Nogomet

Po derbiju: Atleticov 'samomor' in šala na račun Oblaka

Barcelona, 30. 01. 2016 19.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Zmaga Barcelone proti Atletico Madridu (2:1) je ena ključnih v letošnji sezoni, je bilo moč prebrati v medijih nemudoma po derbiju na Camp Nouu. Madridčani so navdušili tudi z dvema igralcema manj, medtem ko je moral Luis Enrique pojasnjevati, zakaj se je tako razburil na enega od sodnikov.

Suarez in Messi slavita po zadetku Urugvajca za popoln preobrat na Camp Nouu.
Suarez in Messi slavita po zadetku Urugvajca za popoln preobrat na Camp Nouu. FOTO: AP
Kar je storil Filipe Luis je odvratno, zaslužil bi si kazen desetih tekem neigranja!" Christian Vieri, nekdanji napadalec Atletica

Luis Suarez je s prvim golom, ki ga je uspel Janu Oblaku zabiti kot član Barcelone, odločil sobotni derbi Barcelone in Atletico Madrida, ki je tekmo v primerjavi s Katalonci vnovič začel bolje, a kot v prejšnji sezoni vnovič ostal praznih rok. Dve izključitvi, ki sta ju z nepremišljenimi štarti nad Lionelom Messijem in Suarezom zakrivila najprej Filipe Luis in nato še Diego Godin, sta bili "samomorilski", je takoj po tekmi na svoji spletni strani zapisal madridski dnevnik AS, medtem ko je osrednji športni časnik MARCA govoril o "neustavljivemu pohodu proti naslovu". Gostujoči trener Diego Simeone ni imel veliko pripomb na sojenje, vsaj ni jih javno izrekel, po tekmi pa ni želel kritizirati svojih branilcev.

"Odhajam z občutkom, da sem ponosen na ekipo, ki jo imam. Navdušujoče. Odigrali smo zelo dober prvi polčas, razen teh desetih minut, ko je Barça pritiskala in zabila dva gola. Z osmimi možmi smo prikazali enak profil ekipe, kakršna smo," je bil ponosen Simeone. " V nogometu se lahko zmaga ali izgubi, a če moram izgubiti, potem bi vedno izberal ta način. Iz te tekme lahko potegnem ogromno dobrih reči, čeprav poraz boli. To nam bo v prihodnosti nekaj prineslo, gotovo. Ne bomo se ustavili tukaj. Tudi v 90. minuti smo imeli priložnost, z osmimi igralci. Ekipa je ostala v igri, imeli smo tisto priložnost, toda žoga ni šla v gol. Da bi kaj prigovarjal Filipeju in Godinu? Ne, popolnoma nič. Sodnik je tako videl situacije na zelenici in si jih je razložil, kakor si jih je. Barça je še naprej zelo močna. Še naprej si ustvarja te situacije in igro s svojimi napadalci, ki so odločilni, so na zelo dobri poti. Pobegnili so nam na tri točke in imajo tekmo manj. Ostaja še veliko tekem, a videli bomo. Ponavadi bolj malo grešijo."

 

Grande equipo!!! Líderes! A disfrutarlooo y a seguir!!!

A photo posted by Andres Iniesta (@andresiniesta8) on

Atletico je  zelo dobro odprl tekmo in Barcelona, ki se ji je to zdaj primerilo že nekajkrat zapored, je prejela hiter zadetek, pod katerega se je v deseti minuti podpisal Koke. Oblaka je nato po izvrstni obrambi strela Suareza uspel ukaniti Lionel Messi, Urugvajec pa je med nogami Škofjeločana po dolgi žogi poskrbel za popoln preobrat. Kljub temu, da je po izključitvi Luisa, ki je na sredini igrišča s spodnjim delom nogometnega čevlja zadel Messija v koleno, Barcelona imela številčno prednost, je bil Atletico v drugem polčasu bližje izenačenju. Toda po zapravljeni priložnosti Antoina Griezmanna je bil izključen še Godin, Katalonci pa so precej rutinirano, čeprav spet ne povsem brez težav, zadržali prednost. Medije je po zadnjem sodnikovem žvižgu zanimal predvsem komentar domačega trenerja Enriqueja, ki je po prekršku Luisa za rdeči karton besno mahal z roko in na koncu dosegel svoje.

