Nogomet

Barcelona še drugič boljša od Manchester Cityja

Barcelona, 12. 03. 2014 22.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na velikem derbiju obračunov osmine finala nogometne lige prvakov je Barcelona še drugič ugnala Manchester City (2:1) in se s skupnim izidom 4:1 brez težav uvrstila med osem najboljših ekip v Evropi, kamor se je uspelo prebiti tudi francoskemu Paris Saint-Germainu.

Lionel Messi je tako ugnal Joa Harta.
Lionel Messi je tako ugnal Joa Harta. FOTO: Reuters
Barcelona si je na prvi tekmi na stadionu Etihad priigrala veliko priložnost dveh golov, Manchester City pa kljub temu na Camp Nou ni prišel z dvignjeno belo zastavo. V uvodnih minutah so imeli več od igre gostitelji, ki so v 18. minuti tudi povedli. A gol Neymarja ni bil priznan, saj je stranski sodnik ocenil, da je bil Jordi Alba pred podajo do brazilskega napadalca v prepovedanem položaju. Neymar je nato imel še eno lepo priložnost, z izvrstnim posredovanjem se je izkazal vratar Joe Hart. Nato pa so do svoje priložnosti prišli tudi aktualni angleški podprvaki. Prvi je poskusil David Silva, ki pa je z ugodnega položaja z roba kazenskega prostora meril prek vrat. Še lepšo priložnost je v 41. minuti imel Samir Nasri, a Francoz je po izjemni podaji Silve iz zelo ugodnega položaja meril točno v naročje vratarja Victorja Valdesa. Pred koncem prvega polčasa je še eno lepo priložnost dočakal Neymar, ki je tokrat že ugnal Harta, a je žogo z golove črte odbil njegov rojak Fernandinho.

Pred začetkom drugega polčasa je nerazpoloženega Sergia Agüera zamenjal Edin Džeko in igra se je hitro razživela. Prvo veliko priložnost so sicer znova imeli gostitelji. Lionel Messi se je poigral z obrambo Cityja, a njegov strel je končal v vratnici. Že v naslednjem napadu je z glavo po podaji Aleksandra Kolarova nevarno streljal Džeko. Valdes je poskus bosanskega napadalca bravurozno ubranil. Sledila je še ena velika priložnost gostov iz Anglije. Spet je podal Kolarov, na drugi vratnici pa je iz odličnega položaja cilj zgrešil Pablo Zabaleta. Manchester City je bil za zapravljene priložnosti kaznovan v 67. minuti. Po podaji Cesca Fabregasa se je sam pred Hartom znašel Messi, ki takšnih priložnosti enostavno ne zapravlja. Štiri minute pozneje je Messi lepo odložil žogo Xaviju, z odlično obrambo se je izkazal Hart.

V 77. minuti je Džeka v kazenskem prostoru zrušil Gerard Pique, glavni sodnik Stephane Lannoy pa posredovanja branilca Barcelone ni označil za prekršek. Odločitev francoskega delivca pravice je razburila Zabaleto, ki si je prislužil drugi rumeni karton. Kljub temu so gostje v 89. minuti po podaji s kota preko Vincenta Kompanyja uspeli izenačiti, a Dani Alves je dve minuti pozneje poskrbel, da je zmaga ostala doma.

Ezequeil Lavezzi je dosegel gol za zmago PSG-ja.
Ezequeil Lavezzi je dosegel gol za zmago PSG-ja. FOTO: Reuters

PSG brez težav ubranil prednost

V četrtfinale se je uvrstil tudi Paris Saint-Germain, ki je prvi obračun z Bayerjem v Leverkusnu dobil kar s 4:0. Nemški predstavniki so sicer že v šesti minuti tekme na Parku princev povedli. Gol, ki je Bayerju vlil kaknček upanja na sanjski preobrat je dosegel Sidney Sam. Gostitelji so hitro odgovorili. Zgolj sedem minut pozneje je po lepi podaji Yohana Cabayea izenačil branilec Marquinhos. V 28. minuti je imel Bayern priložnost, da znova povede, a je vratar Salvatore Sirigu ubranil najstrožjo kazen Simonu Rolfesu. Kar ni uspelo gostom, je uspelo PSG-ju v drugem polčasu. Za vodstvo Parižanov je zadel Ezequiel Lavezzi. V 68. minuti so gostje ostali še z igralcem manj na igrišču. Zaradi dveh rumenih kartonov je bil izključen Emre Can. PSG je tako brez težav ubranil visoko prednost s prve tekme in se drugo leto zapored uvrstil v četrtfinale lige prvakov.

