Nogomet

Messi postavil nov rekord, Barcelona prehitela Real na vrhu lestvice, Atletico doma le do točke

Barcelona, 08. 03. 2015 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Barcelona je po 26. krogu španske lige na vrhu lestvice, potem ko je zanesljivo premagala Rayo Vallecano (6:1). Barcelona ima sedaj točko prednosti pred Realom, Leo Messi pa je dosegel "hat-trick" in dosegel nov rekord. V derbiju kroga sta se v Madridu Atletico in Valencia razšla brez zmagovalca (1:1).

Barcelona je na domačem stadionu Camp Nou igrala brez poškodovanega Sergia Busquetsa in kaznovanega Neymarja, zato je trener Luis Enrique na igrišče poslal naslednje igralce: Bravo, Dani Alves, Pique, Mathieu, Jordi Alba, Xavi, Mascherano, Iniesta, Messi, Suarez, Pedro. Po nepričakovanem sobotnem porazu madridskega Reala v gosteh proti Athletic Bilbauu so imeli Katalonci možnost, da se prebijejo na vodilno mesto La Lige. To priložnost so izkoristili, in že v 5. minuti je gol za vodstvo dosegel Luis Suarez. To je bil edini gol v prvem polčasu, v nadaljevanju pa so gledalci še prišli na svoj račun.

Lionel Messi in Luis Suarez
Lionel Messi in Luis Suarez FOTO: Reuters

V 49. minuti se je znašel Gerard Pique na pravem mestu, ko se je žoga odbila od vratnice in povišal na 2:0. V 55. minuti je sodnik dosodil najstrožjo kazen po prekršku Tita nad Suarezom, igralec Raya Vallecana je dobil drugi rumeni karton in je moral z igrišča. Leo Messi je zanesljivo izvedel enajstmetrovko v 56. minuti za vodstvo s 3:0. Gostje, ki so ostali le z deseterico, so tako ostali brez možnosti za enakovredno igro in Barcelona je le še povišala vodstvo v 63. minuti z drugim golom Messija, Argentinec je v 68. minuti dosegel "hat-trick" (5:0) in je postal tudi novi rekorder španske lige po številu "hat-trickov". Na svojem "računu" jih ima že 32, kar je nov rekordni dosežek. Nekdanji igralec Bilbaa Telmo Zarra in Messi sta si do sedaj delila to rekordno znamko. Zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo jih je zbral 27.

Gostje so dosegli edini gol v 81. minuti iz enajstmetrovke. Uspešen je bil Bravo, rdeči karton pa je zaradi prekrška v kazenskem prostoru dobil Dani Alves. Zadni gol na tekmi, svoj drugi, je dosegel Suarez v sodnikovem podaljšku za končni izid 6:1, Barca je zanesljivo vknjižila nove točke.

Debi kroga v Madridu brez zmagovalca

Španski prvaki so se morali zadovoljiti s točko.
Španski prvaki so se morali zadovoljiti s točko. FOTO: Reuters

Španski prvaki, nogometaši madridskega Atletica, so na Vicenteju Calderonu gostili Valencio. Derbi kroga je postregel z zelo zanimivo tekmo, ki pa na koncu ni prinesla zmagovalca, kar je glede na videno najbolj pravičen izid. Atletico, v vratih spet ni bilo Jana Oblaka, je povedel po dobre pol ure igre, ko je iz prve zadel španski reprezentan Koke. V nadaljevanju se je gostom iz Valencie odprta igra le obrestovala in prišli so do zasluženega izenačenja. Po prekinitvi je odbitek z glavo "pospravil" nemški reprezentant Shkodran Mustafi in domače gledalce zavil v črno. Do konca ni bil pravih priložnosti za spremembo rezultata in tekmeca sta se razšla z remijem.

