Nogomet

Messijev 'hat-trick', Turanu prvi gol v dresu Barce, Suarez zapravil Messijevo darilo

Madrid, 03. 03. 2016 21.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Barcelona je kot zadnje moštvo od treh velikih španskih moštev odigralo tekmo 27. kroga La Lige. Katalonci so gostovali v Madridu pri Rayu Vallecanu in se iz španske prestolnice vračajo s polnim izkupičkom. Gostitelji so končali tekmo z dvema igralcem manj, blaugrana pa je napolnila njihovo mrežo (1:5).

Tudi v španskem prvenstvu so tekme 27. kroga La Lige odigrali med tednom. Barcelona je zadnja od vodilne trojice na lestvici španskega dp odigrala svoje srečanje. Pred tem je Real Madrid v gosteh s1:3 premagal Levante, drugo madridsko moštvo Atletico z Janom Oblakom pa je znova slavilo brez dobljenega gola proti Real Sociedadu (3:0).

Začetni enajsterici: Barcelona: Bravo; Roberto, Pique, Mascherano, Mathieu; Rakitić, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar. Rayo Vallecano: Carlos, Quini, Llorente, Crespo, Tito; Iturra, Trashorras; Embarba, Piti, Bebe; Manucho.

Barcelona je gostovala v Madridu pri Rayu Vallecanu, šlo je za obračun moštev iz zgornjega in spodnjega dela lestvice. Rayo je med moštvi, ki se borijo za obstanek, medtem ko je Barca vodilno moštvo lige. Trener Luis Enrique ni ničesar prepuščal naključju in je računal na udarni napad MNS, od standardnih igralcev je manjkal le Dani Alves (kartoni). Prvi pa je mrežo Raya načel Ivan Rakitić, ki je izkoristil napako vratarja Juana Carlosa, ki je izpustil žogo po predložku in hrvaški nogometaš ni imel težav zadeti prazno mrežo. To je bilo v 22. minuti, le dobro minuto kasneje je "udaril" Leo Messi po lepi podaji Neymarja in na semaforju je bilo že 0:2. Še slabša novica za gostitelje je bil rdeči karton branilcu Llorenteju po prekršku nad Rakitićem v 42. minuti.

Leo Messi je prvi gol dosegel po lepi podaji Neymarja.
Leo Messi je prvi gol dosegel po lepi podaji Neymarja. FOTO: AP

Rayo je ostal z deseterico do konca prvega in seveda v celem drugem polčasu, kar je pomenilo konec upanj domačinov za karkršnokoli presenečenje. V drugih 45 minutah je blaugrana zanesljivo kontrolirala potek tekme, domači pa so celo dosegli gol z igralcem manj. V 54. minuti je svoj drugi gol na tekmi in 18. v La Ligi dosegel Messi. Sledilo je tudi nekaj minut veselja domačih navijačev, saj je Angolec Manucho dosegel častni gol le tri minute po Messijevem za znižanje na 1:3. v 68. minuti je Rayo ostal še brez drugega igralca, rdeči karton je zaradi prekrška v kazenskem prostoru dobil Manuel Ittura. Enajstmetrovko je Messi prepustil Luisu Suarezu, a je vratar Carlos ubranil njegov strel po sredini gola. Zato je vajeti v roke znova vzel Messi in v 72. minuti sam končal akcijo z golom za "hat-trick". Končni izid je postavil Arda Turan s svojim prvencem v dresu Barce, v 86. minuti je bil izid 1:5.

Barcelona je z zmago povečala prednost na lestvici pred drugim Atleticom na osem točk, pred Realom pa ima že velikih 12 točk prednosti.