Izida:

Barcelona – Manchester City 2:1 (0:0) / 2:0*
Messi (67.), Alves (90.), Kompany (89.)
RK: Zabaleta (78./City)

Paris Saint-Germain – Bayer Leverkusen 2:1 (1:1) / 4:0*
Marquinhos (16.), Lavezzi (53.);Sam (6.)
RK: Can (68./Bayer)
* izida prvih tekem

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (314)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alien8potnik
14. 03. 2014 07.54
+4
no, ni tata vsega kriv. zvezdniki barce imajo problem z motivacijo. zgubijo v la ligi in dobijo city z lahkoto. kaj to pove? lahko na tato gledamo tudi drugače - kateremu trenerju bi ekipon v mizernem stanju kar takoj uspelo vrniti v zmagovalni ritem? čestitke barci za predstsavi proti angležem. tokrat jih je bilo lepo gledati. ij še nekaj: pepov bayern igra dolgočasno. barca pod tato bistveno manj. več ima naboja v sebi. prav zanimivo bi bilo letos gledati duel teh dveh. letos bi stavil na barco v tem primeru.
Hammurabi
14. 03. 2014 08.14
+11
Kdo pa motivira igralce? Trener ali snažilka?
Symbolic
14. 03. 2014 08.17
+7
Drži Alien, ampak glede na predhodne predstave Barce so bila imena Aguero,Silva, Nasri, Yaya Toure, Negredo, Navas precej "zastrašujoča" ... Izkazalo se je, da so skrbi bile odveč... Po drugi strani se pa čudim Pelegriniju, da se kljub zaostanku od dveh golov, ni odločil za več agresivnosti... Tekmo je začel bolj medlo in bi Barca, če bi imela več sreče, bi lahko, že v prvem polčasu odločila srečanje...
jaz.bajsek
14. 03. 2014 11.33
+8
Za motiviranje igralcev je zadolžen trener in če tega ne obvlada, ne more vodit kluba, ki je že vse osvojil in pač igralci nimajo dovolj motivacije sami od sebe! Redki so, ki to obvladajo!
Felipao
14. 03. 2014 12.40
+5
Martinu jaz osebno niti ne očitam toliko slabe motivacije igralcev, s tem so bile težave že zadnjih nekaj sezon vključno s Pepovo zadnjo sezono, čeprav je on kot trener seveda odgovoren za to. Kar mu najbolj očitam je to, da se gre eksperimente s postavo na tako težkih gostovanjih kot je Sociedad - motivacija gor ali dol, kdo bi gledal Ancelottija če bi šel k Sociedadu in dal v postavo Illarramendija, Coentraa, Jeseja, Casemira in Nacha? Mislim, da bi v primeru poraza ravno tako večina zahtevala njegovo glavo. Če se že dela rotacija, se to počne na domačih tekmah in s precej manj zamenjavami, kot to rad počne Martino.
Hammurabi
14. 03. 2014 12.57
+7
Ja, ampak proti Valladolidu je pa igrala prva postava. Tam se je očitno kazalo pomanjkanje motivacije.
jaz.bajsek
14. 03. 2014 13.14
+5
Felipao, tudi takšna ekipa, kot jo je postavil Martino bi morala brez problemov premagati skoraj vsakega nasprotnika v španski logi, razen prvih dveh in še mogoče Bilbaa in Vilareala! Problem je v motivaciji, vsaj glavni razlog je ta!
alien8potnik
14. 03. 2014 13.19
+0
no, ne more zgolj trener poštimati motivacije/glav igralcev. tata ga bolj lomi z rotacijami in menjavami, slog igre pa ima lep, lepši, kot ga je barca imela lani. vsaj za moj okus.
Hammurabi
14. 03. 2014 14.57
+4
V anketi 40% ljudi meni, da je kriv Tata Martino in 30%, da gre za upad motivacije.
Goooooooool!!!
14. 03. 2014 02.32
+4
kje je te kompany na tej sliki zgoraj? lapež
Goooooooool!!!
14. 03. 2014 12.06
+2
mufc7 1
13. 03. 2014 22.12
+6
Zasluženo.Čestitam.
tedx
13. 03. 2014 20.06
+9
