Nogomet

Atletico v boju za vozovnico Lige prvakov do visoke zmage na derbiju z Valencio, stoti ligaški gol Griezmanna

Madridčani, 05. 03. 2017 18.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Atletica so na derbiju 26. kroga španske La lige visoko, s 3:0 premagali Valencio. Še tretjo tekmo zapored po poškodbi je odigral slovenski vratar Jan Oblak, zadetke pa sta prispevala Antoine Griezmann, uspešen je bil dvakrat, in Kevin Gameiro.

Griezmann je z dvema zadetkoma blestel na derbiju z netopirji.
Griezmann je z dvema zadetkoma blestel na derbiju z netopirji. FOTO: AP

Pred dobrimi 46.000 gledalci na Vicente Calderonu so se Madridčani že v deseti minuti veselili vodstva, ko je v hitrem protinapadu podajo Kokeja izkoristil Antoine Griezmann. Ta je dokazal svoje mojstrstvo in s strelom z leve strani na oddaljeno vratnico matiral nemočnega Diega Alvesa. Še bolje kot prvi polčas se je za domače začel drugi, ko je že v tretji minuti nadaljevanja, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Kevin Gameiro, od enega gostujočih nogometašev se je žoga odbila in presenetila Alvesa za vodstvo Madridčanov z 2:0. Piko na i je v 83. minuti tekme postavil strelec prvega zadetka Griezmann, ki je po srečni in spretni podaji Thomasa Parteyja rutinirano spravil žogo v mrežo Valencie za končnih 3:0. To je bil še stoti gol Francoza v dresu Atletica v španski La ligi. 

Atletico je z 49 točkami na četrtem mestu, ki še vodi v kvalifikacije Lige prvakov, za ovratnik pa mu s točko manj diha Real Sociedad.

Španska liga, 26. krog:
Atletico Madrid - Valencia 3:0 (1:0)
Griezmann 10., 83., Gameiro 48.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.