Izid:
Rayo Vallecano - Barcelona 1:5 (0:2)
Manucho (57.); Rakitić (22.), Messi (23., 54., 72.), Turan (86.)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (150)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zalitasve?ka
06. 03. 2016 12.14
folk ne zna brcnt žoge tko k treba pa kle neki komentera jao
KardinaIFrancRodeVKristusu
05. 03. 2016 17.46
+2
Ronaldo spet fila statistiko proti palčkom, potem pa s prstom kaže nase da je najboljši.... hahahahaha.... 90% vseh golov letos je dosegel proti ekipam s samega dna lestvice, proti top 5 ekipam na lestvici pa ni zadel niti enega gola.....
VaSi4658
04. 03. 2016 19.01
+11
Umetni navijači ne pljuvat po suarezu prehitro. Zapomnite se da bo spet eksplodiral prav na velikih tekmah!!
mmmmmmmnnnnnnmmm
04. 03. 2016 18.13
+7
nike in barcelona..Nike je Barceloni ponudil neverjetno sponzorsko ponudbo. Barceloni je ponudil 85 milijonov evrov po sezoni, (+ bonusi), kar bi na na neslo blizu 100 milijonv evrov na sezono . Španski Sport sporoča, da bi dogovor trajal do julija leta 2018, kar bi na neslo skorajda blizu 200 milijonov evrov.
pikachujekul
04. 03. 2016 17.44
+5
Barcelona že ma praktično 2 lovoriki. Ligo Prvakov pa tudi lahk osvojijo. Še eno sezono dominacija Barce. Kdaj bo naš Real se spravil skupaj, Trend?
Trend01
04. 03. 2016 18.13
+2
Ko ne bo več Ronalda, Pepeja, Ramosa, Kroosa, Modrića, Isca... Še James ni ziher. A še bolj pomembno, ko g. Florentino ne bo kupoval igralce, ki jih želi videti, ampak, ki jih trener potrebuje. Ko bodo igralci na sredini nehali razmišljati o xy potezah na svoji polovici in bodo žogo takoj naprej poslali. Ko ne bo več minimalno število dotikov tri..... Ko bodo vedno vsaj toliko pretekli kot so proti Levanteju. Ko bodo garali..... Od obrambe, sredine in napada. Poglej koliko je pregaral in pretekel Vázquez.... Ko bo v ekipi vsaj 8 garačev. Takrat bo Real spet na vrhu. S posameznimi (redkimi) prebliski pač ne gre. Ko bo na sredini igralec s potezo več. Kot so bili lani James, predlani Di Maria, še prej Özil. A, ki bodo tudi v obrambi garali. Za zgled bi si lahko vzeli Zidana. Na treningu brez problema drži tempo igralcev?!? Takrat. Ter seveda umetnika v špici. Pravzaprav je Barça tako lestvico dvignila, da rabi spredaj vsaj dva umetnika tipa Mahrez, Hazard in podobno. Ne gre drugače. Igralca, ki je sposoben prevzeti odgovornost. Ki ne čaka na žogo.
265004
04. 03. 2016 19.45
+3
trend pozabil si najvažnejše,ko bo slačilnica enotna.Vsi za enega ,eden za vse.
CURVANORD Zanetti
04. 03. 2016 19.54
+3
Slacilnica lahko postane enotne le ce dominator postane kapetan
Trend01
04. 03. 2016 20.31
-2
@Sempre - če bi bili tisti pogoji izpolnjeni, bi tudi garderoba štimala.... :)
apodgraj
05. 03. 2016 09.37
+2
Trend - Ugotovitev , da Real potrebuje v napadu nekoga , ki bo kreator in organizator-tip ala Messi . Ronaldo ni in ne more niti kreator in nosilec igra v napadu , ker njegova prioriteta je izključno zabijanja , zato vse preveč čaka na podaje in vse je odvisno preveč le drugih. Ni vse v tem ,koliko katera ekipa preteče in če je to pomemben podatek za uspeh ekipe , potem to za Barco , ki verjetno najmanj preteče , ne velja . Pomemben je profesiolani odnos vsakega igralca ekipe do igre in dobra kemija med igralci . Koncept igre se mora graditi na natančnih in hitrih podajah in oddajah , žoga čim več po zemlji , tesno pokrivanje in neodgovorno zapuščanje svojega igralnega mesta . Tudi Barca ima problem hitrega prenosa žoge v napad in vse preveč poigravanje na svoji polovici igrišča med obrambnimi in veznimi igralci . Tu je Barca , kar se tiče hitrega prenosa v napad ,še v slabšem položaju Vsi visoki predložki pred