Najslabsa uceraj gotovo aguero in neymar.najboljsa pa messi in iniesta. Pa da slisim kako me lahko popravite.sicer pa sojenje sramotno za obe strani ampak ko vsi govorijo da je barcelona spet s sodniki naprej malo poglejte nedosojen penal nad messijom pa razveljavljen gol...ne vem kako je lahko nekdo tako neumen da pravi da je barca potisjena v 1/4 finale
Symbolic
13. 03. 2014 20.29
+2
Je pa neka razlika... Aguera sploh nismo vidli, Neymar je pa 2x bil v šansi: prvo mu je izničil Roubinho z golove črte, ta drugo pa mu je Hart odbranil... Njegova slaba predstava je bila v neuspešnem preigravanju in sicer zato, ker je, kljub temu, da je bil skoraj vedno "prečitan", je še naprej trmasto vztrajal v tem...
alien8potnik
13. 03. 2014 20.50
+7
ney tokrat slab, aguero pa tudi. zasluženo 1/4 finale.
Symbolic
13. 03. 2014 21.42
+1
StrategCarloAncelottiKING
13. 03. 2014 19.27
+4
Bala sena se je vrnil vidim da se zmeraj ni zdrav cestitke barceloni HALA MADRID
bala sena
13. 03. 2014 18.55
+3
ojojoj uboge realčeke je strah zdaj pa itak so sodniki krivi,spomnim pa se komentarjev meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee city ste dobli razbili vas bodi,konec je z barco itd ha ha zdaj ko je pa barca pokazala kako se stvari streže pa panika. v četrtfinalu si pa želim nič več in nič manj kot uboge realčke!
kvaternik
13. 03. 2014 18.34
+9
Barcelona je duša Slovencem blizu politično, športno. Barcelona je tu. samo povprašajte nasprotniki, turistične agencije Sonček, Palmo, kompas, Avrigo itd, koliko desetisoče Slovencev so prepeljali zadnji čas v Barcelono. Če že greš tja, ne zamudi obisk monserra, Sagrada Familija, in seveda veličastni Nou camp.
+5
pa parc Guell, castle Montjuic, Aquarium, plaža Barceloneta pa seveda La Rambla...za žur pa diskači ob obali ali LLoret de Mar 70km vstran ;)....
Luukas123
13. 03. 2014 18.19
+2
Najprej čestitke Barceloni, sem gledal obe tekmi..kaj naj rečem prva tekma je bila čudna, tale pa nekako bolj normalna..spet malo dominance Barcelone, ampak še vedno ne na nivoju prejšnih sezon. City je letos praktično izgubil vse...na začetku v EPL so praktično rušili vse pred seboj, sedaj pa so doživeli velik padec v formi..za vse kar se še trenutno lahko borijo je mesto za LP. Barca prav tako niha v formi, proti ekipi iz dna zgubi potem pa premaga city, letos pa vam je ostala samo LP, La Ligo pa ste že zapravili, no ja lahko še real zgubi in se celotna liga obrne na glavo. Za LP se boste morali absulutno bolj pripraviti, kaj prihajajo tekme kot vs Bayern, Chelsea, Borrusia, PSG, Atletico M. itd. te ekipe vam lahko še povzročajo velike preglavice!
Symbolic
13. 03. 2014 18.41
+9
No... po mojem, popolmoma objektivna analiza sedanjega stanja v Eu- nogometu... Kot Barca fan sem malo presenečen, da je šlo brez večjih zapetljajev z MCity-jem... pričakoval večje težave...
big247
13. 03. 2014 17.41
adijo LP city kot zglea da nič nebote osvojil letos pač Pelegrini je en s. od trenerja!!!
+0
dominantna stara BARCA z MESSI-jem na čelu, letos se lahko vsi lepo poslovijo od CL..
Campeones34
13. 03. 2014 22.19
+1
Goooooooool!!!
13. 03. 2014 15.02
+4
smoki?
13. 03. 2014 14.19
+23
Dejstvo je da se City ni mogel kosat za Barco,ki ji je ocitno LP vecja motivacija od domacega pr.sicer pa gol je treba dobit z glavi brez tega negre:)
Cenzureex
13. 03. 2014 13.23
-15