"Tekmo smo načrtovali tako, kot jo vedno načrtujemo, napadalno, toda nato se reči vedno odvijejo po svoje na zelenici, ne razplete se vedno primerno. Težko smo prišli v tekmo in utrpeli smo gol po zaslugi napak, toda to nam je pomagalo, da smo zaključne minute polčasa odigrali zelo dobro," je dejal Enrique, čigar ekipa ima zdaj z dvema zmagama tudi boljše medsebojne rezultate, ki v primeru izenačenosti na koncu sezone odločajo v španski ligi. "V drugem polčasu smo hoteli zaključiti tekmo, ker smo vedeli, kakšne težave se nam lahko pripetijo. Težko nam je bilo do konca. Po tej tekmi mi ostala občutek, da je ekipa znala trpeti. Smo že kar navajeni, da če ne zmagaš s 4:0, potem to pomeni, da si odigral grozno tekmo. Toda navijači so to razumeli drugače, kot fantastičen rezultat. Videli ste mojo reakcijo po štartu Felipeja na Messija. Torej veste, kaj sem si mislil. Prestrašil sem se, toda to je del nogometa. To je bil z anas pomemben krog La Lige, toda ostaja še veliko do konca in lahko že kar vidite, kako težka je vsaka tekma. Do konca je še veliko."

Enrique je povsem "podivjal" po prekršku Filipeja Luisa nad Messijem.
Enrique je povsem "podivjal" po prekršku Filipeja Luisa nad Messijem. FOTO: AP

Barceloni je (ne prvič po svojem lanskem prihodu) točke zagotovil tudi vratar Claudio Bravo, ki je s težko verjetno obrambo v drugem polčasu ustavil nekdanjega soigralca Griezmanna. Izvrstni Čilenec, ki ga po tekmi Enrique ni želel označiti za najboljšega v La Ligi (dejal je, da so najboljši Bravo, Marc-Andre ter Stegen in Jordi Masip), je za MoviStar Plus takoj po tekmi priznal, da Kataloncem še zdaleč ni bilo lahko. "Tekma je bila težka. Vemo, kako jasen slog igre imajo oni. Igrajo zelo trdo, toda za nas to ni nič posebnega. Vemo, kako moramo igrati, vesel pa sem zaradi treh točk. Morali smo se oddaljiti od ekip, ki so nam blizu v La Ligi. V dobrem položaju smo v vseh tekmovanjih, toda gremo iz dneva v dan. Potrebno je dobiti te tekme, ko reči ne gredo povsem po načrtih. Zadali smo udarec v La Ligi,"  se je glasil komentar Brava.

Mladi španski vezist v vrstah Atletica Saul Niguez je bil med tistimi, ki ga je Čilenec z izvrstnimi obrambami spravljal v obup, vseeno pa je bil tako kot njegov trener zadovoljen z opravljenim delom na zelenici. "Slaba stran je, da smo izgubili, pomembne so bile tri točke. Vedno gremo na zmago, na vsakem stadionu," je izjavil Niguez. "Slaba stran tekme je bila tudi izključitev. V spominu nam bo ostalo, da smo se odzvali tudi z devetimi. Na zelenici potrebujemo enajst igralcev. Opravili smo izvrsten posel. Zaradi izključitev se nismo mogli boriti za tekmo. Z enajstimi bi bilo drugače. Z enajstimi se lahko merimo s komerkoli. Tako pa bi lahko le izenačili iz kakšne 'kontre'. Toda jasno je, da ostajamo v boju za naslov."

Oblakov "izlet" v kazenski prostor v zaključku tekme je bil tudi tarča šale Twitter računa dnevnika AS. "Oblak v kazenskem prostoru Barce: 'Kako že gre to streljanje z glavo?'" so ob fotografiji skakanja na Kokejev predložek, ki bi ga Škofjeločan ob malce natančnejši podaji morda lahko celo usmeril proti golu v izdihljajih obračuna, zapisali španski kolegi. Med odzivi po tekmi velja izpostaviti tudi mnenje nekdanjega napadalca Atletica Christiana Vierija, ki se je za beIN Sports takole odzval na štart Luisa nad Messijem: "Kar je storil Filipe Luis je odvratno, zaslužil bi si kazen desetih tekem neigranja!"