kazenski prostor , ki jih Real pogosto izvaja , so zelo lahek plen obramnih igralcev in tudi zaključek jalovega napada . Realu manjka samo kemija med igralci . Dokler bo en sam igralec užival vse bonitete in status vrhunskega igralca , se tudi drugi enakovredni igralci s to situacijo normalno ne bodo strinjali in med igralci nastane avtomatsko rivalstvo , ki pa največ škoduje celotni ekipi . Opažam , da se tudi dva igraci v Barci, začela obnašati nekoliko zvezdniško in izključno delata za svojo statistiko . Rezultat vsega tega je edino njihova slaba igra , ki pa v nadaljevanju tega, ni dobro za celotno ekipo Barce.
Trend01
05. 03. 2016 10.10
-4
Kje si našel zdaj Ronalda? IGralci Barcelone ne pretečejo veliko? Opsi, napaka. Veliko pretečejo.
mirnes78
05. 03. 2016 11.38
+3
Apodgraj.Suarez in Neymar sta pa čist podrejena ekipi. Pa kaj če ne zadaneta na vsaki tekmi? Suarez ma 100 priložnosti na tekmo, ne pretiravam, in slej ko prej ne bo nasprotne ekipe reševala prečka. Neymar bo pa tudi zabijal. Messi jima prpravi dost priložnosti. Men se zdi da je ravno tu bistvena razlika. Messi se zaveda da ma ob seb dva odlična napadalca in se velikokrat povleče nazaj v sredino, kjer kreira. Igra za ekipo. Ronaldo je pa bolj pomembna lastna statistika in noče prepustit vajeti igre Bale-u, vendar Robaldo ni Messi in še zdaleč nima takega pregleda igre kot Messi. Trend: točno tako, kot si napisal. Ronaldo res da veliko golov, ampak kaj smo osvojili od njegovega prihoda? Še tisti LP 2014 nam je priboril Ramos.
Trend01
05. 03. 2016 12.46
-4
@mirnes - govoriti o tem kaj bi bilo, če ne bi bilo Ronalda za nazaj, je neumestno, oz. bolje reči da nima smisla. Nikoli ne bomo vedeli. Lahko, da bi bilo bolje, lahko, da bilo slabše. Dejstvo je, da je CR nastopal pač v dobi kjer je Barcelona dominirala. Sam bolj vidim napako pri rekrutiranju t.i. galaktikov. Od Beckhama dalje.... Da ne govorim o pretiravanju s plačami. Ronaldo je še nekako držal kondicijsko pripravo na nivoju, medtem, ko so drugi več ali manj - sanjali. Pustimo zdaj izjeme kot so garači tipa Kroos, Marcelo.... Nato je bila najhujša napaka, ko sta bila skupaj Di Maria in Özil. In nato skupaj Di Maria in Bale... Kje je tu logika? Saj se fino sliši brati takšno postavo. A prva dva sta sicer igralca s pregledom, a nepomembna v obrambi. Enako kot Isco danes. James je tudi temu blizu. Pa Benzema. Pa Ronaldo. Bale odvisno. Sicer pa malo igra. In to se vleče od Beckhama dalje. Florentinova želja..... Naslednja napaka so kapetani. Casillas je po prepiru z Mourinhom le še škodoval ekipi. Xabi je bil pravi človek za. A je odšel. Ramos ni pravi za to funkcijo.... Roko na srce, trenutno v Realu sploh ne vidim pravega kapetana katerega bi poslušali in spoštovali VSI igralci. Praviš, da je Ramos priboril. Da, a tudi marsikaj že zamočil. Tu je "le" popravil Ikerjevo napako. K sreči.
CURVANORD Zanetti
04. 03. 2016 15.31
+0
@simbolic V spodnjih komentarjih sem zasledil da si omenil da ze dolgo nazaj si zacel se bavit z racunalniki.Vsa cast,ker se vedno uporabljas "Spectrum"le kako ti uspe da se nikoli ne zatipkas,saj ena tipka ima 5 do 6 pomenov.Moras bit res sfriziran za to tipkovnico:-)
BayernGomez
04. 03. 2016 15.29
+7
stiflersmom ne delaj sramote Bayernu Messi je daleč najboljši nogometaš Lewandowski je med top5 ampk Messiju ne seže do kolen ampk da rečeš da je Robben boljši nogometaš od Messija potem ti pa res ni pomoči človek ima toliko poškodb zadnje čase Messiju pa nikoli ni bil niti malo blizu pa še egoist je raje imam v začetni Comana kot pa Robbna ki bo vsaj za razliko od Robbna podal Robben pa bo hotel preigravat in bo izgubil žoho in potem se jezi na Costo ki je letošnji največji nakup pri Bayernu