Izida:
Barcelona - Rayo Vallecano 6:1 (1:0)
Suarez (6., 91.), Pique (49.), (Messi, 56.11-m, 63., 68.); Bravo (81.)
Atletico - Valencia 1:1 (1:0)
Koke (32.); Mustafi (77.)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (326)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jaz.bajsek
09. 03. 2015 20.56
+8
Imam obcutek, da nas caka se ena barcina nogometna pravljica!
šumar
09. 03. 2015 18.39
+10
gdo drug pa je tega sposoben ce ne messi haha
Symbolic
09. 03. 2015 17.43
+7
Prezgodaj je delat kakšne zaključke, vseeno pa lahko se malo "poigramo" z analizami... A. Če Barca zmaga vse do konca (vključno z EC): 1. Barca 98 točk, 2. Real(tudi vse zmage, razen EC): 94 točk...B. Real & Barca-vse zmage do konca, razen neodločeno na EC: 1. Barca 96 t. , 2. Real 95 točk... in C. Če Real zmaga vse do konca, tudi EC): 1. Real 97 t. , 2. Barca 96 točk... No, tako zgleda, da je Barca v prednosti (2:1 v možnostih) kar pa ni res! Zakaj? Ker jo v predzadnjem kolu čaka Atletico Md in je zmaga Barce pod velikim vprašajem! Druga "težava" je ta, da začne Barca svojo serijo enakih nasprotnikov (kot jih bo imel tudi Real: Celta, Almeira, Sevilla, Valencia ter Espanyol) v 29-em krogu in konča s 33-im krogom... Real pa začne to serijo, ko bo Barca imela vse te tekme že odigrane (torej: 33. krog - Celta ter 37. krog - Espanyol... To je že velika prednost, ker bo Real poznal vse rezultate Barce in se bo temu primerno prilagajal... Da ne bi bilo kakšne špekulacije glede tega: to nima veze ne z Realom in ne z Barco, noben od njih ni mogo to "uštimat"...tako je pač naneslo...
TomažNovak
09. 03. 2015 21.41
+5
Res je, trenutno ima Real za cca 10% lažji razpored in več možnosti za osvojitev lige, če ne izgubi na CN. Če pa Barsa zmaga EC, potem so njene možnosti precej večje, ne pa dokončne.
Symbolic
09. 03. 2015 23.07
+4
Absolutno se strinjam Hammurabi! V tem trenutku je toliko variant, da bi težko "zadel" ta-pravo, tisto, ki se bo ztgodila na koncu... Zadevo sem malo porenostavil in obema sem skušal "dat" enake pogoje; oba zmagata v vseh preostalih tekmah ter remi na EC... Teoretično? Je možno, praktično pa malo verjetno... Pa vendar, analiza daje neko sliko, ni čist brez veze... Sicer, to sem naredil v Excelu (od 26. kroga do konca) in kako se bo situacija spreminjala bom "apdejtal" dosežene izzide, s tem bom bližje realnosti :)) Tebi pa hvala za korekten komentar!
asdfdhshas
09. 03. 2015 17.20
-1
Kjessi Krisstina:)
kameltrajbar
09. 03. 2015 17.07
+4
..dons bo lepa tekma...manu:arsenal.......:)
direig
09. 03. 2015 13.21
+2
kok ste eni nakurjeni,pa real pa barca-to sta oba kluba s tradicijo in oba imata posledicno dobre igralce sej jih morta imet za tak dnar kot ga ulagata.drugac nisem neki navijac teh dveh klubov,sam mi je barca bl vsec kot real,mot me sam to k bi radi (barca)zogo dobesedno prnesl v gol
TomažNovak
09. 03. 2015 14.02
+4
vsak ima svoj stil igre, prilagojen njegovim sposobnostim.
Symbolic
09. 03. 2015 16.25
+7
Ampak za tak stil igre je osnovni pogoj: tehnična dovršenost... In, jasno, uporablja ga tist, ki to obvlada...
+22
MESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
24uric
09. 03. 2015 14.09
-15
asdfdhshas
09. 03. 2015 15.07
-13
Rafael Bezovšek
09. 03. 2015 11.59
-14
Noooooo,sej zato sem pa naložil,da imate kaj za glodat...Ha ha ha ...
Trend01
09. 03. 2015 12.31
+6
