Nogomet

Bayern je proti Arsenalu rešil sezono in se uvrstil v polfinale Lige prvakov

München, 17. 04. 2024 23.04 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
1

Bayern München je po zmagi 1:0 proti Arsenalu na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov napredoval v polfinale, kjer se bo pomeril s 14-kratnim zmagovalcem Real Madridom.

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega polčasa tekme Bayern München - Arsenal
    11:09
    Vrhunci drugega polčasa tekme Bayern München - Arsenal
  • Vrhunci prvega polčasa tekme Bayern München - Arsenal
    07:55
    Vrhunci prvega polčasa tekme Bayern München - Arsenal

 

Obe moštvi sta v povratno srečanje četrtfinala Lige prvakov vstopili po bolečih koncih tednov v domačih prvenstvih. Bayern je dokončno tudi uradno prvič po enajstih zaporednih državnih naslovih naziv državnega prvaka prepustili še vedno nepremaganemu Bayerju iz Leverkusna. Arsenal je na drugi strani teoretično še vedno živ v bitki za angleškega prvaka, a nedeljski boleč poraz proti Aston Villi je prednost in vrh lestvice predal Manchester Cityju.

Previden začetek tekme na obeh straneh posledično ni bil presenetljiv. Sicer je bilo rahlo nenavadno spremljati gostujoče moštvo, ki ima posest žoge v svoji posesti več od domačega moštva na sloviti Allianz areni v Münchnu. Tekma se je razživela šele po 20. minuti, ko je Bayern prevzel vajeti v svoje roke in si pripravil nekaj obetavnih priložnosti. Arsenal je videl, da je vrag odnesel šalo in sledil je pritisk Londončanov. Vojna živcev se je nadaljevala in moštvi do konca prvega polčasa več nista pripravili omembe vredne priložnosti.

Statistika povratnega obračuna četrtfinala Lige prvakov med Bayernom in Arsenalom
Statistika povratnega obračuna četrtfinala Lige prvakov med Bayernom in Arsenalom FOTO: Sofascore.com

Statistika povratnega obračuna četrtfinala Lige prvakov med Bayernom in Arsenalom

Začetek drugega polčasa je dvignil temperaturo v Münchnu, saj je Leon Goretzka po strelu z glavo v 47. minuti zatresel prečko gostujočih vrat, do odbite žoge je prvi pritekel Bayernov Raphael Guerreiro, a njegov strel je spretno ubranil vratar gostov David Raya. Nemci so pred domačimi navijači iz minute v minuto vse bolj pritiskali, v 63. minuti pa je ta pritisk obrodil sadove. Obramba Arsenala je bila vse bolj neorganizirana, vrhunec zmede pa je dosegla po prodoru Leroya Saneja po desni strani, Raya je njegovo podajo odbil do Geuerera, ki je odlično našel utekajočega Joshuo Kimmicha. Nemec je žogo mirno in izkušeno z glavo poslal mimo nemočnega vratarja gostov in Bayern je povedel 1:0 na tekmi ter 3:2 v skupnem seštevku.

Sledile so menjave pri Arsenalu in vstop junakov s prvega srečanja Leandra Trossarda in Gabriela Jesusa. A tudi njun prihod na zelenico razmerja moči ni spremenil, saj je Bayern v nadaljevanju ob minimalnem vodstvu nadziral tudi tempo igre in gostom popolnoma preprečil dostop do svojih vrat. Angleži so do konca tekme pripravili zgolj priložnost Martina Odegaarda, a Norvežanov strel je ubranil zbrani Manuel Neuer.

Joshua Kimmich
Joshua Kimmich FOTO: Sofascore.com

Igralec tekme je postal strelec edinega zadetka Joshua Kimmich

Izid:

Bayern München - Arsenal 1:0 (0:0) 2:2

Joshua Kimmich 63.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
18. 04. 2024 20.49
BAYERN ÜBER ALLES, MIA SAN MIA.