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (117)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
01. 02. 2016 13.22
+8
Nekateri klubi proti Barceloni igrajo dobesedno NASILNO!!! Pri tem krepko izstopata Espanyol in Atletico Madrid. To je res nezaslišano, kaj počnejo nekateri klubi in njihovi igralci na igrišču in izjava Christijana Vierija še kako močno drži... To "klanje" bi morala španska nogometna zveza veliko bolj rigorozno kaznovat.
vectron
01. 02. 2016 15.15
+2
Vsem gredo v nos uspehi in dominacija Barcelone, žalostno je da se take stvari res dogajajo
Symbolic
31. 01. 2016 21.55
+3
Ok... kmalu bo "policijska ura" na forumu... uživajte naprej neglede na vaše barve... vidimo se jutri! Noč...
Symbolic
31. 01. 2016 21.27
+2
Milan vodi 1:0 -Alex! Super zadetek...
alien8potnik
31. 01. 2016 21.03
-12
čudovita igra reala. čisti preporod. BRAVO! to je real madrid.
grozjak
31. 01. 2016 21.12
+17
vsi vemo, da espanjol ni tako zanič, kot se dela nocoj. barco so pogrizli spred in zad....real pa , kot da jih malikujejo.......smešno!!
KiNgKoNg
31. 01. 2016 21.13
+19
Seveda. Proti klubu ki je že pred tekmo nastavil rit.
modelx
31. 01. 2016 21.16
+12
alien8potnik
31. 01. 2016 21.19
-17
ah, nesmiselni komentarji. real je spet začel igrati. to je važno. in mi, navijači reala, končno spet uživamo ob njihovi igri.
VaSi4658
31. 01. 2016 21.27
+14
Hahahhahah hudo vesel za vas. Me zanima ko bo kak tezji nasprotnik kako boste uzivali v igri
modelx
31. 01. 2016 21.32
+15
relčkar, daj razloži, zakaj jo barci lomili noge, od mrdajčkarjev pa stojijo na 5 metrov. če pa stopijo zraven pa je to v kazenskem prostoru, da lahko naredijo faul za penal.
Felipao
31. 01. 2016 20.51
+19
Tekma Real - Espanyol je prava parodija. Pri Espanyolu so na igrišču same rezerve, ki kot po napovedih stojijo dva metra stran od nasprotnikov, zakrivijo neumen penal, nato pa se še Carvajal sprehaja med obrambo kot Messi. Skratka, Barco so skoraj "ubili", tukaj pa krotki kot mucki. Korupcija na višku.
KiNgKoNg
31. 01. 2016 20.53
+15
Symbolic
31. 01. 2016 20.58
+17
Škoda časa... preklopil sem na Inter-Milan...
KiNgKoNg
31. 01. 2016 20.59
+7
... ki pa je presenetljivo dobra tekma. Vsaj prvih 10 minut. Se dogaja.
alien8potnik
31. 01. 2016 21.04
-17
fantje, raje glejte. resnično odlična igra reala. čisti užitek.
KiNgKoNg
31. 01. 2016 21.05
+11
Ja? Bo dvomestno število na koncu? Proti klubu ki sploh ne igra to ni baš dosežek.
alien8potnik
31. 01. 2016 21.17
-13
meni je pomembno,da je realrazigran. vidi se,da spet uživajo v igri. zizou je zakon. kakšna sprememba. pod benitezom so se vlekli kot crknjene kure po igrišču.
alien8potnik
31. 01. 2016 21.18
-15
ni poanta v številu golov, ampak v pristopu, ki ga kažejo. čisto veselje.
KiNgKoNg
31. 01. 2016 21.21
+13
Ob prvem malo težjem nasprotniku pa bo spet vik in krik.
grozjak
31. 01. 2016 20.21
+2
škoda, ker se atleti ne znajo zadržati in bi lahko gledali dobro tekmo. tko pa je bilo vse skup......................je pa res, če ne bi toliko favlali, bi najbrž prejeli petardo.
grozjak
31. 01. 2016 20.27
+7
je pa lepo, da sta mesi in suarez malo zaprla usta našim novinarjem, ki oblaka kujejo v zvezde. je izjemen golman, ki ima krompir, da še ni požrl kak neumen gol, a je že tako, da je atleticova obramba tako strnjena, da tudi tenis žogca ne more skozi, razen...........če vseka barca
