Nogomet

Bale jo je odnesel brez kazni

London, 26. 07. 2012 19.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
5

Nogometni zvezdnik londonskega Tottenhama Gareth Bale je zaradi poškodbe odpovedal nastop na olimpijskih igrah, kljub vsemu pa je na prijateljski tekmi zaigral za Londončane in dosegel gol. Predsednik FIFA je želel, da igralca kaznujejo, a kot kaže, tokrat sankcij ne bo.

Selektor nogometne reprezentance Velike Britanije Stuart Pearce je imel težave s sestavo olimpijske izbrane vrste, med drugim je nastop v reprezentančnem dresu odpovedal tudi Valižan Gareth Bale. Obrazložitev Tottenhamovega zvezdnika je bila, da je poškodovan in ne bo pravočasno pripravljen za igranje na najvišjem nivoju, kot vse kaže, pa poškodba le ni tako huda. Tako je 23-letni nogometaš na dvoboju ameriške turnirje proti Los Angeles Galaxju zaigral v udarni enajsterici novega menedžerja Andrea Villasa Boasa in dosegel gol.

Predsednik FIFA Sepp Blatter je predlagal, da britanski olimpijski komite kaznuje igralca, in dodal, da bi morali reprezentantu Walesa prepovedati igranje tekem v času OI, a se predsednik komiteja Colin Moynihan s tem ne strinja. "Mislim, da bi bil to nesmisel. Razumem razočaranje mnogih, ki bi ga želeli videti v britanski reprezentanci, ampak lahko smo veseli, da se je pozdravil prej, kot so zdravniki napovedovali," je izjavil Moynihan.

Gareth Bale
Gareth Bale FOTO: Reuters
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

folerant
26. 07. 2012 21.23
-17
ta bale niti omembe ni vreden ..
Špela Be?aj
26. 07. 2012 20.06
-20
reprezentantu Walesa ?? a ni velika britanija?
Primo9
26. 07. 2012 20.29
+21
ne pod okriljem FIFE in UEFE imaš reprezentance Anglija, Škotska, Wales in Severna Irska, medtem ko pa na OI nastopajo pod skupno zastavo Velike Britanije
prava resni.ca
27. 07. 2012 12.09
+2
mednarodni olimpijski komitee obravnava samo celotne entitete, ne pa posamezne republike recimo v ksni federaciji, zvezi drzav.. dobr da ZDA tud pod FIFO nastopa v enotni obliki, drgač bi blo lah 50 moštev :D
Jaka Pregelj 1
26. 07. 2012 19.51
+9
Napaka* Da prau da je ''rahlo'' poškodvan pa da na Turneji po ZDA za Tottenham igra... Mogu bi dobit kazn!