ... torej na koncu vi za nas delate.... hvala vam dobri ljudje iz prestolnice
GuzutiHrzantes
27. 09. 2015 12.17
-3
fihner
27. 09. 2015 12.28
-1
mormnekipisat
27. 09. 2015 13.46
-1
Stajerc. 90% vas zivi od kraje bakra in odpadnega zeleza.... Dane vazalin pomaga. Rode ze prihaja..
zriki
27. 09. 2015 13.49
+0
ja zate in za štajersko me je ja, zame je to samo domišljija osnovnošolčka, ki več kot žabo in močvirja ne pozna, oglašate se troteki, ki samo vidite grb ZELENE INSTITUCIJE 1911 OLIMPIJE, in že se vam gate polnijo od strahu, jah to je pač kompleks močnejšega, kar tako naprej!!!
geoid
27. 09. 2015 16.59
-1
vsi ste otročji, ampak začel si pa ti, zelenko!
zriki
27. 09. 2015 17.29
+0
kdo že piše o mesiju? Otrok priklop se raje mami na dojko, osnovnošolček!!!! Če sploh imaš dokončano!!
Mungos2
27. 09. 2015 19.46
-2
zriki, res ne bo konec sveta, če Messija ne bo na igriščih 8 tednov. Sicer se pa na mukah poznajo junaki !! HALA MADRID !!!
zriki
27. 09. 2015 21.19
+2
Trend01
27. 09. 2015 01.28
-6
Nič. Kdor je bil danes uspešen - mu čestitam. Kljub slabemu rezultatu Reala, je pa vseeno zelo delal za mene. čin-čin. Lahko noč.
BayernGomez
27. 09. 2015 01.10
-5
ANTIMMAADDRRIISSTTA se strinjam glede guardiole naj zapusti bayern glede enriqueja pa ne osvojil ke trojčka vi bi ga po slabšem začetku odpustili
+2
+7
kot kaže se zna zgodit, da bo BARCA to sezono bore malo osvojila? ni druge komaj čakam odhod enrique-ja in vrnitev GUARDIOLE :)
Felipao
27. 09. 2015 01.19
+14
V tem trenutku niti Guardiola kaj dosti ne pomaga, če se vodstvo ne bo enkrat zbrihtalo in končno okrepilo tudi klop kot se za klub kot je Barca spodobi.
carli17
27. 09. 2015 06.03
+2
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
mormnekipisat
27. 09. 2015 13.50
-3
AntiMadridist je zopet napisal par besed.. Uspelo nam bo. To je ze druga sezona ko je bogi nedonoswncek spravil iz sebe kaj vec kot messi messi messii..... Bravo mi .
Felipao
27. 09. 2015 00.51
+18
No pa še Celta je danes po zmagi nad Barcelono komajda remizirala proti Eibarju. Kot sem že rekel, bo letošnji boj za prvaka zelo izenačen in to celo med šestimi klubi.
Trend01
27. 09. 2015 00.56
+6
Med prvim in petim je po 6-em kolu so samo 4 točke razlike. Uf.
BayernGomez
27. 09. 2015 00.50
+2
GutiHernandez samo povem kar je res
BayernGomez
27. 09. 2015 00.48
-4
Ti in tvoj messi
zriki
27. 09. 2015 10.37
-3