Symbolic
31. 01. 2016 21.03
+8
Pa še pod drugim člankom "vrli strokovnjaki" razvili debato o tem, ali je Messijev gol za izenačenje bil "tap-in"...svašta! LOLOL
vectron
31. 01. 2016 20.20
+8
Važne so 3 točke, da ni poškodb, da je igra uredu, kar se pa nevoščljivosti ljudi tukaj gor tiče pa nas ne sme zanimat. FORCA BARCA
murkecc
31. 01. 2016 17.42
-6
NeyMessi8
31. 01. 2016 15.57
+10
mmickica
31. 01. 2016 15.45
+19
Vieri je najbolj prav povedal! Ampak takšnih odvratnih štartov je žal veliko preveč! Sodniki predolgo odlašajo s kartoni in potem pride do tega, sramota!
Kollerik
31. 01. 2016 15.31
+11
BARCA, BARCA!!!
meskic
31. 01. 2016 15.08
+7
Barca bolj dominira v La ligi, kot pa Bayern v Bundesligi. La liga = Barcaliga.
Nucky10
31. 01. 2016 16.59
+2
Ni dosti da na nogomanii najedaš s tem, moraš še tu? Barca poje celo tvojo Bayernligo skupaj.. Ni dolgo nazaj ko so vrteli te jadnike od Bayerna kot odojka.. Bundesliga = Bayernliga
meskic
31. 01. 2016 17.06
-7
LOL. 7up pa Barca nikoli ne bo naredila nad Bayernom, kot je Bayern nad Barco naredil. Sicer pa, Bayern ima in proti Barci in proti Realu dosti boljse razmerje zmag in porazov. Bayern ima 5 zmag proti Barci in 2 poraza.
KiNgKoNg
31. 01. 2016 19.46
+9
Haha, seveda. Tisti 7up si lahko nekam vtakneš, ker Barca na nobeni tekmi ni dobila 7 golov. Se pa spomnim zadnjega dvoboja, ko je Barca gentlemansko pustila Bayernu, da Pep nebi odletel.
meskic
31. 01. 2016 20.36
-4
LOL. Barca gentlemensko pustila zmago Bayernu??? To lahko samo od Barcinih navijacev slisis.
KiNgKoNg
31. 01. 2016 20.54
+0
Če lahko ti pretiravaš, bomo tudi ostali. Ne jokaj potem.
geoid
02. 02. 2016 13.35
+1
meskic, ne rabimo mi 7up, je tudi lanska izločitev (doma 3:0) in izločitev 2008/09 (doma 4:0) več kot dovolj! tako da, ti še kar naprej z NIKOLI kliči po še :)
Kimbo
31. 01. 2016 13.49
+4
Krneki tile Barca feni
grozjak
31. 01. 2016 20.24
+1
cripstoned
31. 01. 2016 13.20
-2
Spodaj govorijo da sem trol....pa poglejmo zdaj nekaj...messi mascherano in neymar utajajo davke in ne gredo v zapor ampak bodo zdaj vsi trije dobili še povisiice in novo pogodbo za nagrado....vi pa dali luisa v zapor zaradi prekrska nad messijem....hahahhaahaa...kdo tu koga trola ljudje?! neverjetno kakšni licomerji so ti navijači barce na tem portalu....to je že na meji naše politike...
bala sena
31. 01. 2016 14.06
+0
kva mi je nerodn od te barcine dominacije!
fihner
31. 01. 2016 14.37
+12
Boli, peče pa še zebe povrh! A ni to grozno?
Nucky10
31. 01. 2016 17.01
+4
A se nebi raje ti na Real Madrid forumu menil z ostalimi kekci kako je bil Real dober leta 1950? Če imaš že avatar iz leta 1930.
disorderliness
31. 01. 2016 17.20
+1
Mislim, da je bilo malo kasneje. Je Franco zrihtal.
caaaaaaaare
31. 01. 2016 19.33
+2
11-1 zanimiv rezultat a vam je franco pomagu hahah,
geoid
02. 02. 2016 13.40
+1
cripstoned
31. 01. 2016 12.49
-17
hahaha koliko berem bi navijači barce najrajši zaprli luisa zaradi prekrška hahaha.....vam se vidi da spremlajte nogomet zadnjih 8let.....kje so časi pravega nogometa ko so se takšni prekrkši kaznovali z rumenim kartonom .....treba je igrat po moško! maldini, gatuso, stam, gravesen itd. se trenutno samo smejijo do kam je piršel nogomet, ki ga je v prvi vrsti z podkupovanjem, simuliranjem in utajanjem unicila barcelona....to pa je bolj pomembno kot pa en favl nad messijem? ....ali pa tudi ne hahaaaa.....
