Nogomet

Balotelli ima do 15. decembra čas, da ovrže obtožbe FA

Liverpool, 07. 12. 2014 06.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski nogometaš v vrstah Liverpoola se je znašel v postopku preiskave vodstva angleške nogometne lige zaradi domnevno rasistične objave na twitterju. Nogometaš se je takoj opravičil in dejal, da ni imel slabih namenov, a ima sedaj rok do 15. decembra, da odgovori na obtožbe FA.

Mario Balotelli se je znašel v težavah, potem ko je Instagramu objavil fotografijo junaka računalniške igre Super Mario z zapisom, ki je po mnenju vodstva angleške nogometne lige (FA) rasističen. Italijan je sicer fotografijo odstranil in se opravičil: "Opravičujem se, če sem koga užalil. Želel sem, da objava izpade kot antirasistična in humoristična." To ni ustavilo vodstva FA, ki je proti kontroverznemu nogometašu sprožilo postopek zaradi rasizma in Balotelli ima do 15. decembra čas, da ovrže obtožbe.

Na Instagramu je v komentar pod sliko namreč zapisal: "Skače kot črnec, kovance pobira kot Žid." Naslov objave je bil Ne bodi rasističen, nadalje pa je zapisal še: "Bodi kot Mario. Je italijanski vodovodar, ki so ga ustvarili Japonci, govori angleško in zgleda kot Mehičan." FA je začela s preiskavo in sprožila postopek in če mu dokažejo krivdo, mu grozi do pet tekem prepovedi igranja in visoka denarna kazen.

Mario Balotelli
Mario Balotelli FOTO: Reuters


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lovesosa
07. 12. 2014 12.28
+7
miljone ljudi vključno z mano objavljajo to sliko po facebooku twitterju, na 9gagu ima pol miljona lajkov. ampak mario je pa hudobnež ker jo je delil ker FA tko paše
Uporabnik1110355
07. 12. 2014 10.44
-10
Sasda Sadas
07. 12. 2014 10.07
+7
Kok vrst rasizma je pa kaj use folk dela in pol se na maria spravijo .... Saj je pol tud same se "uzalu" skace kot crnec... FA naj se bl za korupcijo itd bolj zanima .