Nogomet

Arsenal z igralcem manj do točke na Stamford Bridgeu, Aguero junak Cityja

London, 21. 01. 2020 22.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po dnevu premora so na Otoku odigrali 24. krog angleškega prvenstva. Manchester City se je veselil zmage proti Sheffield Unitedu, zadel je izjemni Sergio Aguero (0:1). Chelsea in Arsenal sta si v derbiju razdelila točke (2:2), topničarji so vse od 26. minute imeli na zelenici igralca manj.

Manchester City je gostoval pri Sheffield Unitedu, varovanci Pepa Guardiole pa so opravičili vlogo favorita in bili nevarnejši vseh 90. minut tekme. Dean Henderson je imel nemalo dela, prekrški na strani domačih pa so se vrstili.

Sergio Aguero le še za gol zaostaja za prvim strelcem prvenstva Jamiejem Vardyjem.
Sergio Aguero le še za gol zaostaja za prvim strelcem prvenstva Jamiejem Vardyjem. FOTO: AP

Vse do 35. minute, ko je delivec pravice prekršek Enda Stevensa kaznoval s strelom z bele točke. Gabriel Jesus je prevzel odgovornost za izvajanje enajstmetrovke, vendar pustil soigralce na cedilu. Henderson se je izkazal s požrtvovalno obrambo in odbil močan strel z vrat. V drugem polčas uje namesto Jesusa v igro vstopil Sergio Aguero in popravil napako soigralca. Izkoristil je kirurško natančno podajo Kevina De Bruyneja pred vrata in žogo preusmeril v mrežo za končnih 0:1. 

TEKMA

Modro zmagoslavje na Stamford Bridgeu

Mikel Arteta je z derbijem proti Chelseaju obležil prvi mesec na trenerskem stolčku Arsenala, ta je topničarjem v prvenstvu prinesel tri remije, poraz in zmago.

Mikel Arteta je na težkem gostovanju na Stamford Bridgeu uspel iztržiti točko.
Mikel Arteta je na težkem gostovanju na Stamford Bridgeu uspel iztržiti točko. FOTO: AP

Tudi ob gostovanju na Stamford Bridgeu ni kazalo dobro. Chelsea je bil v uvodnih minutah nevarnejši, podjetnost pa se je modrim obrestovala šele v 26. minuti, ko je David Luiz storil prekršek za rdeč karton, zaradi česar se je domačim ponudila priložnost z bele točke. Jorginho je povedel modre v vodstvo. 

Z igralcem manj so se topničarji morali pošteno potruditi za izenačenje. V 63. minuti jim je le uspelo zatresti vrata najdražjega vratarja na svetu Kepe Arrizabalage. Martinelli je sam krenil v protinapad po domačem izvajanju kota, N'Golo Kante bi lahko bil edini, ki bi preprečil nalet Brazilca, a je Chelseajevi sedmici nerodno spodrsnilo, 18-letnik pa je žogo suvereno pospravil v mrežo. 

TEKMA

Najbolj razburljivih je bilo zadnjih deset minut tekme. Chelsea je uspel ponovno povesti po zadetku Cesarja Azpilicuete, junak topničarjev pa je bil Hector Bellerin, ki je z roba kazenskega prostora sprožil natančen strel v oddaljen kot vrat za 2:2. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.