CURVANORD Zanetti
04. 03. 2016 15.33
+4
Ko bo dominator dobil nasljendnjo sezono sanso pri NK Koprivnica bos drugace pisal!:-)
Paštašutar
04. 03. 2016 17.39
+4
CURVANORD Zanetti
04. 03. 2016 21.12
+1
Zaradi dominacije bo edini nogometas ki bo lahko igral hkrati za 2kluba
CURVANORD Zanetti
04. 03. 2016 21.12
+2
BayernGomez
05. 03. 2016 11.07
+1
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 14.23
+1
Ja,pri realu so mu ponudili kapetanski trak,je zavrnil rekoc da ima visje cilje,vraca se na hrvasko,ne bos verjel uspeli so prodati celo 2njegova dresa
BayernGomez
05. 03. 2016 16.33
+1
A Lukc pa Raketa bosta tud šla na Hrvaško?
DontJustDont
04. 03. 2016 15.06
+9
Dobra igra... Messi je in bo vedno najbolši, zmotil me pa je penal ker ga je suarez izvedel preveč na silo in pri drugem rdečem kartonuje sodnik malce pretiraval drugace pa zaslužena zmaga
NeyMessi8
04. 03. 2016 14.21
+5
Samo tako naprej. Glede sodnikov , pri prostem strelu neya je busqi bil v prepovedanem polozaju in zato ne bi smelo biti penala kaj sele rdecega kartona za nasprotnika ! visca
Trend01
04. 03. 2016 15.53
-5
modelx
04. 03. 2016 18.19
+2
penala ni bilo, ker je prej žogo zbil sergiju izpred nog, kot je ta padel. ne želim si, da take penale za barco piskajo. jih ne rabijo. raje naj bi jih piskali, ko so bili in so jih oškodovali za rezultat tekme.
rambek
04. 03. 2016 14.17
+0
Evo me nazaj.
poserjemsenavas
04. 03. 2016 14.32
+0
sportko47
04. 03. 2016 14.15
-6
Kva pa majstri pravte na Suareza...res igračina...kva vam je športko govoru...hlod ne pa nabolši centrfor
BayernGomez
04. 03. 2016 15.31
+3
265004
04. 03. 2016 15.53
+10
sportko se oglasi samo še če ima Suarez res slabo tekmo,drugače je pa tiho kot miš!
sportko47
04. 03. 2016 16.48
-3
Če smo že pri živalih, lažeš ko ps, sm ga celo pohvalu za dve assistence pred kratkim, me je presenetu, ampak men idi..otu je ta Suarez res smešen, ne morm verjet da je en top fusbaler tolk bos kar se tehnike igre z žogo tiče...
265004
04. 03. 2016 19.53
+1
dej ti mišek nehej o tehniki govort k nimaš blage.Mal si zavrt posnetke pa poglej kolk dvojnih podaj je letos odigral,kakšne gole iz volejev je dal,kolikokrat je odločil pomembne tekme.Če bi mu lahko kaj zameril so to offsidei in nič drugega.Tolk kokr ma on stika z žogo čez celo tekmo jo nima noben napadalec,ker Barca tako igra.Je pa res da je sedajle v majhni krizi ampak ko bodo prišle pomembne tekme bo na nivoju.
CURVANORD Zanetti
05. 03. 2016 14.26
Sprdko47 torej je tvoj pes Knut laznjivec?
KardinaIFrancRodeVKristusu
04. 03. 2016 12.52
+14
MESSI NAJBOLJŠI VSEH ČASOV!!!..... To je sedaj jasno praktično vsem!....
ays1979
04. 03. 2016 14.08
+5
mmickica
04. 03. 2016 11.46
+18
Lepo, lepo...! Samo da se ne bi ustavilo pred koncem!
BOZICEKSLO
04. 03. 2016 11.15
-14
fihner
04. 03. 2016 11.26
+7
mmickica
04. 03. 2016 11.45
+12
Ja fihner, kaj ti ni jasno, hehehe...? Človek navija za Real. Mi2 sva pa vesela, a ne?
fihner
04. 03. 2016 12.01
+8
Trend01
04. 03. 2016 12.06
-1
TomažNovak
04. 03. 2016 12.12
+3
Trend01
04. 03. 2016 12.43
-2
BOZICEKSLO
04. 03. 2016 12.44
+0
Trend01
04. 03. 2016 12.57
+1
rambek
04. 03. 2016 14.16
-2
Zakaj me vsepovsod omenjate? Sem moral priti nazaj. Ljudje imamo podobno mnenje. Tako pac je.
rambek
04. 03. 2016 14.16
-4
Zakaj me vsepovsod omenjate? Sem moral priti nazaj. Ljudje imamo podobno mnenje. Tako pac je.
mariomandzukic
04. 03. 2016 11.01
-12
arda ima podobno vlogo v barci,kot nas kova v realu,z to razliko da je kova nakup za prihodnost,arda pa da mal pokrpa lunkje v tej sezoni,poleti pa ga bodo verjetn poslali nazaj v turcijo
taft01
04. 03. 2016 11.53
