Nogomet

Kraljevi pokal: Atletico do lepe prednosti na Kanarskih otokih, nov polom Valencie

Gran Canaria, 03. 01. 2017 23.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Atletica so (brez poškodovanega slovenskega čuvaja mreže Jana Oblaka) na prvi tekmi osmine finala kraljevega pokala zanesljivo slavili na gostovanju pri Las Palmasu na Kanarskih otokih (2:0). Visoka poraza Valencie in Osasune.

Krajši praznični premor očitno varovancem Diega Simeoneja ni škodil.
Krajši praznični premor očitno varovancem Diega Simeoneja ni škodil. FOTO: AP

Zmago na prvi (od dveh) tekem osmine finala sta za Atletico Madrid z zadetkoma priigrala Koke in Antoine Griezmann. Prvi je mrežo domačinov zatresel v 23. minuti tekme, drugi pa je zadel v šesti minuti drugega polčasa za končnih 2:0. Varovanci Diega Simeoneja se tako na domači Calderon lahko odpravijo z mirnim spancem.

Valencia, ki jo je nedavno zapustil še trener Cesare Prandelli, še naprej ne najde poti iz krize. Niti pod taktirko začasnega trenerja Vora. Tokrat so na prvi tekmi osmine finala netopirji na domači Mestalli morali priznati premoč Celti iz Viga. Ta si je na prvi tekmi priigrala lepo prednost, potem ko so nogometaši iz Galicije slavili kar s 4:1.

Osasuna je doma pričakovano visoko izgubila z Eibarjem (0:3). Najslabša ekipa španske Primere je le nemočno opazovala šov Baskov, ki so prek Nana, Bebeja in Adriana dodobra napolnili mrežo Pamploncev. Alaves je na gostovanju pri Deportivu v La Coruni vodil že z 2:0, a so se v izdihljajih tekme domačini uspeli vrniti z goloma Bruna Game in Joseluja, tako da se je tekma zaključila z izidom 2:2. Povratna tekma v Baskiji bo tako še kako zanimiva.

Kraljevi pokal, osmina finala, prve tekme: 
Deportivo - Alaves 2:2 (0:2)
Osasuna – Eibar 0:3 (0:1)
Valencia – Celta Vigo 1:4 (0:3)
Las Palmas – Atletico 0:2 (0:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
05. 01. 2017 11.07
zdaj bo dva meseca pod vsakim člankom od atletica najprej pisalo, da je to klub poškodovanega slovenskega reprezentančnega vratarja Oblaka, ki ga sicer spoštujem, ne prenesem pa najbolje 24 urno podcenjevanje inteligence in spomina bralcev....ter slovencev, na splošno.....