Lahka recete kar hocete ampak ce nebi blo tiste posrane zoge pri obrambi ko se je kar tak odbila bi messi se eno tekmo brez gola ostau.. ceprav je zelo lepo igrau je na finishingu zelo padel.. pa LP :)
gupo gropok
13. 03. 2014 14.00
+11
smoki?
13. 03. 2014 14.17
+6
daj ti ne bluzi nekaj v 3 dni...ce ce ce ce brigaj se za svoje jabucke
alenexxx
13. 03. 2014 15.29
+3
Franz Beckenbauer s svojim razmišljanjem tem besedam pritrdil. "Nisem ravno navdušen. Na koncu bomo končali kot Barcelona. Negledljivi bomo. Oni si samo podajajo žogo med seboj, naprej nazaj, celo na golovi črti," je po tekmi razmišljala legenda nemškega nogometa.
srko
13. 03. 2014 12.56
-8
Nekateri ste videli dve fantastični tekmi za mene pa je to reklama za antinogomet. Sodniki so že na prvih tekmah zrežirali kdo gre naprej
Cenzureex
13. 03. 2014 13.29
-3
Ma kaki fantasticni tekmi.. letosnji naj tekmi: liverpool vs arsenal (4:0) .. pa atletico madrid vs real madrid (2:2) .. vse ostalo bedn fusbal.. real-bayern bi pa bla najverjetneje top tekma letos.. komi z zegnom iz prve tekme ko so dal gole z igralcem .. pa se to lroti ekipi ko nikol ni bla u cetrtfinalu...
jaz.bajsek
13. 03. 2014 14.11
+7
Cenzureex
13. 03. 2014 16.48
-1
Vazn da si ti pametn pa ceu vesel ker dobis plus :)
Symbolic
13. 03. 2014 12.54
+5
Moderator, o kakšnem Bayernu govori vaš zgornji članek? Poglej: "V 28. minuti je imel Bayern priložnost, da znova povede,..." Tega pa ne popravljaš, kaj?
Hammurabi
13. 03. 2014 14.30
+2
Bayer, Bayern - to je za nepoznavalce vse isti šmorn. Važno je, da moderator brišeposte po random principu. malemu človeku oblast....
Symbolic
13. 03. 2014 15.00
+1
A razdalja med njima 580 km... pa ja, kaj je to... LOL
Symbolic
14. 03. 2014 13.05
Ne vem, če to počne po random principu... Zadnjič mi je zbrisal post, ker sem samo napisal: "eeeh, kje dobri stari MD..." (mislil sem na Mister Lapsusa... saj veš kdo je to bil...) . Ali pa druga "cvetka": en je vprašal, kje se lahko pritoži na komerntatorja tekme (Barca- MC)... jaz mu napišem e-naslov ... ja, da ne bi! Proti "pravilom"... Kaj jaz vem, nekako ta njihov "random- princip" me nekako pogosto "razveseljuje" ... LOL
kvaternik
13. 03. 2014 12.07
+1
Ne vem, kako ostalo š.gledalstvo. Vendar, videti v dveh dneh dve fantastični tekmi: Bayern-Arsenal in včeraj Barcelona- Manchester City, je čudovito, smo lahko zadovolni. Po drugi strani imamo tudi v Sloveniji kar dober nogomet, gotovo bi lahko bil še boljši, a nima ne politične, ne druge podpore. Celo politika biksa in podpira ter "goni" samo smučanje, ki roko na srce je v svetu skoraj nobeden ne šiša. Razen seveda ekonomsko in turistično., kot šport pa ne.
gupo gropok
13. 03. 2014 12.10
+0
žal mi je ampak se motiš. vsaj s koncev kjer sem jaz doma je smučanje glavni šport :P
RMadridd
13. 03. 2014 12.00
-16
ko recete,da je real bolj grob od barce in da igra bolj zivalsko imate povsem prav,samo glede simuliranja in pomoci sodnikov je pa barca dalec naprej.res je zgodil elche,pa ja zadnjih 5 tekm niste zmagali brez pomoci sodnikov.
jaz.bajsek
13. 03. 2014 12.16
+16
Pa kaj utrujaš s tem Realom že ves čas? Tema je o Barci, zato piši o Barci, ali pa ne piši nič in počakaj da boš na vrsti!
abeceda1987
13. 03. 2014 13.02
+12