+6
koga farbaš sem ti ze vceraj povedal da bo kovačić poleti dobil tako brco v zadnjo plat da se bo vprašal kaj je sploh počel v madridu
modelx
04. 03. 2016 18.21
+2
minđa, pa kja delaš tu v sloveniji, kot ij etako hudo? pa ojdki na kockasto, ko je tam vse tako fino. tvoj kovačič ne seže ardi do vezalk, da bi mu jih zavezoval.
LocoBlanco
04. 03. 2016 10.43
+13
Čestitke Barceloni! Naslov definitvno bolj privoščim Barci, kot pa AtlM-u! Barcelona je superiorna že skozi celotno in ne pozna poraza že lep čas!
Bonus83
04. 03. 2016 11.03
+11
stiflersmom
04. 03. 2016 10.30
-38
lewandowski je in bo boljši od messija.. dajmo času čas
nisde357
04. 03. 2016 11.09
+15
piuski
04. 03. 2016 11.16
+11
Symbolic
04. 03. 2016 12.07
+11
random15
04. 03. 2016 18.26
+5
kdo hahahahah. messija trenutno sploh ne moreš primerjati z nikomer.messi je definitivno razred zase
Trend01
04. 03. 2016 10.18
+14
V članku bi lahko napisali, da je bila to 35. zaporedna tekma Barçe brez poraza. S tem so podrli rekord Reala iz sezone 1988/89.
StarDeluxe
04. 03. 2016 10.18
+15
Messi se je odločil, da bo vzel stvari v svoje roke, ker Neymar kot tudi Suarez zapravita preveč priložnosti...če ne gre enemu gre pa drugemu. Že 35-a tekma brez poraza, čestitke Barça, idemo dalje! Força Barça!
mptour
04. 03. 2016 10.29
+19
To je bolj tako: če ne gre enemu ali drugemu, Messiju vedno gre. Ker je vedno 100% pri stvari. Za razliko od nekaterih "zvezdnikov".
mariomandzukic
04. 03. 2016 10.17
-15
raketa,brozovic,perisic,mandzukic,kramaric,modric,kovacic,halilovic,pjaca,kalinic,badelj.,.dovolj je bilo skrivalnic,ne moremo se vecno otepati vloge favoritov,mi na EP v franciji mormo it po zlato
grozjak
04. 03. 2016 10.26
+10
e moj mario, čas bi že bil, a sam predobro veš, da ste kot reprezentanca bolj bogi.........privoščim zlato, a se bojim, da bo že po skupinskem delu grenko slovo.......
piuski
04. 03. 2016 10.50
+6
jst se tudi bojim,jim pa privoščim,mandžo,nedaj bože,da greste domov že po skupinskem,potem bo boljše,da te ni več tukaj gor!!!!
mariomandzukic
04. 03. 2016 10.55
-7
8 let ze nismo bili v 1/4 finalu velikega tekmovanja,cas je da zdaj nardimo nekaj spektakularnega
Symbolic
04. 03. 2016 10.55
+4
Zakaj je potem toliko tujcev v Dinamu, ali v Hajduku?
mariomandzukic
04. 03. 2016 11.02
-3
Symbolic predvsem zato,kr so hrvati predragi in jih je tezko zadrzat na dolge staze v hnl ligi
Paštašutar
04. 03. 2016 11.35
+3
Pa tudi naslednjih sestnajst ne boste,zakaj,sm ti napisu ze vceraj!!!!!!!
mmickica
04. 03. 2016 11.50
+7
hahahaaha..., manđo ti si car! Zanima me, ali si sploh Hrvat, ali si enostavno našel "tržno nišo", hahahahaa....!? Meni osebno je Rakitič čisto ok. in jaz ga ne bi prodala, kot večina forumašev tukaj.
Symbolic
04. 03. 2016 12.04
+9
Mario, zame so bili tile Hrvati, ki so nekaj pomenili v nogometu: Beara, Vukas, Bobek, Zebec, Horvat, Prosinečki, Šuker, Gudelj... pa še nekdo iz "stare garde"... Ti tvoji sedanji so, po mojem, osnovnošočkii v primerjavi z zgornjimi... Zgornje ti NIKDAR nisi gledal in zato razumem tvojo nagnjenost temu kar je danes na "jedilniku"... Zame je tudi to prav... Okusi so različni...
BayernGomez
04. 03. 2016 14.44
+2
modelx
04. 03. 2016 18.24
+1
minđa, vseć mi je tale tvoj MI. se konćno pripravljaš, da se odseliš nazaj, od koder si prišel. raje imam sirske izbeglice, kot tebe in tebi podobne. inkot sem zadnič napisal, pa so brisali. rešitev za real je, da vse proda in kupi same hrvate. to bo raztur.
random15
04. 03. 2016 18.32
+2
mariomandzukic jaz sem tudi Hrvat in tudi navijam za Hrvaško reprezentanco ampak tukaj mislim da si vendarle šel malo predaleč mislim da je realni cilj 1/4 finale