Felipao
31. 01. 2016 13.12
+7
I_LOVE_FOOTBALL
31. 01. 2016 13.14
+15
Ti se raje ukvarjaj s simulerji v vaši ekipi, saj jih imate več kot dovolj...
memike
31. 01. 2016 13.16
+2
haha vidim da nisi najbolj vesc nogometa...
cripstoned
31. 01. 2016 13.22
-12
pique, alves, jordi, neymar, busqets...nobena ekipa nima več simulantov kot barca!
bala sena
31. 01. 2016 14.07
+10
tu zraven si pozabil dat še cristiana on vsak tedem potala nekaj brc pa namernih udarcev!
Nucky10
31. 01. 2016 17.01
+5
IQ enak zaostanku Reala za Barco.. Znaci -4 :P
cripstoned
31. 01. 2016 12.44
-37
Ko je barca prvak je prvak s pomočjo atletica iz madrida...ko je atletico iz madrida prvak je prvak s pomočjo barce! Ko je prvakrReal je prvak s pomočjo samega sebe......proti realu vsak igra na polno moč in ko real igra proti atleticu ti igrajo čisto drugače....očitno je da bo atletico pomagal barci do naslova ker v pokalu jim je že.....
Felipao
31. 01. 2016 12.58
+15
kvapato
31. 01. 2016 13.27
+10
u pokalu ste nm pomagal vi indijaci... drugi klub madrida... pa vs cerisev... pa te fore... hehehehehehehehe... indijanci...
7strel
31. 01. 2016 16.20
+3
Nucky10
31. 01. 2016 17.02
+3
geoid
02. 02. 2016 13.41
+1
cripstoned ... in to še celo bluzi glih po tekmi RM - bratski Espanyol oz. beri RM2. Ga ni bolj očitnega nastavlalca riti RM-u. CR je dal polovico vseh golov proti njim. Ta RM2 se je pa po drugi strani popolnoma napaljeno in grobo napihoval proti Barci. Je bilo tako očitno, kam pes taco moli, da je še večina belih raje kr tiho.
Felipao
31. 01. 2016 12.15
+12
Cholo se bo moral naučiti kako malce bolj brzdati svoje igralce. Če sodnik sodi tako kot je treba, so oni na praktično vsaki tekmi zreli za vsaj en rdeči karton.
vectron
31. 01. 2016 20.18
+2
Sej glih Cholo jih je naredil tako podivjane
Petarda10
31. 01. 2016 12.06
+10
vsaj pol leta prepovedi igranja hvala bogu da ni prišlo do poškodbe takšni igralci pac ne spdajao na zelenico!
7strel
31. 01. 2016 12.01
+10
Kje si trend pametn :) kaj sem reko ? ti pa pametn skos :) jokaj se
Trend01
31. 01. 2016 12.53
-8
Zakaj bi bil užaloščen ali tako nasmejan, da bi jokal? hehe. Zopet tipična izjava "navijača". Kaj si "reko"? Že dolgo nič pametnega. Barca je pač pošteno dobila včerajšnjo tekmo. Nič drugega se ni zgodilo. Aja, pa nekaj grdih prekrškov igralcev Atletica je bilo. Nič novega. Si kot "Mario" na hrvaške nogometaše....
7strel
31. 01. 2016 15.20
+5
Trend01
31. 01. 2016 16.37
-6
Imate pa nekateri dolge goflje na račun anonimnosti. Tipični "navijači". Vedno maskirani ali pod okriljem teme. Čez dan glava dol...
7strel
31. 01. 2016 17.17
+5
Tako kot ti :) pametn ko lipov bog ti bi mogo bi trener reala :) ker si best komentator 24 ur ever :D hahaha
7strel
31. 01. 2016 17.21
+4
Reko sem da barca gladko vzame 3 pike pol si bil pa nekaj spet glasn kot zmeraj in na koncu spet tema od tvojih komentarjev posranih in prevec inteligentnih :)
7strel
31. 01. 2016 17.23
+5
Kot sem tudi reko da bo pri betisu za real tezko pa si bil spet pametn :) isto je blo ko je bil elclasico spet si bil najbolj glasn pred tekmo pol pa spet posrano v gate :D
Trend01
31. 01. 2016 19.58
-5
Eh poba, ti si en tipičen šankist. Škoda.
drimtim
31. 01. 2016 11.31
+14
ponosen na igralce ,ki so hoteli poškodovati nasprotnika ,bolano