Kakšna pomoč sodnikov lepo te prosim? Barcelona je bila v obeh dvobojih z City-jem veliko bolj oškodovana kot oni. Roka Clichy-ja v Manchestru v 16m, razveljavljen regularen gol v Manchestru zaradi "offside-a", pa včeraj čisti penal nad Messijem, ne vem kako sodnik tega ni piskal, pa to je še slep videl da je bil čisti penal, počasen posnetek ni bil potreben, takoj se je videlo, da je bil Messi prvi pri žogi, pa še en razveljavljen zadetek včeraj, zaradi še enega "offside-a"... Skupni izid za Barcelono bi bil lahko minimalno 6-1. City ni imel za burek, pa takšen potop ste napovedovali Barceloni z rezultati 5-0 za City in podobno...
jaz.bajsek
13. 03. 2014 14.13
+7
Zgleda, da eni tekem niti ne gledajo, potem pa hejtajo tukaj gor na veliko kar nekaj v prazno!
-8
obrez je pa na nivoju ane kobal glih zdej smučanje gledam....u stvari po tisti stari gardi milovanovič-stare v sloveniji več nimamo normalnega komentatorja... berganti, obrezi....to je sramota....ni za poslušat....dostkrat gledam na potiho....kr neki brblajo, pa ne vejo zakaj se gre....se vidi da najbolj svetih reči v nogometu ne poznajo, glejte tekme liverpoola doma. vsi tuji komentatorji so tiho da narod odpoje youll never walk alone do konca, naši pa komentatorji pa vmes razlagajo kok je messitovi stari mami mačka zbolela....ta pesem je sveta stvar v fuzbalu, tut za tiste ki ne navijamo za lpool, ampak za druge klube.
gupo gropok
13. 03. 2014 12.11
+1
edini pameten in eden najboljših kar sem jih slišav v sloveniji je Urban Lavrenčič. on je res top komentator
kvaternik
13. 03. 2014 12.25
+3
Se strinjam s teboj v tisti točki , da z Deanom nimata občutka gdaj nehati z" nakladanjem" podrobnost. Celo včasih se ne ustavita ko je že žoga v mreži. To se jim šteje za minus. Drugače sta najbolša poznavalca in komentatorja vseh časov v Sloveniji. Samo ne mi omenjat Milovanoviča . Stare še nekaj, vendar ne bi pred tekmo smel videti "flškice". Če ti je pa oni prvi všeč, je s tabo nekaj narobe. Ker pooo njeeegoooviiii uriii....
-16
sramotno sojenje...barculana je mogla it naprej....sodniki so pač plačani in svojo službo v redu opravljajo....
Lovetake(24.nejasnosti.com)
13. 03. 2014 12.14
+4
barculona je bila res potisnejna od sodnikov ja...barculona si ni zaslužila zmage..barculona nima pojma..barculona je slaba...
Sam Pejmo
13. 03. 2014 11.51
+1
Barca gor, barca dol. Dejstvo je, da je Obrez neobjektiven, pristranski komentator, ki pove še več neumnosti v 90ih min, kot pa veleum Ališić pri komentiranju dirke F1! MUTE..
Sam Pejmo
13. 03. 2014 11.55
-8
PS: Obrezek najbrž še vedno ihti zaradi polfinala LP leta 2010, ko barca na povratni tekmi na Camp Nou, proti Grande Interju, kljub igralcu več zaradi značilnega simuliranja barceloninih igralcev (Busquets takrat), ni MOGLA streti Interjeve obrambe in objokanih in smrkavih obrazov zapustila igrišče. (;
-9
al pa če se spomniva kok jih je chelsea ponižal kljub namišlejnemu rdečemu kartonu, namišljenemu penalu.....strokovnjaki v studiju so takrat rekli da chelsea nima niti 1% šans za napredovanje - strokovnjaki pa taki....zmagalo je veliko modro srce, zmagala je poštenost....
gupo gropok
13. 03. 2014 12.15
+6
sam pejmo takrat je bil razveljavlje 100 čisti gol pa gol milita iz ofsajda. ssej ti vidiš samo odločitve v prid barcelone in se imaš za pravega navjača?! sploh pa tekma barca chelse kjer bi moral biti 1 penal za chelse. so se chealsijevci čez dve leti kar maščevali: npr drogba je bil vsake 15 sekund natleh in simuliral cel tekmo...