No, nekaj stvari, ki jih spodaj v obsežnem članku z CAPS LOCK fontom napisal, tudi drži. A po drugi strani imaš popolnoma narobe. Namreč. Ajd. od začetka. Ta sistem pobiranja igralcev so v Jugi imeli: Zvezda, Partizan, Dinamo, manj Hajduk, Željo....Vardar. itd. Nato je v Sloveniji zadevo podobno vozila Olimpija. Ko je Olimpija doživela prosti pad, je začela enako delati Maribor. Na Primorskem Koper itd. Vidiš kam pes taco moli.... V Italiji je tako delal Juve, Milan, Inter, Napoli, poskuša tudi Roma. Vsi v svojem obdobju. V Franciji je poploma enako dela Marseille (saj veš kdo je bil lastnik). Zdaj pač PSG, Monaco let, dve nazaj....Poglej Rusijo, prej Sovjetsko zvezo. V Španiji je zgodba kidentična, znana zadnjih 30 let in dlje. V Nemčiji Bayern vse vzame, tudi BVB je jemal (sicer mlajše igralce). O Angliji je pa brez veze pisati. Prav tako imaš takšne ekipe v Avstriji, Madžarskem, Poljski, po Skandinaviji, Bolgariji itd. Omenjaš klube iz Baskije. To je povsem druga zgodba - to so pa popolnoma "politični" klubi. Če bi imeli več tujcev, bi verjetno gledalci odšli. Sicer je pa tudi Atletico (M) baskovski klub. A vendar iz Madrida. Espanyol klub Kastilje v srcu Katalonije.... Kar se pa tiče igralcev. Imaš prav. Preveč se na ta dva gleda. A kaj, ko tako odstopata. Čez nekaj let bodo pač drugi. Boš takrat tudi tako jamral? Čas te je žal povozil in hkrati si pozabil, da je bilo nekoč povsem enako. Le druga imena.
alien8potnik
09. 03. 2015 15.44
+3
rafael, na nek način razumem, da si alergičen na večno povzdigovanje ena in istih klubov in igralcev, po drugi strani pa je tudi res, da vsako obdobje izstreli zvezde. tokrat sta to messi in ronaldo. pa tudi klube, ki predstavljajo vrh(unec) nogometa. v ožji vrh pa barca in real nedvomno sodita. tu nimaš kaj. imaš pa prav - izjemnih nogometašev ni malo, tudi izjemnih in hkrati srčnih ne.
asdfdhshas
09. 03. 2015 11.24
+0
Kristina carica!
Rafael Bezovšek
09. 03. 2015 11.13
-36
No,zdej pa tkole....In spet imate Realisti in Barcelonisti kost za glodat...Pa Vi ste tapravi butnglavci in prav pašete v to prekleto Špansko štorijo...Da Vam ni nerodno,že nekajkrat sem napisal,da je takih baletnikov,kot sta Vaša Ronaldo in Messi cel kup,da pa temu hvaljenju in povzdigovanju teh dveh fuzbalaških marionet ni konca pa so krivi tako FIFA,kot UEFA,kot neki kwazi novinarji iz celega sveta,kakor tudi Vi sami,ki vsi skupaj ne vidite dlje od Vašega nosu...Pa kakšen Real neki,pa kakšna Barcelonas,boste že oboji videli sedaj,ko pridejo izločilni boji v Ligi Prvakov...Niti eden od Vaših kwazi klubov NE BO VIDEL niti polfinala,Vi pa že sanjate finale in ne vem kaj še vse...Pa glava boli od Vaših natolcevanj in od Ronaldistov in Messijev...Pa,a Vi sploh veste,koliko drugih izrednih nogometašev še brca žogo po tem planetu in ki so se sposobni podrediti kolektivni igri in ne igri,kdo bo dal več golov,kdo bo presegel to in ono...Pa to je brezvezje,kakor je tudi brezvezje v Vaših glavah in glavah odgovornih v FIFI,UEFI in glavah kwazi novinarjev iz celega sveta,OK!!!!!!!!!!! Meni se že dobesedno bruha od Vaših namišljenih junakov,ki pa nista nič drugega,kakor VELIKA SOLWERJKA!!!!! Bruha pa se mi potem tudi zaradi Vašega mišljenja,kako je pri nas v Sloveniji še vedno VELIKI DERBI med Mariborom in Olimpijo....Kwaaaaaaaaaa????? Pa to že debelih 10.let ni več nikakršen derbi,ampak le antipropaganda Vaših navijaških izkrivljanj,pa najsi boste to Vi VIOLE ali Vi GREEN DRAGONSI...Prav pljuvate po našem nogometu...Derbi današnjioh dni je predvsem