Nogomet

Berić dosegel gol za izenačenje, Verbič odločil tekmo na Češkem

Ljubljana, 29. 07. 2015 20.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 3. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov je kazahstanska Astana gostovala na Finskem in iztržila neodločen izid (0:0). Dunajski Rapid je igral neodločeno z Ajaxom, Robert Berić je prispeval podajo in gol. V kvalifikacijah za Ligo Evropa je Benjamin Verbič dosegel odločilni gol za dansko zasedbo.

Astana je na tekmi brez golov v Helsinkih prišla do dobrega izhodišča pred povratno tekmo. Za kazahstansko ekipo je celo tekmo odigral reprezentant Branko Ilić. Med zanimivejšimi tekmami je bilo tudi gostovanje beograjskega Partizana v Bukarešti pri Steaui, tekma se je končala z izidom 1:1, Gregor Balažic je za Partizan odigral celo tekmo. Na Dunaju pa je Rapid Roberta Berića gostil amsterdamski Ajax. Dvoboj avstrijskega in nizozemskega prvaka se je končal brez zmagovalca (2:2), čeprav so gostje že vodili z 0:2. Berić je za Rapid dosegel gol v 76. minuti, ko je izenačil na 2:2 in prispeval še podajo pri prvem golu Rapida.

Nogometaši Astane, ki so izločili Maribor, so na prvi tekmi remizirali na gostovanju na Finskem.
Nogometaši Astane, ki so izločili Maribor, so na prvi tekmi remizirali na gostovanju na Finskem. FOTO: Miro Majcen

Verbič odločil tekmo na Češkem

Na tekmi 3. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa je Koebenhavn dosegel pomembno zmago v gosteh pri češkem Jabloncu. Danska zasedba je zmagala z 0:1, edini gol pa je z mojstrskim strelom v 51. minuti dosegel nekdanji igralec Celja Benjamin Verbič (igral je do 81. minute).

Izidi Lige prvakov:
- 3. krog kvalifikacij (prve tekme):
Helsinki - Astana 0:0
Salzburg - Malmö 2:0 (0:0)
Steaua Bukarešta - Partizan Beograd 1:1 (0:0)
Lech Poznan - Basel 1:3 (1:1)
Celtic Glasgow - Karabah Agdam 1:0 (0:0)
Rapid Dunaj - Ajax Amsterdam 2:2 (0:2)

Izid Lige Evropa:
- 3. krog kvalifikacij (prva tekma)
Jablonec - Koebenhavn 0:1 (0:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User513426
30. 07. 2015 11.06
-1
na vseh tekmah letošnih predtekmovanj je do sedaj najlepši gol prvo od salzburga, to mu je mogla sesti žoga na čevelj ko ata na mamo