Nogomet

Barcelona na prvi tekmi 'po Neymarju' stežka do remija, prva okrepitev že pred vrati ‒ a v obrambi

Tarragona, 04. 08. 2017 22.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Barcelone Ernesto Valverde je moral po hitro potrjenem prestopu zvezdnika Neymarja sestaviti prvo začetno enajsterico brez brazilskega asa. Močno premešana postava katalonskega ponosa je remizirala na sosedskem obračunu z Gimnasticom iz Tarragone.

Alcacer (levo) je zadel za remi Barce.
Alcacer (levo) je zadel za remi Barce. FOTO: AP

V ekipi, kjer ni bilo Lionela Messija, Luisa Suareza, Andresa Inieste in Gerarda Piqueja, so navijači Barcelone seveda zaman iskali tudi ime Brazilca Neymarja. Na dan Južnoameričanove predstavitve v Parizu, kjer je okrepil podprvaka Paris Saint-Germain, je imela Barca na sporedu prvo pripravljalno tekmo po povratku z uspešnega turnirja International Champions Cup. Katalonce zdaj čakata dve tekmi superpokala s starim tekmecem madridskim Realom, toda Gimnastic je bil na domačem Nou Estadiju v Tarragoni vse prej kot lahek tekmec. Lokalni drugoligaš je bolje odprl katalonski dvoboj in povedel z golom Manuela Barreira, potem ko je gostujoča obramba slabo ustavljala prodor po boku in se je žoga srečno odbila do osamljenega strelca, ki mu ni bilo težko refleksno zadeti. Barca bi lahko odgovorila v 19. minuti, ko je Arda Turan zaposlil Sergija Roberta, ta pa je z volejem preslabo meril na bližnjo vratnico. Francisco Alcacer bi praktično moral zadeti v izdihljajih polčasa, ko ga je po prodoru po boku pred vrati zaposlil Roberto, a je nekdanji član Valencie in občasni španski reprezentant z nekaj metrov zadel v vratarja. Oba omenjena nogometaša sta bila še enkrat blizu zadetku v zaključku polčasa, v nadaljevanju pa je vratom Gimnastica zapretil še Lucas Digne. Ob vseh priložnostih bi lahko na koncu domači celo povedli z 2:0, Juan Muniz je v 58. minuti prišel sam pred Marca-Andreja ter Stegna, ki pa ga je z lepo obrambo ustavil, kasneje je Achille Emana zatresel prazno mrežo, a so mu zadetek razveljavili zaradi prepovedanega položaja.  Barca je uspela izenačiti šele v končnici tekme, ko je napadalec Alcacer, ki bi po odhodu Neymarja lahko dobil več priložnosti, mojstrsko izvedel prosti strel. Novi trener španskih podprvakov Ernesto Valverde je ponudil priložnost še "prvokategornikoma" Andreju Gomesu in povratniku v staro jato Gerardu Deulofeuju, ki sta skupaj s Ter Stegnom odigrala prve minute v predsezoni, medtem ko se je, ne prvič v karieri, poškodoval nesrečni belgijski branilec Thomas Vermaelen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V petek zvečer so se po španskih medijih razširile informacije o naslednji okrepitvi v Barcinem taboru. Medtem, ko bo glavna naloga kritiziranega vodstva pripeljati naslednika Neymarja ‒ mladi biser Borussie Dortmund Ousmane Dembele je že izjavil, da je počaščen, ker ga povezujejo s Katalonci ‒, je na površje priplavalo ime španskega branilca Iniga Martineza. Dolgoletni član Real Sociedada je bil že večkrat na radarju Barce, močno pa naj bi si ga letos želel tudi trener Valverde, ki ga je lahko pobliže spoznal na več baskovskih obračunih, ko je še vodil največjega lokalnega rivala "La Reala" ‒ Athletic Bilbao. S 26-letnikom naj bi se Barcelona že prebila do zaključnih poglavij pogajanj glede podpisa pogodbe.

Izid:

Gimnastic ‒ Barcelona 1:1 (1:0)
Barreiro 11.; Alcacer 79.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
05. 08. 2017 18.35
+1
boljsi Arda,boljsi fabregas,boljsi rafinha.,.. ampak grande Raketa se kar traja in betonira svojo pozicijo
Maxx365
05. 08. 2017 19.26
-1
da je ne bo preveč zabetonital, ga bodo morali štemati ven
modelx
05. 08. 2017 16.14
če so pri barci pametn, naj letos nekupujejo. namestso neymarja imajo ardo, ki je od svojih 13 golov8 dosegel na parih tekmah, ko neymarja ni bilo. to pomeni, da če bi igral več, bi jih tudi dosegel več, kar je praktično toliko kot Neymar. pa če še prikličemo v spomin - neymarju precejšen del lanske sezone ni šlo in mu je leo prepuščal penale, da je dosegal gole. torej, zamenajva je tu. pa še denar bi prihranili, ker sedaj gledajo samo, kako bi jih izmolzili. drugo leto bo veliko igralcev cenejših - letos naj sklenejo le osebne predpogodbe, da ti ne bodo podaljševali svojih obstoječih pogodb. Couthino je menda že out of game.
Boris Kavčič
05. 08. 2017 16.25
selecao
05. 08. 2017 16.10
+0
A sej bo Barca je bila in bo velik klub. Osvojila bo še veliko domačih in tujih lovorik, tudi brez Neymarja. Bo pa prišel kakšen drug, Coutihno jim bi sedel kot hlače na rit, pa še za Coutihna bi bilo dobro, da bi se nehal valjati po tej drugorazredni angleški ligi in klubih!!!
Symbolic
05. 08. 2017 12.14
-2
Maxx365
05. 08. 2017 19.28
+1
Prodanekure
05. 08. 2017 11.58
-2
hahahahahhaha in to proti drugoligašu ... kolerika kaj porečeš na to tako pomembno tekmo ter remi??? ker po prijateljski tekmi z Realom si imel največ za povedat
dark horse
05. 08. 2017 09.04
+9
Navijači niso nič zaman iskali Neymarja v postavi ker vedo da ga ni tako kot še mnogo ostalih ve da ga ni več v Barci kakšne bedarije pišete