med drugimi moštvi in ne med Mariborom in Olimpijo,OK!!!!! Sicer pa tudi v Slovenskem nogometu NE MARAM NITI MARIBORČANOV,NITI OLIMPIJE,pa čeprav sem pred leti neverjetno strastno navijal za Maribor....In zakaj???? ZATO,KER SO MARIBORČANI POSTALI NEVERJETNO NADUVANI,MEDTEM,KO PRI OLIMPIJI ŽE VEČ,KOT DVE DESETLETJI NIMAJO NOBENEGA IGRALCA IZ SVOJE MLADINSKE ŠOLE,AMPAK NON-STOP UVAŽAJO IZSTROHNELE TUJCE IZ DRŽAV BIVŠE YUGE,TER SLOVENSKE IGRALCE,KI JIM JE ŽE NA SLOVENSKIH TLEH POTEKLA DELOVNA DOBA....Povejte mi,le kje so Slovenski klubi,kot so bili STOL KAMNIK,KOROTAN PREVALJE,BELTINCI,ŽIVILA NAKLO,IZOLA,PRIMORJE,MURA itd....Nikjer več jih ni in to so bila moštva,ki so v vsaki sezoni bila zeloooooo trd trn v peti,kao dveh najmočnejših moštev v Sloveniji-MARIBORA in OLIMPIJE...Pokopala sta jih samo MARIBOR in OLIMPIJA,katera sta tem moštvom pokradla vse dobre igralce,ki pa potem,nekateri,sploh nikoli niso zaigrali za prva moštva,OK!!!!! In tako je tudi v Španiji,ista priča,isto sranje...REAL MADRID in BARCELONA med seboj kar tekmujeta,kdo bo pokradel več nogometašev,medtem,ko se drugi prebijajo tako-mrtvo hladno,OK!!!!!In zato sem bil NADVSE VZHIČEN,KO JE REAL POPUŠIL V BILBAU,KAJTI TO JE,POLEG REAL SOCIEDADA EDINO MOŠTVO,PRI KATERIH IGRAJO ČISTO IN SAMO BASKOVSKI NOGOMETAŠI!!!!!!!! In to je tista,prava srž svetovnega nogometa,POKAŽI,KAJ ZMOREŠ S SVOJIMI IGRALCI IN NE SAMO,NE DA KUPUJEŠ,TEMVEČ KRADEŠ IN REGISATRIRAŠ VEČ;KOT SI ZMOŽWEN IN PROTI VSEM PREDPISOM(upam,da bo Španska Nogometna Zveza poštena in da v tej zadevi ni in ne bo najebala samo Barcelona)...No,sedaj pa lep pozdrav,začnite pljuvat,ha ha ha ...
Seljako1899
09. 03. 2015 11.21
+16
kameltrajbar
09. 03. 2015 11.36
+14
fihner
09. 03. 2015 11.56
+4
Ko ni Uroša, si Rafaelu enkratna zamenjava. To mi delaj, na daj se! Kameltrajbar, odlična!!
Tofi 1899
09. 03. 2015 12.00
+3
Ziggi
09. 03. 2015 12.06
+3
širimresnico
09. 03. 2015 12.29
+10
ojoj temu gospodu je pa potrebno nujno pomagati
TomažNovak
09. 03. 2015 12.52
+4
V Real Sociedadu ne igrajo izključno baskovski nogometaši. Tudi Athletic ima precej raztegljiva pravila, Fernando Llorente je namreč igral za njih, oba starša Španca, rodil pa se je v Navarri, kjer živi cca 50% Baskov, zato kao je lahko igral za njih. Ti je pa Trend zgoraj razložil, da živiš v preteklosti zato se ne bom ponavljal. In še nasvet: če ti moderen nogomet ni všeč, ga pač ne glej.
Goooooooool!!!
09. 03. 2015 13.10
+8
več si napisal kot vsi ostali skupaj...pa nič pametnega,žal
StarDeluxe
09. 03. 2015 13.39
+6
Ha!? Ta je bil preveč na sončku včeraj.
LaFerrari
09. 03. 2015 20.19
+3
men se tolk ne da brat kolko je ta natipkal,ma kaj taki tud morajo živet,ta še onega trenda prekaša
Symbolic
09. 03. 2015 21.25
+2
Potem je skrajno nespametno s tvoje strani, da spremljaš komentarje in tudi komentiraš na tem forumu v stilu Leva Tolstoja ("vojna in mir") , ker s tem samo škoduješ svojemu zdravlju (če praviš, da ti gre skoz na bruhanje)... Čuvaj svoje zdravlje in "batali" ta forum...
kameltrajbar
09. 03. 2015 10.12
+6
...še bo kiksov....:))))
+7
MESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMESSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
24uric
09. 03. 2015 14.09
-5
KiNgKoNg
09. 03. 2015 14.38
+4
Na tvoji m... Eh, ne, ne bom se spuščal na tak nivo.
vrtojb
09. 03. 2015 09.04
+12
Ouch, tole pa boli, fertik je za Madrid za letos, ne bo lovorike nobene.
Bravo7
09. 03. 2015 11.27
-2
Symbolic
09. 03. 2015 16.51
+1
Ni rečeno... Barco čakajo težke preizkušnje (Sevilla, Espanyol ter AtMd v gosteh)...
stiflersmom
09. 03. 2015 07.50
+28
cristianoju več nočejo penal fučkat.. in real takoj ali zgubi ali remizira ali zelo težko zmaga.. kaj bi blo če nebi vseh onih lažnih penalov fučkali...
+15
ZatoA
09. 03. 2015 07.47
+8
Sportko47 super ideja to s sportnim piknikom!
sportko47
09. 03. 2015 11.56
+1
Super da se strinjas rabimo punco pri organizaciji! Ni sam bograc u igri, MarjanMarjanovic bo objavu majl, javi se mu in dobis moj telefon, poklic me , lohk tut s skrite stevilke # 31# pa stevilka in se bomo probal dobit ti, trend , marjan in jest! Dobil se bomo tm k bos ti rekla in bom predstavil projekt! Tebe , zensko rabimo zato da se bos prepricala da smo OK in bos pol ti lahko novcila ostale bejbe tle gor! Verjetn sama ves da je to lahko problem, ni pa nam cilj da smo sami tipi na pikniku! Tolk upam da Marjan cim prej stopi v akcijo!
LaFerrari
09. 03. 2015 06.26
+11
dajmo polizanci glave gor,oglaste se kaj !!!
LaFerrari
09. 03. 2015 06.28
+11
LaFerrari
09. 03. 2015 06.29
+7
fihner
09. 03. 2015 06.36
+8
sdkms
09. 03. 2015 10.11
-3
mafija leva drogeraška
09. 03. 2015 02.42
-17
kak neymara če za santos igra??
fihner
09. 03. 2015 05.27
+6
geoid
08. 03. 2015 23.52
+5
ta glavni je že preko baletk ... še atletico, pa bo, kot mora bit :) no pa tudi netopirji so jih nazadnje ruknli, tako da ... :)))
Campeones34
09. 03. 2015 08.58
-11
Se zmeraj so barco nabili 3:1, tako da ne razumem tvoje logike
carli17
09. 03. 2015 09.15
+9
čas obračuna pride tako ,da polizaci prpravte se
User513426
09. 03. 2015 15.17
-1
kaj ma veze da so jih nabil če so pa trenutno za njimi. to ima vezo edino če imata isto število točk
lovetheworld
08. 03. 2015 23.06
+31
Alvešov direktni rdeči karton naj bi pomenil 2 tekmi prepovedi, kar pomeni da bo na El clasicu odsoten? Če primerjamo tale prekršek ter Ronaldov box za katerega je počival zgolj 2 tekmi, bi si reci ali ne Alves res zaslužil samo 1 tekmo(ampak pravilo direktnega rdečega kartona pravi drugače). Torej, roko na srce, Ronaldo si je po mojem mnenju minimalno zaslužil 3 tekme prepovedi, a je dobil le 2. Zakaj? Ker je bila 3. tekma derbji proti Atleticu? (???) Torej naj Alves počiva samo naslednjo tekmo, po tej logoki. Drugače me zanima če je kdorkoli zaznal kašno informacijo glede Alvesa? Lp
WHYSOMAD
09. 03. 2015 10.26
+6
lovetheworld
09. 03. 2015 10.48
+2
Očitno nisi razumel. Hotu sm povedat da Alves nebi smel biti kaznovan 2 tekmi, če primerjamo z CRjem.
Goooooooool!!!
09. 03. 2015 12.23
+6
alves bo igral na el classicu piše Marca..
TomažNovak
08. 03. 2015 22.30
+14
"Argentinec je v 68. minuti dosegel "hat-trick" (5:0) in je postal tudi novi rekorder španske lige po številu "hat-trickov". Na svojem "računu" jih ima že 32, kar je nov rekordni dosežek. Nekdanji igralec Bilbaa Telmo Zarra in Messi sta si do sedaj delila to rekordno znamko. Zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo jih je zbral 27." ne bo držalo. V ligi jih ima Messi 24, CR 23, 32 jih ima Messi skupaj s pokalnimi, CR 27. preverite svoje informacije ali prevod.
User513426
09. 03. 2015 15.22
+3
oni to poenostavijo, napišejo špansko ligo noter pa štejejo vsa tekmovanja ki so vezana na to ligo. tudi ti verjetno ne greš v trgovino pa kupiš polno košaro dobrot in zahtevaš da ti vsakega posebej računajo. malo smešna primerjava vendar bistvo je tu